Astro prognoza

Ljubavni horoskop za jul 2018: Stvari neće teći smerom kojim želimo!

Ovo je povoljan period za procenu, preoblikovanja i reorganizaciju na privatnom planu. Razmislite o odnosima s drugima u svom životu

Ljubav i zavođenje
Autor:
Foto: Profimedia

Usled ovakvog astrološkog sklopa možemo očekivati mogućnost manifestacije u dva smera: s jedne strane mogli bi se suočiti s tvrdoglavošću, nefleksibilnošću i preteranom potrebom za sigurnošću, dok s druge strane postaje jasno da nam treba promena. U kombinaciji, ova dva smera mogu voditi u sukobe. Svako bi mogao da zasebno vodi svoju bitku, pa će svakodnevno dolaziti do sudaranja snage volje i ega.

Puno je retrogradnih planeta: Mars, Saturn, Pluton, Jupiter (do 10. jula) i Merkur (do 26. jula). Zbog osećaja da je sve stalo, da nema napretka ili dobre organizacije, može doći do frustracija. Stvari neće teći smerom kojim želimo.

S druge strane, ovo je povoljan period za procenu, preoblikovanja i reorganizaciju na privatnom planu. Razmislite o odnosima s drugima u svom životu.

Kvadrat koji pravi Merkur, smešten u Lavu, s Uranom i Jupiterom i Merkur – Mars opozicija imaju snažan uticaj kroz prvu dekadu jula 2018. godine. Može se činiti da ono što se govori i što se radi nema veze jedno s drugim, a vrlo lako može doći do agresivnih ispada u kojima se prelazi granica. Neki mogu biti nemarni, a drugi previše opterećeni. Sarkazam i razdražljivost će biti česta pojava, najčešće proizašli iz očajničke potrebe da se stekne veća sigurnost.

Definitivno savršen spoj: Ovi horoskopski znakovi se potpuno poklapaju kada je ljubav u pitanju!

foto: Profimedia

Pregovori neće teći glatko. Pre bilo kakvog koraka napred moraće se vraćati korak, dva nazad i dobro sve razmotriti i promisliti o odlukama koje su bile donete. Jeste li se zbog određenih odluka našli baš u ovakvoj situaciji? Ovo je vreme za analizu.

Na sreću, harmoničan aspekt kojeg pravi Sunce s Jupiterom i Neptunom (obe planete smeštene su u vodenim znakovima), daje emotivnu stabilnost i jača intuiciju koja će biti potrebna za snalaženje u raznim neočekivanim preokretima događaja i sukobima. U svemu što radite budite strpljivi, pažljivi i uporni.

Nakon 23. jula 2018. godine Sunce je u Lavu, u napetim aspektima s Uranom i Marsom, pa možemo očekivati puno frustracije. Pomračenje Meseca 27. jula 2018. godine može doneti zbrku i krizu i na ličnom planu. Razotkrivene tajne mogu biti veliko iznenađenje.

Nemojmo zaboraviti da je Merkur retrogradan u Lavu, od 23. jula do 20. avgusta. Strastveno i često preterano dramatično izražavanje izazvaće slične reakcije. Želja da se drugima nametne svoje mišljenje može biti dosta snažna. U verbalnom izražavanju čak može biti agresivnosti. U ovom periodu pazite što potpisujete, kako se izražavate i razgovarate s voljenom osobom i decom.

3 reči koje najbolje opisuju vaš horoskopski znak: Bik je pouzdan, Lav zavodljiv, a Vaga neodlučna!

foto: Profimedia

Ovan

Kuću ljubavi Ovna planete dobro aktiviraju tokom jula 2018. godine i zato vam ne može biti dosadno. Venera, planeta koja vlada vezama Ovna je u toj kući do 10. jula, zajedno sa Merkurom. U kuću ljubavi Ovna 23. jula 2018. godine ulazi Sunce. U prvoj dekadi jula može doći do nesporazuma i svađa oko pitanja vernosti, intimnosti i pažnje. Skloni ste uočljivom flertovanju i to sa svima, bilo da ste u vezi, u braku ili slobodni. Trebalo bi da budete pažljiviji i mislite na osećanja i potrebe voljene osobe. U suprotnom ćete dobiti isto zauzvrat. Mars, vladar Ovna, je i dalje retrogradan u kući prijateljstva i društva, što govori o aktivnom društvenom životu. Ali, govori i o zabunama između prijateljstva i ljubavi, zbog slanja signala koji se mogu pogrešno protumačiti. Više pažnje obratite na način na koji se izražavate, posebno nakon 26. jula 2018. godine, kada Merkur kreće retrogradno.

Bik

Jul 2018. godine turbulentan je mesec za ljubavni život. Ovo je vreme kada treba da razmislite o sudbini odnosa s drugima i uticaja na odluke koje donosite i smer kojim želite ići u životu. Razmislite ko zaslužuje da ostane u vašem životu a ko ne. Svađe mogu biti svakodnevna pojava kroz prvu dekadu jula. Razlog tome može biti to što ni vi, ni voljena osoba (ili ljubavnica / ljubavnik) ne znate šta tačno želite. Možda se nećete moći da se dogovorite oko uređenja doma ili kako stvari treba da funkcionišu u vezi. Ako se radi o odluci zajedničkog života, to će biti više stresno nego izazovno, zato savetujemo da ne žurite. Pazite šta i kome govorite, jer se vrlo lako može dogoditi da povredite osobu do koje vam je stalo. Na sreću, sve postaje jednostavnije nakon 10. jula, vraća vam se optimizam i vera da će sve na kraju biti dobro. Venera, vladar Bika, ulazi u kuću ljubavi, a Jupiter, smešten u kući veza Bika kreće direktnim hodom. Duže veze ulaze u bolji i harmoničan period. Neki će Bikovi tek ući u vezu koja ima izgleda da postane ozbiljna. Oni u lošim vezama mogli bi da prekinu vezu. U drugoj polovini meseca bićete pragmatičniji, što nije nimalo loša stvar. Harmoničan aspekt kojeg pravi Venera pokazuje da ćete uživati u stabilnom ljubavnom odnosu, osim ako ne postanete previše posesivni.

10 sudbinskih parova: Horoskopski znakovi koji su stvoreni jedno za drugo!

foto: Profimedia

Blizanci

U prvoj dekadi jula 2018. godine više je kontradiktornosti nego obično i zato vaš ljubavni život može patiti. Čini se da je voljena osoba voljna da vas podrži i pomogne vam da podignete samopouzdanje, ali vi ćete biti nezadovoljni zbog svih i svega. Na sreću, u drugoj polovini meseca atmosfera postaje svetlija. Jupiter, vladar kuće partnerstva Blizanaca, kreće direktnim hodom 10. jula, a Venera, vladar kuće ljubavi Blizanca, pravi harmonične aspekte s Uranom, Saturnom, Jupiterom i Plutonom. Pred vama je strastven, senzualan i intenzivan period, bilo da ste u vezi, braku ili tražite partnera. Volite igre zavođenja i sigurni ste u ono što osećate. Pravo je vreme da priznate nekome šta osećate ili da iznenadite voljenu osobu romantičnom večerom ili skupocenim poklonom. Ipak, pazite koliko trošite. Neki će Blizanci biti na iskušenju i želeće da uđu u vezu radi dobiti ili će biti meta nekome ko samo želi materijalnu sigurnost. Ako ste u braku, više vremena provedite s voljenom osobom, posvetite se porodičnim pitanjima i zajedničkim sredstvima, jer tako ćete se i više zbližiti, obnoviti poverenje i popraviti intimni život.

Rak

Do 23. jula 2018. godine Sunce je u Raku, u opoziciji sa Saturnom i Plutonom, oboje retrogradni i smešteni u kući veza Raka. Ljubavni život je napet, pun rasprava, svađa, nadmetanja i tvrdoglavosti. U ovom periodu možete ponovo naći izgubljeno, izboriti se za sebe, definisati šta želite i krenuti da to ostvarujete, iako voljena osoba ima drugačije ideje. Zlatnu sredinu neće biti lako postići. Jupiter kreće direktnim hodom 10. jula u kući ljubavi Raka. To je povoljno za Rakove koji traže vezu ili koji žele da uđu u brak. Za mnoge Rakove dnevne obaveze koje su se činile kao teret neće više predstavljati problem. Mnogo se može uraditi u ime prave ljubavi. Rakovi koji se razvode ili su u tom procesu, kao i podeli imovine, neće imati miran um. Morate realnije da sagledate stvari, a poslednja dekada meseca donosi poboljšanje. U kući seksualnosti i intimnosti Raka i dalje je retrogradan Mars, pa bi mogli da se vratite bivšoj / bivšem ili da imate tajnu vezu. Savetujemo da to ne činite.

Najverniji horoskopski znak: Najmanje vara, voli svim srcem!

foto: Shutterstock

Lav

Mars je i dalje retrogradan, u kući partnerstva Lava i u napetim je aspektima s Uranom, Merkurom i, krajem meseca, čak sa Suncem. Vaš ljubavni život, veze generalno, biće ispunjeni raspravama i sukobima iz principa. Teško ćete naći istu talasnu dužinu s okolinom i trebalo bi da budete prilagodljiviji i otvoreniji kako biste ostvarili ravnotežu. Najverovatnije je najveći neprijatelj vašem ljubavnom životu – vaš ego. Budite otvoreni za dijalog, jer uprkos žustrim svađama, vi možete napraviti sklad i naći zajedničku viziju s boljom polovinom. Razmislite o nekim stvarima u vašem privatnom i ljubavnom životu. Nemojte podsticati novu vezu, ni ulaziti u brak u ovom periodu. Vreme je za osvrt iza, možda do prethodne veze ili veze koja je bila na daljinu ili s nekim iz inostranstva. Možda će vam goditi pomisao da se pomirite i probudite stare strasti, ali bilo bi potrebno puno prilagođavanja zbog puno razlika, posebno s vaše strane. Jupiter, planeta koja vlada kućom ljubavi Lava, 10. jula 2018. godine kreće direktnim hodom, a 23. jula u Lava ulazi Sunce. Osećaćete veću snagu, ali biste mogli da budete sebični i nezainteresovani za potrebe voljene osobe. Pomračenje Meseca dogodiće se 27. jula u kući partnerstva i braka Lava, što za neke može značiti kraj neke situacije ili veze. Nešto je uništeno i ne može se više popraviti.

Nastavak pogledajte na sledećoj strani!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs