(Ne)očekivani rezultati istraživanja

Za čim muškarci, a za čim žene najviše žale u seksu?

Pripadnice lepšeg pola veruju, između ostalog, i da su nekada dopuštale da se stvari odvijaju prebrzo, dok muškarci sebi zameraju to što nisu dovoljno brzo odveli ženu u krevet
Ljubav i zavođenje
01:36h Autor:
Za čim muškarci, a za čim žene najviše žale u seksu?
Foto: Shutterstock

Nezavisno od pola, većina ljudi žali zbog nečega kada je reč o njihovim ljubavnim životima. Ali, sudeći prema najnovijem istraživanju, muškarci i žene žale zbog potpuno drugačijih stvari.

Tačnije, muškarci žale što se nisu seksali sa više partnerki, dok žene žale zato što su imale seks sa pogrešnom osobom.

Pripadnice lepšeg pola veruju i da su nekada dopuštale da se stvari odvijaju prebrzo, dok muškarci sebi zameraju to što nisu dovoljno brzo odveli ženu u krevet.

Istraživanje koje su sproveli naučnici sa Teksaškog i Kalifornijskog Univerziteta otkriva da žene možda najviše žale zbog gubitka nevinosti sa pogrešnim partnerom, a ruku pod ruku s tim ide i žaljenje zbog varanja, kao i prebrzog seksualnog zbližavanja.

Muškarci, pak, najviše žale zato što su se u određenom trenutku života previše bojali da priđu ženi koja im se sviđala pa su propustili priliku. Žale i zbog toga što u mladosti nisu bili seksualno pustolovniji i aktivniji. U istraživanju je učestvovalo 25 hiljada ljudi, a rezultati su objavljeni u časopisu Archives of Sexual Behaviour. Iako dobijeni odgovori nisu toliko iznenađujući, ipak, zatekle su se velike razlike između žena i muškaraca u smislu žaljenja.

"Očigledno je da je usputni seks ostavio veće posledice na žene nego na muškarce. Muška žaljenja su donekle razumljiva jer su evolucijski programirani za reprodukciju, čije se šanse povećavaju uz veći broj partnerki", pojasnila je Martie Haselton, koja je radila na istraživanju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs