pogledajte

VERNA SVOM STILU: Brižit Makron u kaputu koji savršeno stoji plavušama! (FOTO)

Francuski predsednik Emanuel Makron i njegova supruga Brižit prisustvovali su obeležavanju dvestote godišnjice smrti francuskog cara Napoleona Bonapartea u katedrali Sen-Luis

Moda
Autor:
VERNA SVOM STILU: Brižit Makron u kaputu koji savršeno stoji plavušama! (FOTO)
Brižit Makron, Foto: Profimedia

Bivša učiteljica, koja je od svog supruga starija 24 godine, prema je često kritikovana zbog svojih odevnih kombinacija koje prkose uvreženim pravilima oblačenja dama u zrelijoj dobi, oduševila je modne kritičare svojim odabirom za ovu priliku.

Brižit se drži svoje proverene stilske formule koja podrazumeva čiste linije bez puno detalja, klasične krojeve i bezvremenske komade koji laskaju njenoj nježnoj figuri.

KOMBINACIJA KAO STVORENA ZA ŠETNJU PORED MORA: Izgled kraljice Leticije koji ćemo dugo pamtiti! (FOTO)

Brižit Makron
foto: Profimedia

Poznata je po svojoj bogatoj kolekciji kaputa koji prate liniju tela, a u katedrali je briljirala odabravši interesantan model u efektnoj nijansi kraljevski plave te elegantnog kariranog dezena ukrašenog zlatnim dugmićima.

Prva dama Francuske ovaj je upečatljiv kaput spojila s uskim crnim pantalonama i crnim salonkama kreiravši jednostavan i prefinjen stajling prikladan za brojne prilike.

Zaštitna maska u crnoj boji i minijaturna torba od crne kože savršeno su se uklopili u ovaj elegantni izgled, tako tipičan za Brižit Makron.

Inače, obeležavanje Napoleonove smrti izazvalo je brojne kontroverze u Francuskoj. Francuski osvajač je pre 200 godina umro u egzilu na ostrvu Sveta Jelena 5. maja 1821. Zvanične komemoracije dvestote godišnjice njegove smrti izazvale su žestoke rasprave među onima koji ga smatraju mračnim delom istorije i onima koji podržavaju njegovo nasleđe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs