ona će je poneti

Sećate se duge crne haljine u kojoj je blistala Džulija na Oskaru pre 18 godina: Evo za koga se čuva! (VIDEO)

Čuvena toaleta koju je 2001. godine nosila Oskarovka čuva se za njenu specijalnu osobu

Moda
Autor:
Sećate se duge crne haljine u kojoj je blistala Džulija na Oskaru pre 18 godina: Evo za koga se čuva! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Iako je od 73. dodele Oskara prošlo 18 godina, neke žene i dalje pamte dugu crnu haljinu u kojoj je Džulija Roberts (51) zablistala na crvenom tepihu.

Reč je o haljini modne kuće "Valentino" koja je imala upečatljivu belu traku sa prednje strane a na predelu dekoltea prelati u dve formirane u oblik slova V. A pozadi je imala mozaik od mnoštva traka iste debljine i boje.

Ovo remek delo slavni modni dizajner Valentino dizajnirao 1992. godine za svoju kolekciju, a toaleta je zatim smeštena u njegovu arhivu.

Zgodna žena proglašena ikonom stila: Kada se Džulija Roberts pojavila na dodeli, sve oči su bile uprte u nju! (FOTO)

foto: Profimedia

Zatim ju je primetila Valentinova asistentkinja Kristina Vieri koja je poznavala stilistkinju Robertsove, Debie Mason.

Uoči dodele Oskara pomenute godine, "Zgodna žena" je isprobala haljinu brojnih modnih dizajnera, ali nije pronašla komad koji bi je oduševio.

Isprobavanje haljine

Nedelju dana pre ceremonije Kristina je javila Debie da ima pravi haljinu za Robertsovu i glumica je došla u Valentinov butik na Beverli Hills kako bi je isprobala.

Čim je glumica napravila prvi korak u njoj, znala je da je ovaj model kao stvoren za nju.

"Oblačio sam mnogo ljudi, ali moram biti iskren. Osoba koja me učinila jako srećnom bila je Džulija Roberts. Gledao sam je na televiziji kada je osvojila Oskara i bio samo uzbuđen zbog toga što nosi moju haljinu", rekao je jednom prilikom legendarni modni dizajner Valentino Garavani.

Džulija Roberts objavila fotku kakva se retko viđa: Vreme je za porodicu! (FOTO)

Dok su haljine koje slavne dame nose na crvenim tepisima vrlo često pozajmljene, Robertsova je bila jedna od retkih srećnica koja je svoju haljinu mogla da zadrži.

Naime, glumica kultnu toaletu čuva za svoju 14-godišnju ćerku Hazel koja će je nositi u budućnosti, rekla je Džulija u intervjuu za "People".

Zanimljivo je da ju je smestila ispod kreveta u kutiji.

"U kući imam mali prostor koji moj suprug zove zbirka baštine", rekla je Oskarovka i dodala kako je njen partner Deni Moder mislio da njihova mezimica neće želeti stare mamine stvari, ali ona ju je ipak za svaki slučaj sačuvala.

Džulija Roberts i Nikol Kidman ukrale šou: O njihovom stajlingu sa crvenog tepiha svi pričaju! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs