Ključ je u vama

5 tehnika kojima muškarci manipulišu ženama

Pre nego što dozvolite da se osetite potpuno prazno i iskorišćeno, obratite pažnju na vaše osobine koje su bile mamac za razne vrste manupulacija u vezi
Ljubav i zavođenje
12:04h Autor:
5 tehnika kojima muškarci manipulišu ženama
Foto: Shutterstock

Nakon raskida mnoge žene se osećaju prazno i iskorišćeno. Jedna od mera predostrožnosti koju možete preduzeti protiv slamanja srca je da prepoznate kako i kada neko želi da vas iskoristi. Postoje brojne ženske osobine koje muškarci vrebaju. Evo nekoliko stvari kojih se treba čuvati:

Vaša saosećajnost

Jeste li ikad srele muškarca koji se žali da je ceo svet protiv njega, a on se, iako nije savršen, trudi da pravilno postupa prema svima koje sretne, da bi na kraju bilo neshvaćen i povređen? Jeste li se zapitali zašto vam daje takav detaljan uvid u svoj svet već pri prvom telefonskom razgovoru? Razlog je saosećajnost koja izbija iz vas. Postoje muškarci koji svesno ili nesvesno ciljaju na žensku osećajnu prirodu. Znaju da što više pokažu svoja osećanja, vi ćete biti otvoreniji davanju i manje ćete želeti da prekinete druženje. Nemojte pasti na ovaj trik. Ako neko izgleda kao da želi da osećate sažaljenje prema njemu, nemojte im pomagati više nego što oni sami žele da pomognu.

Vaše želje

Gotovo svako srce čezne za nečim što nema, čega želi više ili možda da se neko drugi ne dočepa onoga što imate. Problem nije nužno u samoj želji. Problem se javlja kad ne možemo da naše čežnje zadržimo samo za sebe. A naše čežnje lako mogu da se izraze ne samo verbalno već i neverbalno tako da svaki pažljivi promatrač, sumnjivih namera, lako može da prepozna, otkrije i manipuliše stvarima koje najviše želite, kako bi došao do onog što on želi. Budite realni kad procenjujete da li neko može ili ne da ispuni vaše želje, a pobrinite se da većinu sami ostvarite!

Vaše vreme

Provoditi konstruktivno vreme zajedno je najviši cilj razvoja čvrste veze, a vreme pojedinca često gubi vrednosti. Ipak, doći će vreme kad ćete poželeti da normalizujete vreme koje provodite s partnerom i da ostavite malo mesta za sebe. Ako vaš partner ne može da se privikne na promenjene okolnosti, može postati zahtevniji i tražiti načine kako da ima monopol nad vašim vremenom. On će tražiti vašu pažnju kroz brojne i dugotrajne telefonske pozive, pitanja o tome gde idete i kad se vraćate, očekivanja da podredite svoje planove njegovim, tajanstvene „hitne slučajeve“ i na svaki drugi način, samo da ukrade vaše vreme. Ova „vremenska čudovišta“ ne zanima vaša dobrobit, samo njihove sebične potrebe. Nemojte gubiti vreme čuvajući se za nekog ko želi svo vaše vreme samo za sebe.

Vaše poverenje

Sticanje ženskog poverenja može biti jednostavno ili komplikovano, zavisno od iskustva i dobre volje. Ali kad ga jednom steknete, treba da ga cenite. Na nesreću, postoje muškarci koji će iskoristiti to poverenje i možda će proći određeno vreme pre nego to primetite. Verovatno je najteže zadržati kontrolu nad ovom osobinom, jer morate verovati nekom kako bi održavali i negovali vezu. Imajući to na umu, neki muškarci će izdati to poverenje, u nadi da ćete verovati njihovim lažima kao što verujete njihovoj istini. Ne budite paranoični, ali budite na oprezu. Budite svesni stvari koje baš ne drže vodu i iskreni prema sebi kad primetite znakove neistine.

Vaša darežljivost

Narav većine žena je takva da su sve spremne na davanje, ponekad i na svoju štetu. Daće svoj novac, vreme, sposobnost, talent i svoj prostor. Skladno tome, mnogi muškarci traže ovakve žene. To su muškarci kojima posebno sve treba, koji su već ispitali vašu darežljivost i spremni su da vam uzmu sve što imate. Manipulacija igra ključnu ulogu u njihovom planu. Znaju da ćete, kad jednom počnete da dajete, teško prestati. Tako se uhvate za vašu slabu tačku i stalno vas iscrpljuju. Pre nego što počnete da dajete morate znati svoje granice, smognite snage i recite „Dosta!“ kad dostignete tu granicu, i pridržavajte se te izjave.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs