Ljubavne igre

Kako da zadržite leptiriće u stomaku

Čim se zaljubite, napravite listu svega onoga što vam se sviđa kod partnera i svakodnevno mu priređujte sitna iznenađenja jer ćete tako održavati emocije
Ljubav i zavođenje
16:28h Autor:
Kako da zadržite leptiriće u stomaku
Foto: Thinkstock

Kada vas obuzme nova ljubav, imate osećaj da je vaš najdraži ljubavni film postao stvarnost. Međutim, iako je taj divan osećaj u početku jak, može vrlo brzo da nestane.

Nešto stručnije objašnjenje ovih emocija je da smo podsvesno u stanju u kojem su pomešana naša romantična percepcija osobe u koju smo zaljubljeni i želja da taj neko isto to oseća prema nama. I tih osećanja na početku veze ne možemo da se zasitimo.

U tim trenucima, sve u životu čini nam se lakše i javljaju se "leptirići" u stomaku, a sama pomisao na našeg odabranika potpuno nas dekoncentriše. Svaki poljubac, dodir, seks, čini nam se najboljim. Ali kako vreme prolazi, naša osećanja polako blede i postaju manje intenzivna nego u početku, a svi bismo hteli da traju zauvek.

Lista stvari koje volite kod partnera

Stručnjaci preporučuju da čim se ludo zaljubite, napravite listu svega onoga što kod partnera volite. Zabeležite sve što vam mami osmeh, samo to obavezno uradite dok još osećate ljubavnu euforiju.

A kako vreme bude prolazilo, izvucite svoju listu svaki put kada se naljutite zbog nečega što je učinio, ili nije učinio. Nemojte da dopustite da zaboravite sve ono pozitivno zbog čega ste i započeli vezu s njim.

Vežbajte

Istraživanja su pokazala da samo 20 minuta fizičke aktivnosti dnevno pozitivno deluje na libido. A dokle god imate želju za vežbanjem koja uključuje njega i krevet, ne treba da brinete da će se vaš žar ugasiti.

Znaci pažnje

Redovno rasplamsavajte vašu vezu malim sitnicama koje će vas držati zagrejanim. Napišite mu neodoljivu poruku dok je na poslu, priredite mu iznenađenje kada dođe kod vas u vidu seksi veša, smišljajte razne zavodljive igrice. Važno je samo da ne prestanete da se trudite jer će u suprotnom emocije brzo ugasiti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs