Istraživanje otkrilo

Najprivlačnije usne izgledaju ovako: Muškarci presudili! (FOTO)

Jači pol preferirali i donju usnu koja je dva puta veća od gornje
Ljubav i zavođenje
16:16h Autor:
Najprivlačnije usne izgledaju ovako: Muškarci presudili! (FOTO)
Foto: Reuters / Brendan McDermid

Usne su bez sumnje najsenzualniji deo ženskog lica, a istraživanje Univerziteta u Kaliforniji otkrilo je kako tačno izgledaju najprivlačnije ženske usne. I same naučnike otkriće je pomalo iznenadilo!

U istraživanju je učestvovalo 400 ispitanika, kojima su bile pokazane fotografije različitih ženskih usana, koje su morali da ocene od 1 do 10.

Ispitanicima su prvo bile pokazane fotografije na kojima su ženama i gornja i donja usna bile jednako izmenjene u fotošopu kako bi naučnici izmerili idealnu površinu usana. Zatim su ispitanicima pokazali fotografije na kojima su ženama gornja i donja usna bile odvojeno izmenjene.

Žene ga se stide, a muškarce dovodi do ludila: Budite ponosne na ovaj deo tela!

Na kraju, najviše ocene dobile su usne koje su oko 50 odsto veće od prirodne veličine ženskih usana i koje zauzimaju oko 10 odsto donjeg dela lica. Takođe, muškarci su preferirali donju usnu koja je dva puta veća od gornje.

"Kao primer savršenih usana navedene su manekenke Miranda Ker i Alesandra Ambrozio", kaže koautorka studije Natali Popenko za Today.

Rezultati istraživanja koji su pokazali da su muškarcima najprivlačnije usne kod kojih je donja punija od gornje, donekle su iznenadili naučnike, s obzirom na trenutni trend u plastičnoj hirurgiji, gde mnoge žene traže povećanje gornje usne kako bi ona izgledala punije.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs