Za siguran seks

Činjenice o kondomima koje niste znali: Neke će vas šokirati!

Žene su te kojima proizvođači kondoma treba da zahvale za polovinu njihove prodaje
Škola sexa
14:30h Autor:
Činjenice o kondomima koje niste znali: Neke će vas šokirati!
Foto: Shutterstok

Neki podaci će vas šokirati.

1. Kondomi nisu zapravo doživeli svoj redizajn otkad su nastali. Trojan je prvi lateks kondom imao u prodaji 1920. godine, a osim nekih malih promena, nije se otad previše menjao.

2. Za njihovo postojanje možete da zahvalite automobilskim gumama, bukvalno. Tačnije Čarlsu Gudjiru, čije su gume dovele do prvog kondoma od gume, davne 1855. godine.

3. Oni zapravo ne utiču na to koliko je seks dobar. Jedno istraživanje je dokazalo da su parovi jednako zadovoljni seksom s kondom i bez njega. Drugim rečima, "nije mi to to s kondomom" izraz nema veze s kondomom.

Mislite da ste dobre u seksu, a uopšte nije tako: Najveće greške koje žene prave!

4. Žene su te kojima proizvođači kondoma treba da zahvale za polovinu njihove prodaje. Jer su savesne.

5. Bil Gejts želi da napravi bolje kondome, od onih koji su nam sad na raspolaganju. Tačnije, on i njegova supruga nude 100 hiljada dolara za one koji pokušavaju da naprave njihovu bolju verziju. Šuškalo se i o kondomima s ručkama. Samo, kako to?

6. Samo 5 odsto muškaraca širom sveta nosi kondome. Ako izostavimo zemlje koje nemaju jednostavan pristup kontracepciji, to je i dalje vrlo nizak procenat.

7. Postoje 4 različite vrste kondoma: većina ih je napravljena od lateksa, a za sve one koji su alergični, postoje i oni napravljeni od poliuretana, tanke i jake plastike. Ako ste alergični na oboje, onda postoje i oni od poliizoprena, a tu su i oni napravljeni od jagnjeće kože, odnosno creva.

Da li pravilno koristite kondome: 5 stvari koje radite pogrešno, a da niste ni svesni!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs