PO JUTRU SE DAN POZNAJE

Pet razloga zašto bi vaš dan trebalo da počne orgazmom

Ako imate seks samo uveče, to je otprilike kao da odonose imate samo u krevetu, što je dosadno. Ukoliko seksom započnete dan, to nije samo razbijanje rutine, već ima više dobrobiti nego što možete i da zamislite
Škola sexa
11:32h Autor:
Pet razloga zašto bi vaš dan trebalo da počne orgazmom
Foto: Thinkstock

Donosimo vam nekoliko odličnih razloga zašto bi trebali da ustanete ujutro na prvi zvuk alarma za buđenje i umesto da kukate kako se niste naspavali zaskočite svog partnera.

1. Postoji li bolji način da se započne dan?Ako verujete u onu po jutru se dan poznaje, onda je jutarnji orgazam poprilično obećavajuć i za ostatak dana. Jedno istraživanje je pokazalo da se ljudi zbog jutarnjeg seksa čitav dan osećaju bolje. Jutarnjim seksom se oslobađa oksitocin, hormon koji podstiče osećaj ljubavi i povezanosti. To vas čini povezanijima s partnerom i ti osećaji vas mogu držati čitav dan

2. Nećete imati grižu savesti jer ste zbog umora preskočili seks prethodne večeri

Koliko ste puta preskočili seks pre spavanja s opravdanjem da ste umorni? Budimo realni, u dugogodišnjim vezama i u braku je lako upasti u rutinu. Zbog umora i obaveza seks postaje sve ređi, a uveče jedva čekate da utonete u san. Seksualni život pati, a parovi su nezadovoljni. Jutarnji seks je možda pravo rešenje.

3. Nećete zbog toga zakasniti na posao

Ionako se verovatno oboje tuširate ujutro pa bi se ponekad mogli da to učinite u paru i prepustite se jednom seksu na brzinu. Najbolje poza je ona kad je muškarac iza, a žena se malčice sagne.

4. Jutarnji seks je dobar za zdravlje

Istraživanja su pokazala da jutarnji seks može da poboljša vaš imunitet. A kad stignu hladniji dani stručnjaci savetuju da više pažnje posvetite svom imunitetu kako bi što bezbolnije prošli kroz sezonu gripa i prehlada.

5. Ujutro muškarac može duže da izdrži

Nivo testosterona je kod muškaraca najviši u jutarnjim satima nakon sati sna što znači ne samo da će muškarac ujutro biti oran za posao, već će i izdržati duže. "Kad muškarac ima viši nivo testosterona ima i više energije tokom seksa i ta mu energija pomaže da izdrži duže", kaže terapeut Arlin Goldman. Ako se uvek da vam seks traje prekratko, probajte sa seksom nakon buđenja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs