Stilizovana

MODNA LEKCIJA DARIJE KISIĆ TEPAVČEVIĆ (45): Ovako treba da se oblači svaka poslovna žena! (FOTO)

Odelo ne čini čoveka, ali mu popravlja samopouzdanje! Darije Kisić Tepavčević je čist primer toga. Ona ima pamet, mnogobrojne diplome to dokazuju, ali ima i izvanredan izgled

Moda
11:29h Autor:
MODNA LEKCIJA DARIJE KISIĆ TEPAVČEVIĆ (45): Ovako treba da se oblači svaka poslovna žena! (FOTO)
Foto: ATA Images

Darija Kisić Tepavčević (45) je u žižu interesovanja došla kada se pridružila kriznom štabu organizovanom zbog pandemije Korona virusa.

Atraktivna plavuša je mamila uzdahe svojom pojavom, ali i odevnim kombinacijama. Osim pameti, Darija je pokazala da ima i stila.

Izgleda da doktorka nije podlegla trendu da se žene u četrdesetim oblače kao tinejdžerke, pa je tokom javnih pojavljivanja pokazala kako poslovni stil može ženi da popravi samopouzdanje, ali i da izazove pažnju.

1 / 8 Foto: ATA Images

Darija Kisić je rođena 1975. godine u Sarajevu. Njen otac, Bogdan Kisić je pre početka rata u Bosni i Hercegovini radio kao inženjer elektrotehnike u sarajevskom preduzeću „Energoinvest“. Majka Vesna (rođena Pašić) je po struci pedijatar. Bogdan i Vesna su poreklom iz Hercegovine. Kisići potiču iz mesta Baljci, nedaleko od Bileće. Darija ima tri godine mlađeg brata Bojana koji je takođe inženjer elektrotehnike. Oženjen je aktuelnom ministarkom pravde Srbije, Nelom Kuburović. Kako je u jednom intervjuu priznala, Kisićeva je bila nestašno dete, a to se posebno održavalo u odnosu prema mlađem bratu. Kaže da su se „obračunavali iza kuće“, da roditelji ne vide, a potom, kada je Bojan postao mnogo jači od nje, glavno oružje joj je postala diplomatija.

Još kao devojčica počela je da se bavi umetničkim klizanjem, za šta su je inspirisale Zimske Olimpijske igre koje su 1984. godine održane u Sarajevu. Pohađala je Osnovnu školu „Slobodan Vuković“, a matururirala je kao đak generacije. Nakon toga je upisala Treću sarajevsku gimnaziju, ali je tada počeo rat u njenom rodnom gradu, te su je roditelji zajedno sa bratom poslali kod bake i dede u Bileću. Tu je završila drugi, treći i četvrti razred gimnazije u Srednjoškolskom centru „Golub Kureš“. S obzirom na to da je situacija u Bosni i Hercegovini po završetku rata bila veoma loša, roditelji su odlučili da se presele u Beograd. Kao glavni razlog za odlazak u Srbiju, a ne, poput većine drugih u inostranstvo, njen otac navodi da se „jedino ovaj komad neba na svetu zove Srbija…“, te da oni kao Srbi tu i pripadaju. U jednom intervjuu doktorka je istakla da je oduvek znala da želi da se bavi medicinom. Premda je zbog majčinog zanimanja bilo logično da će da specijalizuje pedijatriju, ona se odlučila za epidemiologiju, piše Biografija.org

Diplomirala je 2001. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, ali je, shvativši da voli da radi sa studentima i da se bavi naukom, 2006. godine magistrirala epidemiologiju. Nekoliko godina kasnije je na beogradskom Medicinskom fakultetu odbranila doktorat na temu „Prediktivna vrednost kvaliteta života u proceni ishoda bolesti kod bolesnika sa multiplom sklerozom“. Doktorka je u braku sa Vladimirom Tepavčevićem, sa kojim je 2004. godine dobila ćerku Tinu. Jednom prilikom je kazala da je upravo najponosnija na svoju ćerku i da se uvek trudi da provedu što više vremena zajedno. Trenutno najpoznatija epidemiološkinja u Srbiji kaže da voli da kuva i da čita, a omiljeni pisci su joj Ivo Andrić, Meša Selimović i Momo Kapor.

Od ove godine, Darija Kisić Tepavčević radi i kao ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs