Zamenili uloge

Istraživanje koje će vas iznenaditi: Bračna idila važnija muškarcima!

Skoro 80 odsto pripadnika jačeg pola smatra da imati sve znači čvrst i stabilan brak, dok je broj žena koje dele njihovo mišljenje manji. Takođe, skoro 15 odsto je više muškaraca koji kao parametar dobrog barka uključuju i decu
Ljubav i zavođenje
18:40h
Istraživanje koje će vas iznenaditi: Bračna idila važnija muškarcima!
Foto: Shutterstock

Sve je više muškaraca koji ozbiljno shvataju svoje uloge muževa i očeva. Mnogi će čak i karijeru prilagoditi porodičnim obavezama. Evo kako izgledaju rezultati istraživanja o tome ko je više porodično orijentisan – muškarci ili žene.

Da li je ravnoteža između privatnog života i posla podjednako važna?

Tu nema puno razlike između muškaraca i žena. Jači pol samo u malo većem broju navodi važnost ravnoteže između privatnog života i posla (50 odsto muškaraca u odnosu na 48 odsto žena).

"Imati sve" podrazumeva čvrst i stabilan brak

Kad muškarci kažu da "imaju sve", to za njih znači i skladan brak. Čak 79 odsto muškaraca se tako izjasnilo, a 66 odsto žena. Ovaj rezultat je suprotan dosadašnjem usađenom mišljenju da je bračna idila važnija ženama.

Mogućnost rada od kućeU današnje vreme tehnologije, Interneta i mobilnog telefona, fleksibilnost rada je veća nego ikad pre. Ali, koliko je ta pozitivna strana važna za karijeru muškarcima, a koliko ženama? Istraživanje je pokazalo da to smatra bitnim 90 odsto žena i 72 odsto muškaraca.

Dobar brak podrazumeva i decu86 odsto muškaraca pod pojmom idiličnog braka podrazumeva i decu, dok tako misli 73 odsto žena.

Brak doprinosi poslovnoj karijeriDo skoro je samo pet odsto žena smatralo da je za poslovni uspeh zaslužna i bračna sreća. Ove se godine broj žena koje tako misle gotovo se udvostručio. Sada ih tako razmišlja devet posto.

"Imati sve" ne uključuje nužno i brakSve više žena smatra da ulazak u bračnu luku nije neophodan. Oko 25 odsto ih je reklo da im je važnija čvrsta i emotivna veza koja ne uključuje nužno i brak. Samo 14 posto muškaraca se slaže sa tim mišljenjem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs