Obratite pažnju

MODNO PRAVILO ZORANE MIHAJLOVIĆ (51): Ovo svaka žena treba da poštuje!(FOTO)

Zorana Mihajlović, potpresednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike je poznata i kao dama koja veoma pazi na stil odevanja, ali i šminkanja

Moda
08:55h Autor:
MODNO PRAVILO ZORANE MIHAJLOVIĆ (51): Ovo svaka žena treba da poštuje!(FOTO)
Foto: ATA Images

Zorana Mihajlović (51) je nekoliko puta govorila o tome kako vredno vežba da bi uvek imala zadovoljavajuću kilažu. Njena kosa je uvek sveže isfenirana, a šminka bezprekorna.

Posmatrajući njen modni stil, shvatamo da se ministarka Mihajlović vodi jednim modnim načelom: plavuša treba da nosi svetle i vesele boje!

Zbog toga ćemo je često videti u sakoima jarko roze ili jarko zelene boje, u poslovnim odelima pastelnih nijansi, u haljinama A kroja sa naglašenim strukom.

Izgleda da joj je bela boja omiljena jer se često može videti u belim odelima ili košulji, dok oko vrata nosi biserne ogrlice.

1 / 4 Foto: ATA Images
1 / 3 Foto: Kurir/Dado Đilas

Privatni život:

Zorana Mihajlović je srpska političarka i doktor ekonomskih nauka. Članica je Srpske napredne stranke (SNS). Potpredsednica je vlade i ministarka građevinarstva. Rođena je 5. maja 1970. godine u Tuzli. Živi i radi u Beogradu. U Beogradu je završila osnovnu školu, Prvu ekonomsku školu i Ekonomski fakultet.

1993. godine je diplomirala, a tema njenog diplomskog rada je bila „Energetski resursi u Evropskoj ekonomskoj zajednici“. Zaposlila se u Prvoj ekonomskoj školi u Beogradu kao profesorka računovodstva i poslovne ekonomije.

Tu je radila do 1995. godine. 1996. godine je počela da radi u Elektroprivredi Srbije gde se zadržala narednih deset godina. 1998. godine je uradila magistarski rad „Energetski sektor Srbije i odabranih evropskih zemalja – Francuske, Nemačke i Švedske“ i stekla je titulu magistra.

2001. godine je postala doktor, a njena doktorska teza je glasila: „Energetika i privredni razvoj – Analiza međuzavisnosti na primeru Srbije i zemalja Evropske unije“.

Od 2004. do 2006. godine je bila savetnica Miroljuba Labusa, tadašnjeg potpredsednika Vlade Srbije, za energetiku i zaštitu životne sredine. Do 2006. godine je bila član političke stranke G17 plus. Iste godine je počela da radi kao naučna saradnica Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

2008. godine se zaposlila na Univerzitetu Džon Nezbit. Na Fakultetu za biofarming je predavala: Obnovljive izvore energije, Održivu energetsku bezbednost, Ekonomiju prirodnih resursa i Osnove ekonomije, a na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju je predavala Ekonomiju prirodnih resursa.

2010. godine se učlanila u Srpsku naprednu stranku (SNS). 2011. godine je izabrana za narodnog poslanika u Parlamentu. Postala je prorektor na Univerzitetu Džon Nezbit. 27. jula 2012. godine je izabrana za ministra energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

Na ovoj funkciji je bila dve godine. Iste godine je postala potpredsednica SNS-a. 27. aprila 2014. godine je postala ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. U maju 2016. godine je izabrana za članicu Predsedništva stranke. Napisala je četiri udžbenika koje koriste studenti Ekonomskog fakulteta i Univerziteta Džon Nezbit.

To su: „Energetika i privredni razvoj“ (2003); „Ekonomika energetike“ (2004); „Ekonomika energetike – strategija, ekologija i održivi razvoj“ (2010); „Obnovljivi izvori energije“ (2010).

Iz prvog braka, Zorana Mihajlović ima sina Dragana koji je rođen 2003. godine. U vezi je sa biznismenom Vladimirom Atanackovićem sa kim se zabavljala u srednjoj školi. Njihova veza je trajala sedam godina nakon čega je svako otišao svojim putem. Od 2012. godine su ponovo zajedno. Tečno govori engleski, italijanski i francuski jezik.

Neke od njenih izjava su:

„Da ne misli neko da sam ja neka sveznalica, ja sa sobom vodim najmanje četiri inženjera koji su po 20-30 godina proveli na svim mogućim gradilištima u zemlji i svetu. I ako oni kažu da nema dovoljno radnika, onda je to tako.“

„Lično sam protiv istopolnih brakova jer sam drugačije vaspitana, ali i zato što sam majka. Ne mislim da je problem o tome razgovarati. Ustav ne dozvoljava istopolne brakove, ali ne vidim da je problem da se o tome razgovara.“

„Treba nam EU da bismo sebi i drugima pokazali koliko smo sposobni, ali i da pokažemo našu istoriju i tradiciju. Trebaju nam i šajkača i laptop! I kajmak i bela nemačka kobasica! I „plazma“ i „mocart“ kugle!“

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs