saradnja je ključna

Bračna savetnica otkriva: 3 najčešća problema u vezama i kako da ih rešite!

Parovi vrlo često smatraju da se strast u vezi održava sama od sebe. No to nažalost nije tačno. Kao i oko svega, i oko strasti u vezi treba da se potrudi

Ljubav i zavođenje
Autor:
Bračna savetnica otkriva: 3 najčešća problema u vezama i kako da ih rešite!
Foto: Shutterstock

S kojim god problemom da ste se sreli u vezi ili braku, bračna savetnica Rejčel Sasman ga je čula. Ponekada ljubavni odnosi između dve osobe znaju da budu poprilično izazovni i zahtevaju trud i rad kako bi se veza održala zdravom i iskrenom. Sasman tvrdi kako postoje tri problema s kojim se suočava većina parova, ali koji su rešivi uz saradnju.

1. Seksualni nagoni vam se ne poklapaju

Neko ima veći libido, neko niži, potpuno normalna stvar. Ali često može da se stvori problem u vezi gde se osoba s manjim seksualnim nagonima oseća krivom što nema jednake potrebe kao osoba s višim seksualnim nagonom koja nakon nekog vremena postaje nezadovoljna i nestrpljiva. Bračna savetnica Sasman u ovakvim situacijama predlaže kompromis. Osoba s nižim libidom trebala bi da pronađe način kako bi pojačala seksualne nagone, a osoba s višim libidom bi trebalo da poradi na samokontroli i razumevanju druge osobe.

Oni uvek opraštaju: 4 horoskopska znaka koji daju drugu šansu bivšim ljubavima!

foto: Shutterstock

2. Strast u vezi se smanjila

U intervjuu za časopis Insajder, bračna savetnica Sasman izjavila je kako parovi vrlo često smatraju da se strast u vezi održava sama od sebe. No to nažalost nije tačno. Kao i oko svega, i oko strasti u vezi treba da se potrudi. Dogovorite sastanak na novom i uzbudljivom mestu, začinite seksualni život novim donjim rubljem, učinite sve što smatrate da bi moglo da vrati strast na početni nivo. Jedino što ne treba da očekujete je čarobni preokret koji će se dogoditi sam od sebe.

3. Shvatili ste da se suprotnosti baš i ne privlače

Iako vam se možda na početku veze upravo vaša suprotnost učinila vrlo privlačnom i ključnom za strast i dobar odnos, nakon nekog vremena ste shvatili kako vas suprotna razmišljanja i karakteri samo udaljavaju. U ovom slučaju kompromis takođe igra vrlo bitnu ulogu. Pokušajte da izbalansirate odnose i odvojite navike koje ne volite da radite zajedno za vreme koje i jedan i drugi posvećujete sebi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs