pogledajte

Velike štipaljke i mašne: Ovo su aksesoari za kosu koje obožavaju trendi devojke! (FOTO)

Opsesija skandi devojkama i tome šta (i kako nose) i kako uređuju svoje stanove, gotovo da parira onoj sa kojom ceo svet pažljivo motri na Francuskinje.

Moda
Autor:
Velike štipaljke i mašne: Ovo su aksesoari za kosu koje obožavaju trendi devojke! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Za razliku od klasicizma kojim niko ne vlada poput ovih drugih, devojke sa severa Evrope imaju svoj poseban miks minimalizma i pomalo kič momenata koji nikada, ali nikada, ne izgledaju kao da se previše trude (ok, ta jedna stvar im je zajednička, kao i visoki plafoni u salonskim stanovima u kojim žive). Pošto su sve velike ljubavi neobjašnjive rečima, donosimo vam primere i inspiraciju kako da svoju kosu stilizujete upravo kao one.

MAŠNA (KAO ZA LUTKU)

Da, upravo takva! Iako su skandi devojke poznate po svedenim kombinacijama i minimalizmu, njihova druga specijalnost jesu i kombinacije u koje biste obukli svoju umiljenu igračku - ali bez preterane doze šećera. Možda ne treba da čudi što na njima i satenske mašne za kosu u živahnim nijansama izgledaju jednako kul, dok se ostatak sveta uglavnom drži tamnih tonova. Minimalistička mašna? U njihovoj izvedbi postoji i to: jednostavno vežite traku sa svog omiljenog pakovanja oko repa - nismo snobovi, ali ukoliko se na njoj nalaze crno-bela Šanel slova, dobijate dodatne poene.

SKRANČI GUMICA

Ako ste imali ikakvih sumnji, ovaj retro trend danas je već postao etablirana klasika i nema šanse da vas neko zbog njega proziva (i ne dozvolite da vas Keri Bredšo ubedi u suprotno ako budete ponovo gledali "Seks i grad" spremajući se za nastavak). Ova gumica je savršen dodatak oversized muškim siluetama ali i xxl pufastim rukavima kojima skandinavke vladaju o-tako-savršeno.

GUMICE U SETU

Ono što volite kupujete u gomili? Niste sami, upravo to rade i one, i to pogotovo sa detaljima za kosu. Ovo u teoriji zvuči kao put za stilsku katastrofu ali, ipak, nekako im polazi za rukom da i sa čitavim kompletom gumica na glavi izgledaju apsolutno stajliš. Kako? Gumice su uvek u tonu međusobno, u tonu sa kosom i poređane niz zalizani rep ili pletenicu. Sledeći put kada vidite paket gumica pored kase, nemojte ga preskočiti, već ih iskoristite za pletenicu ili poređajte niz rep. Dodatni bonus? Upravo ove frizure su savršene za vlažno vreme pošto će sprečiti da vam kosa krene u svim (neželjenim) pravcima.

UKRASNA ŠNALA

Sedef, biseri, logo... Sve to deluje maksimalno elegantno i nepretenciozno kada je u njihovoj izvedbi. Ne morate se držati onih Guči ukosnica od pre koje su nam jedno vreme skoro pa iskakale iz frižidera, ali jedna ili dve šnale na kosi koja deluje kao da je osušena na vazduhu su pravi fashion statement u stilu nisam-opsednuta-ali-volim-svetlucave-stvari. Volimo ih od ranog jutra pa sve do kombinacija za izlaske (čak i kad je taj izlazak u našoj dnevnoj sobi).

NE-TAKO-SKROMNA ŠTIPALJKA

O da, i ona je tu da ostane i davno je prevazišla granice kupatila (i pomoći pri umivanju). Slobodno pustite mašti na volju ako ste u stanju da iznesete over the top ukrase i varijacije na temu štrasa i plesnog podijuma ironično ali uglavnom glasamo za malo elegantnije jednobojne modele ili sedef. Ton na ton kombinacije sa kosom su neprevaziđene, a povedite i računa o tome da su kvalitetne izrade - razlika je uvek vidljiva.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs