Problem

Žena priznala da živi u braku bez seksa: Ta nemoć ne može da se opiše!

Da li biste i vi priznali svojim prijateljima da imate ovaj problem? Ne mislite da ste jedini
Ljubav i zavođenje
21:38h Autor:
Žena priznala da živi u braku bez seksa: Ta nemoć ne može da se opiše!
Foto: Profimedia

Zaista je poražavajuće kada vaš muž ne želi da bude intiman sa vama. Ništa vam ne nedostaje, ali on i dalje nije zainteresovan za vas.

Opšte je prihvaćeno mišljenje da su muškarci ti kojima je seks neophodan i nikad im nije dovoljno. Njihova muževnost je neodvojivi deo njihovog identiteta i spremni su da gutaju pilule kako bi dokazali kako su još uvek u formi. Ali šta je sa ženama koje žive u celibatu, ne svojom voljom? One o tome ne razgovaraju i misle da se to dešava jedino njima.

Na svakom koraku možete čuti priče žena kako jednostavno ne mogu (ili ne stižu) udovoljiti svim seksualnim željama svojih partnera, jer bi se oni seksali stalno. Ako se samo nasmejete na te priče i promenite temu, obraćamo se vama. Znamo da istina boli, da su prošle sedmice, meseci, a možda i godina dana. Ako ne i duže. Kada si bila mlađa, dosta toga se vrtelo oko seksa, ispunjavanja potreba i zadovoljavanja nagona. A onda je naišao On i odjednom je sve dobilo novu dimenziju. Postao je vaše utočište, povezali ste se na milion nivoa i stvorili nešto ogromno.

Ali se onda dogodio život. Posao, novac i deca. Vremenom biste se na sate povlačili u vlastite pećine, daleko od onog drugog, gubeći se. Brinuli ste se da na stolu bude hrane i da računi budu plaćeni, ali kada biste naveče otišli na spavanje između vas bi stajao celi jedan svet. Ali ne onaj koji povezuje, već onaj koji razdvaja. Nikada ne bi pomislila da će te odbaciti, da ćeš imati brak bez seksa.

Ugojila se preko 50 kila i više me ne privlači: Iskrene ispovesti parova bez seksa!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

I onda ne znaš šta da radiš, kako da reaguješ. Osećaš se užasno. Usamljena si, razmišljaš da li je došao kraj, ali ne možeš da odeš. Zar je seks sve? Pa ima toliko drugih stvari u braku, odlično se slažete u svemu.

On je tvoj životni saputnik i otac tvoje dece. Bože, deca! Ostaješ zbog njih, jer je sve zbog njih, ali kada njih ne bi bilo, da li bi vaš odnos došao do ovoga? Zar ne zaslužuješ da odeš i budeš srećna? Ali stani malo, je li bolje biti samohrana majka ili ostati u braku bez seksa? Zameniti jednu tešku situacijom drugom se ne čini kao dobro rešenje.

Nisi sama i to se ne dešava samo tebi. Veruj nam i ukucaj na Guglu “brak bez seksa”. Nisi ni otkucala do kraja, a već ti nudi rezultate, zar ne?

Ovaj pojam se tri puta više pretražuje po internetu od “nefunkcionalan brak” ili “nesrećan brak”. Iza ovih pretraživanja većinom stoje žene koje pokušavaju naći odgovore na svoja pitanja. Zašto mu nisam privlačna? Zašto ne može da zadovolji moje potrebe?

Biti u braku bez seksa: Užasno težak osećaj! Da li postoji izlaz?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

“Žene o ovome ne govore sa svojim prijateljima, a mediji stvaraju takvu sliku kao da su muškarci ti koji imaju konstantnu seksualnu želju. A ipak, žene pate u brakovima bez seksa. Pored terapije, neprocenljivo je da pronađete sistem podrške koji vam odgovara. Internet je pun foruma koji se bave tom temom i tamo možete pročitati iskustva drugih žena”, kaže psihologinja i bračna konsultantkinja Samanta Rodman.

Druga važna stvar jeste da prestanete da krivite sebe, ne postoji indikator koji će izmeriti vašu privlačnost i seksualnu energiju.

“Muškarci često ne iniciraju seksualne odnose jer su pod stresom ili se suočavaju sa erektilnom disfunkcijom, pa se plaše ili stide da o tome razgovaraju sa vama. Oni svoju seksualnost doživljavaju kao mogućnost da se dokažu i ako ne uspeju da postignu erekciju, to će značajno uticati na njih. Objasnite im i pokažite da možete i samo da se mazite, a ukoliko vam je baš stalo do orgazma, to možete uraditi i same. Ako bude želeo da učestvuje, možda će u tome pronaći novo uzbuđenje koje će ga pokrenuti. Ne čekajte na njega, već sami preuzmite inicijativu“, kaže seksolog i seksualni terapeut Tami Nelson.

Razgovarajte, kako bi znala da tvoj dragi želi da radi na rešenju. Ukoliko je u pitanju zdravstveni problem, idite lekaru. Ako je nastala kriza u vašoj vezi, pokušajte je rešiti. Postoji mogućnost i da je on jednostavno zasićen vašim seksualnim životom i da mu je on postao monoton. Zato pokušajte da uvedete nešto novo u spavaću sobu. Recimo, da to uopšte ne bude spavaća soba. Pronađite nova mesta, nove poze, koristite igračke i pomagala, flertujte, pričajte jedno drugom šta želite da radite.

Naravno da seks nije najvažnija stvar u braku, ali jeste bitan. Zato pokušajte da vratite stari sjaj dok ne bude prekasno. Brakovi bez seksa mogu funkcionisati, ali samo ako ta situacija odgovara i njemu i tebi.

Tekst je preuzet sa sajta: lolamagazin.com; Autor: Ivana Simikić

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs