5 vrsta

Pronađite se: Koji je vaš stil zavođenja?

Ako ste zainteresovani za vezu koja će brzo procvetati i biti puna strasti, seksualnosti i emocionalne hemije, koristite fizički stil, dok je pristojan način bolji izbor za dublje veze, koje imaju veliki emocionalni značaj
Ljubav i zavođenje
08:10h Autor:
Pronađite se: Koji je vaš stil zavođenja?
Foto: Shutterstock

Možda se pitate postoji li recept za uspešno zavođenje osobe koja vam se sviđa. Ali, važnija od izbora same tehnike pokreta tela, gestovi i govor, pokazala se ideja o vrsti odnosa koji želimo da ostvarimo.

Kad zavodite drugu osobu, koristite li više svoje telo, dodir, osmeh, namigivanje i slično? Ili više volite da pokazujete svoje dobre manire, te da ne ističete nikakve seksualne konotacije? Činite li vi prvi korak ili čekate da to učini osoba koja vam se sviđa? Na koji način dajete do znanja da vam se osoba sviđa? Istraživanja su pokazala da ljude možemo svrstati u pet različitih stilova zavođenja.

TradicionalniKod tradicionalnog stila zavođenja žena može da pokaže svoj interes, ali je muškarac taj koji čini prvi korak i prilazi ženi. Takođe, od muškarca se očekuje da vodi i održava razgovor i kontakt kad do njega dođe, te da inicira ponovni susret i druženje. Osobe kojima odgovara ovaj stil zavođenja su najčešće introvertne i ne osećaju se ugodno u društvu mnogo ljudi. Ovaj stil im odgovara jer se odvija postupno i najčešće u odnosu u kojem se muškarac i žena već prethodno poznaju.

FizičkiOsobe kojima odgovara ovaj stil slobodno izražavaju svoju seksualnost. Najčešće to rade verbalno insinuirajući dvosmislenim porukama svoje seksualne želje i namere, te se tako osećaju ugodno i opušteno. Osobe koje koriste ovaj stil tvrde da mogu vrlo dobro da prepoznaju interes od strane potencijalnih partnera.

IskreniOvaj stil u suštini sadrži želju za ostvarenjem emocionalnog kontakta s potencijalnim partnerom. Osobe teže ostvarenju intimnosti putem otkrivanja sebe i svojih emocija, te pokazivanjem velikog interesa za osobu koja im se sviđa. Veća je verovatnoća kod takvih osoba da će prići potencijalnom partneru, zavođenje im laska te često misle da i drugi zavode njih. Ovaj tip zavođenja nije pogodan za komunikaciju seksualnog interesa.

ZaigraniZavođenje je za ljude kojima odgovara ovaj stil put ka osnaživanju vlastitog samopoštovanja. Oni zavode čak i kada nemaju interesa za ostvarivanjem veze. Uživaju u samom činu zavođenja, te ga doživljavaju kao igru i zabavu. Svrha zavođenja je za njih zavođenje samo po sebi.

PristojniKod ovih je osoba teško uopšte prepoznati da zavode i da su zainteresovani za vezu. Oni to čine vrlo oprezno i po nekim svojim pravilima, te ni na koji način ne ističu mogući seksualni interes. Oni će verovatnije tražiti emocionalnu i iskrenu povezanost u odnosu.

Koji stil pali?U zavisnosti od toga šta želite da postignete, možete odabrati i stil zavođenja koji ćete koristiti. Ako ste zainteresovani za vezu koja će brzo procvetati i biti puna strasti, seksualnosti i emocionalne hemije, koristite fizički stil. Koristite svoje telo kako biste potencijalnom partneru komunicirali da vas privlači i slobodno koristite razne dvosmislene insinuacije.

Za puno dublje veze, veze za koje možemo reći da imaju veliki emocionalni značaj, dobro je koristiti pristojni način udvaranja kojim pokazujemo svoje dobre manire i izbegavamo seksualno ponašanje pri zavođenju.

Ali, ako želite da imate značajnu vezu koja je, takođe, prožeta strašću i hemijom, preporučuje se iskreni stil. Tada je važno pokazati iskreni interes za osobu koja vam se sviđa. Šta ona govori, šta voli, radi i slično. Istraživanje je pokazalo da su žene puno bolje u ovom stilu, ali oba pola se slažu da je to najbolji način za pronalazak "pravog partnera".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Zavodjenje