pogledajte

Zaboravite Koko Šanel i Odri Hepbern: Ovako se danas nosi mala crna haljina! (FOTO)

Poštedećemo vas sage o tuzi Koko Šanel kada je izmislila malu crnu haljinu ili Odri Hepbern u filmu "Doručak kod Tifanija". Ovo su validne reference, naravno, ali njihovo bukvalno kopiranje ne vodi nigde.

Moda
Autor:
Zaboravite Koko Šanel i Odri Hepbern: Ovako se danas nosi mala crna haljina! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Ono što jeste bitno je suština. Čini se kao da se poslednjih meseci upravo njena suština vratila na modnu mapu ponovo kao savremen komad koji ne mora automatski da vuče asocijaciju na "igranje na sigurno".

Iako je noćni život gotovo celo leto bio na pauzi - a ni sad se nije baš vratio u normalu - mala crna haljina izmilela je iz naših ormana kao ono što je i bila originalna ideja: praktičnost. Dodajte na to dašak jednostavnosti i udobnost (takođe njeni originalni atributi) i dobili ste listu idealnog komada za apsolutno svaku situaciju u new normal stvarnosti, zar ne? Ipak, ne dozvolite da vas ovo zavara, seksipil nikako nije isključen iz igre, ako išta pojačan je do maksimuma.

Savršen modni spoj: Ženstven i trendi stajling, kao stvoren za jesenje dane! (FOTO)

Crne haljine koje trenutno dominiraju dozvoljavaju vam da radite šta vam padne napamet. Mini haljina sa dubokim belim patikama u sred bela dana? Savršeno! Rastegljive varijante udobne poput odeće za vežbanje? Naravno! I ne zaboravite: najbolje imaju neočekivane izreze na leđima. Jasno vam je da se onaj kroj koji povezujemo sa Džeki Kenedi povukao i ustupio mesto svim varijacijama na temu pa se sada igramo volumenom poput Dankinja ili pak nosimo košulja-haljina varijante ali ne od puplina već od crne kože.

Na svaku od ovih kombinacija možete nabaciti predimenzionirani trenč, teksas jaknu ili košulju i lagano zakoračiti u jesen. Sada kad smo je ponovo otkrili kao uzbudljivu, nećemo je se lako odreći! Ipak, ne zaboravite jedan klasičan savet: mala crna haljina treba da bude takva da može da se nosi od jutra do sutra.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs