Obratite pažnju

Rešite se seksualnih problema: Kako da prevaziđete rutinu i različite želje

Napravite vi i vaš partner listu stvari koje biste hteli da isprobate, pa svaki dan isprobajte barem nešto novo. Ako se bojite da pokažete svoje obline, stvorite bolju atmosferu u sobi i privremeno ih sakrijte pod prigušenim svetlom, a mogu da pomognu i jastuci
Škola sexa
20:26h Autor:
Rešite se seksualnih problema: Kako da prevaziđete rutinu i različite želje
Foto: Shutterstock

Na početku veze seks je zanimljiv i uzbudljiv, ali vremenom obično pada u rutinu i sve ga je ređe. Da bi se nešto promenilo na bolje potreban je trud s obe strane. U tome može da pomogne jednostavno pisanje liste dobrih strana vašeg seksualnog života, tvrdi poznati britanski stručnjak za veze Trejsi Koks.

Oba partnera treba da napišu listu s pet do 10 stvari koje vole da rade u krevetu i istu takvu listu sa stvarima koje žele da isprobaju. Nakon toga, treba da se dogovore šta im od navedenog zvuči dobro i da to isprobaju u krevetu.

Preporučuje se da svaki dan isprobate barem jednu novu stvar. Što više toga isprobate, veća je verovatnoća da će se iste stvari ustaliti u vašem seksualnom životu, dodala je Koks. Listu bi trebalo da dopunite i da promenite svakih tri do šest meseci, da se vaš seksualni život opet ne bi opet našao u krizi.

Kako da prevaziđete rutinu u seksu, saznajte OVDE.

Vi želite romantičan seks, on želi strast (ili obrnuto)

Dobar seksualni život znači raznovrsnost u krevetu i isprobavanje različitih tipova seksa, od nežnog vođenja ljubavi do strastvenog valjanja među posteljinom. Ako vi i vaš partner želite različite stvari, najbolje je da se dogovorite i da isprobate svaki put drugi tip. Tako ćete oboje biti zadovoljni, a možda otkrijete da u nežnom vođenju ljubavi uživate podjednako kao i u razmenjivanju strasti. Sem toga, dogovorenog seksa ne treba da se bojite jer iako ne zvuči nimalo romantično, on će ojačati libido. Što više imate seks, to više akcije želite u krevetu.

Ne osećam se prijatno gola pred partnerom

Veliki broj žena ne oseća se prijatno u svojoj koži, što može da ih koči u seksualnom životu. Ako se bojite da pokažete svoje obline, stvorite bolju atmosferu u sobi i privremeno ih sakrijte pod prigušenim svetlom. U tome pomažu i jastuci. Oni će istovremeno sakriti kritične tačke, ali i podići karlicu i omogući će vam veći užitak u seksu, savetuje Koks.

Seksualna zameranja

Razgovor o seksualnim problemima nije nimalo prijatan zbog čega ga parovi najčešće izbegavaju. Međutim, time se ti isti problemi samo produbljuju. Iznošenjem onoga što vas muči prvi je korak ka boljem seksualnom životu. U tome može da pomogne jednostavna petominutna vežba. Najpre treba da namestite tajmer na pet minuta tokom kojih će jedan partner da govori šta ga muči, a drugi samo da sluša. Nakon pet minuta, red je na drugog partnera. Vežbu treba da ponavljate sve dok niste u potpunosti sigurni da ste čuli jedno drugo. Potom zajedničkim snagama krenite u rešavanje problema.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs