Potpuno iskrena

Žena brutalno oplela po društvu i tradiciji: Još uvek sam sama jer neću da se udam za kretena!

Umesto da se pitate zašto nisam mogla da pronađem muškarca za kojeg bih se udala, bolje se zapitajte zbog čega na ovoj zemlji takav muškarac možda i ne postoji za mene, ili za vas, poručuje Ezin
Ljubav i zavođenje
05:20h Autor:
Žena brutalno oplela po društvu i tradiciji: Još uvek sam sama jer neću da se udam za kretena!
Foto: Thinkstock

"Čim uđete u četrdesete, jasno je da, ako niste udati, nešto ozbiljno nije u redu sa vama. Ako ste još uvek atraktivni, jedino objašnjenje za vašu samoću je da ste ludi. Ako niste neka lepotica, nije ni čudo.

Ako ste sasvim normalno ljudsko biće, pripremite se za najezdu sugestija, osuda i pretpostavki zašto ste, i pored svih vaših divnih osobina, bili tako nesrećni da budete izostavljeni iz zadovoljstva da vas privilegija "imanja" muškarca uz sebe konačno potvrdi kao časnu osobu vrednu poštovanja", ironično počinje svoje pismo novinarka Ezin Ukoa za Hafington post.

"Ja volim da budem sama i trošim mnogo od svoje ne tako sjajne zarade. Ja sam sebična i nesposobna da prepoznam radost koja dolazi kada pronađem osobu koja bi sve podelila sa mnom. On nije savršen, ali pokušava da bude jer me toliko voli.

Ta fenomenalna osoba je pokušala da dopre do mene, ali ja držim distancu i to će me koštati kajanja i patnje do kraja života.

Uvek su me videli kao previše patetičnu usedelicu, koja je suviše smotana da bi videla šta zaista radi svojim ponašenjem. Ali, evo u čemu je zapravo stvar:

Pismo jedne domaćice: Zlatan savet za čišćenje koji svaka žena mora da čuje!

Udaja nikada nije bila prva stvar o kojoj sam u žiotu maštala, niti na to gledam kao na divni cvet koji će uvek sijati na suncu sam za sebe. Misterija iza toga zašto sam odbacila ovo uvreženo mišljenje nije ono što većina misli, već jedna prosta stvar - ne želim da završim sa kretenom!

Budimo realni, nije tako teško udati se. Ako ste u fazonu "misija ispunjena, koliko god koštalo", vama je super. Ali ako ste ja, onda ste sigurni da stvari mogu i te kako da se iskomplikuju.

Koliko god da uživam u mislima o ceremoniji i danu koji će biti samo moj i mog princa na belom konju, neću se udati dokle god ga ne pronađem."

A još ga nisam pronašla.

I to ne znači da ga nikad neću pronaći. To samo potvrđuje da neću otići pred oltar sve dok ga ne pronađem. Uopšte nemam želju da poziram pred kamerama u venčanici, samo da bih ušla u trku sa nekim ko je odlučio da će pobediti, sa ili bez mog ulaska.

Ako mi niko ne garantuje da ću živeti srećno do kraja života, to je sasvim u redu. Ali nije baš sasvim u redu remetiti moj život pretpostavkama da sam namerno izabrala život lišen ljubavi i strasti.

Moja žena više nije zgodna, puna je ožiljaka od carskog reza: Pismo jednog muža zapalilo internet!

Foto: Ilustracija / Profimedia
Foto: Ilustracija / Profimedia

Biti posvećen nekome ko je odlučan da moj život učini što je lepšim moguće zvuči kao ostvarenje sna, ali, nažalost, malo je onih koji žele da urade tako nešto.

Ne, ja nisam odlučila da budem neudata žena u svojim četrdesetim i da jedva izdržavam sebe. Ali, život je ponekad takav. Igraš prema pravilima i nikad se ne usuđuješ da se izložiš opasnosti koju nosi neizvesnost, ne možeš da razumeš kakav je osećaj biti u nečemu što ne spada u strukturu utvrđenih šablona koji nas vuku nazad.

Igram da bih pobedila, ali ako izgubim, neću se kajati. Samo ću želeti sve najbolje devojci koja je želela sve, a završila sa četvrtinom svojih prihoda. Mogu da živim sa svojim izborima i ponosno ih istaknem pred svima.

Vidite me.

Ja sam inteligentna, pričljiva, strastvena i uopšte nisam na granici ludila. Umesto da se pitate zašto nisam mogla da pronađem muškarca za kojeg bih se udala, bolje se zapitajte zbog čega na ovoj zemlji takav muškarac možda i ne postoji za mene, ili za vas", završila je Ezin.

Bez dlake na jeziku, osula po tabloidima: Dženifer Aniston pismom kupila svaku ženu na planeti!

Foto: Ilustracija / Profimedia
Foto: Ilustracija / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs