DA LI I DALJE MISLITE SVE NAJBOLJE O OVOJ ERI?

OD NEVEROVATNO STAJLIŠ PAROVA DO TOTALNOG KIČA: Ovi modni momenti su obeležili DEVEDESETE! (FOTO)

Kada se govori o modi, činjenica je da su se devedesete godine vratile na velika vrata. I dok ima toliko modnih momenata koji su definisali to vreme, hajde da se ovom prilikom podsetimo 10 najupečatljivijih primera.

Moda
Autor:
OD NEVEROVATNO STAJLIŠ PAROVA DO TOTALNOG KIČA: Ovi modni momenti su obeležili DEVEDESETE! (FOTO)
Džoni Dep i Vinona Rajder, Foto: Profimedia

Meri-Kejt i Ešli Olsen

Meri Kejt i Ešli Olsen
foto: Profimedia

Simpatične bliznakinje još su kao devojčice dominirale modnom scenom, a tako je ostalo do dan-danas. Bile su i ostale poznate po smelim modnim izborima, koje su uvek dobro međusobno usklađivale.

Kejt Mos i Naomi Kempbel

Naomi Kembel, Kejt Mos
foto: Prodimedia

Devedesete godine su značajne zbog pojave super-modela. A, mora se priznati, da su Kejt i Naomi bile glavne zvezde. Na njima je sve delovalo kao saliveno, pa nije čudo što su ostale večni modni uzori.

Gven Stefani

Gven Stefani
foto: Profimedia

Pevačica grupe No Doubt oduvek je prepoznatljiva po svojim neobičnim i veoma originalnim modnim izborima. Pank-rok stil vešto uklapa sa drugim trendovima, što dokazuje ova fotografija iz 1998. godine.

Lil Kim

Lil Kim
foto: Profimedia

Ako je i jedna ženska rep zvezda obeležila devedesete, onda je to Lil Kim. Ona je među modnim pionirima koji su na muzičku scenu uveli ekstremno provokativno oblačenje, pa se uvek sa nestrpljenjem očekivao njen sledeći autfit.

Britni Spirs

Britni Spirs, Džastin Timberlejk
foto: Reuters

Princeza popa, kako je mnogi nazivaju, svojom pojavom potpuno je uzdrmala muzičku scenu tokom devedesetih. Izgled zavodljive devojčice postao je njen trademark, mada, ruku na srce, jeste imala čudne i pomalo otrcane modne izbore.

TLC

TLC
foto: Profimedia

Girl Power pokret zasijao je tokom devedesetih. U njega spadaju mnoge ženske muzičke grupe, kao što su Spice Girls i Destiny’s Child. Ipak, u pogledu mode, članice TLC grupe ostavile su poseban pečat.

Majkl Džekson i Madona

Majkl Džekson, Madona
foto: Profimedia

Svakako jedna od najbizarnijih ljubavnih veza među poznatima jeste ona između Majkla Džeksona i Madone. Ako ništa drugo, barem će njihovi ekstravagantni modni izbori iz tog vremena večno živeti.

Kortni Lav i Kurt Kobejn

Kurt Kobejn, Kortni Lav
foto: Profimedia

Kraljica i kralj grandž muzike, definitivno su najintrigantniji par iz devedesetih. Kortni se sigurno sećate kao plavuše u babydoll haljinicama, a Kurta po štraftastim majicama i velikim naočarama za sunce.

Elizabet Harli i Hju Grant

Hju Grant
foto: Profimedia

Mnogo je haljina marke Versace koje će zauvek ostati upisane u istoriju mode. Jedna od njih jeste ona koju je Elizabet Harli nosila na premijeri filma Četiri venčanja i sahrana. Crna haljina sa zlatnim nitnama ispostavila se kao pun pogodak.

Džoni Dep i Vinona Rajder

Džoni Dep, Vinona Rajder
foto: Profimedia

Džoni Dep je tokom devedesetih bio u mnogim burnim ljubavnim vezama, a ona koja se izdvaja jeste sa Vinonom Rajder. Osim što su izgledali slatko, oboje su prolazili kroz modni period koji je evidentno bio pod uticajem gotik šika.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs