Poliamorija

Udata žena priznala: U vezi sam sa 4 muškarca, tako održavam ljubav sa mužem!

Pre pet godina odlučili smo da isprobamo druge oblike odnosa. Upravo sad, imam četvoricu partnera, a s dvojicom od njih se nalazim zajedno sa suprugom, izjavila je Liza (34)
Ljubav i zavođenje
16:16h Autor:
Udata žena priznala: U vezi sam sa 4 muškarca, tako održavam ljubav sa mužem!
Foto: Shutterstock

Udata žena koja je priznala kako istovremeno održava ljubavne veze s više muškaraca odjednom, od kojih je jedan njen zakoniti muž, tvrdi da su joj drugi ljubavnici pomogli da osnaži svoj brak.

Pišući pod pseudonimom Liza kako bi zaštitila svoj identitet, 34-godišnja žena otkrila je da je u ljubavnoj vezi sa svojim mužem polovinu života i da njih dvoje uživaju u "čarima" otvorenog odnosa proteklih nekoliko godina, a pre toga su bili isključivo monogamni. Njenu ispovest preneo je časopis Elle.

"Upoznali smo se kao tinejdžeri i prvo smo bili prijatelji. Zajedno smo počeli da živimo s 18 godina. Bili smo srećni i zaljubljeni i sve je funkcionisalo. Jednog dana smo popunjavali neki test o seksu u časopisu, a jedno od pitanja je bilo - šta mislite o monogamiji? Oboje smo odabrali odgovor - ona je nerealno očekivanje. Nismo o tome dalje razgovarali sve dok nismo došli u jednu priliku za "trojku" s njegovom koleginicom, koju smo podstakle ona i ja na zajedničkom druženju.

Živim u braku sa dve žene, a imam i devojku: Evo u čemu je čar mog života! (VIDEO)

Pre te trojke, dala sam mu do znanja da odobravam njegov seksualni kontakt, ali samo ne penetraciju. On se složio, ali u trenutku strasti sam ja bila ta koja se predomislila. Jako me je uzbudilo posmatranje njih dvoje i uživala sam u svakom minutu, što nisam očekivala. Promenila sam pravila, nisam se osećala izostavljeno, već sam otkrila da nam monogamija zapravo škodi. Sada su naša jedina pravila iskrenost, siguran seks i ne zapostavljanje našeg zajedničkog vremena.

Nakon venčanja, nisam mogla da izbacim iz glave misao: "Zar nikad više ni sa kim neću da se poljubim", a povremeno bi me savladala panika. Prvi poljupci s nekim su najbolji, a ideja monogamnosti je značila da je s tim gotovo i to me je rastužilo. Kad sam to napokon rekla svom mužu, on je otkrio da se oseća isto.

Došao je kod ljubavnice: Tamo ga je sačekao šok! (VIDEO)

Pre pet godina odlučili smo da isprobamo druge oblike odnosa. Upravo sad, imam četvoricu partnera, a s dvojicom od njih se nalazim zajedno sa suprugom. Otprilike, svako od nas u proseku ima oko dva sastanka mesečno s drugim ljudima. Ponekad prođu meseci da se ne nalazimo s drugima, a nekad imamo tri sastanka za nedelju dana - čvrstog pravila nema.

Ja sam tip koji je komunikativan i druželjubiv, mojoj ličnosti odgovara više veza, odrasla sam u velikoj porodici i mogu iskreno da priznam da sam žena kojoj treba i godi puno pažnje. Imam mnogo ljubavi da dam, a poliamorija mi je pomogla sa svime time i da ne zahtevam od svog muža da mi ispuni sve potrebe.

Mobilni telefoni su svakako blagoslov modernog doba, olakšavaju izražavanje osećanja i s brzim "ćao, pusa" možeš da javiš nekome da misliš na njega. S većinom svojih partnera imam opušten i seksualan odnos, a on se tek s retkima produbljuje.

Ispovest ljubavnice: Afera mi je promenila život nabolje!

Ne mogu da kažem da s tim stvarima nismo imali problema, pogotovo na početku. Ali, vremenom smo naučili da imamo poverenja jedno u drugo i da budemo podrška, a poliamorija nam je samo ukazala koliko nam je važna naša međusobna veza da bismo opstali kao par. Često čujemo pitanja poput: "Kako možeš svojoj ženi da dozvoliš da spava s drugima?"

Mi ne moramo sebi da "dopuštamo stvari", nije naš posao da partneru budemo roditelj, da ih nagrađujemo, kažnjavamo ili ispravljamo. Ne moramo da budemo policajci ili kontrolori, to nije odnos kakav želimo. Najčešće pitanje koje nam postavljaju je - da li smo ljubomorni? Ljubomora se događa. To je emocija, poput tuge, usamljenosti, uzbuđenja i sreće. Te emocije se javljaju u svakoj vezi, pa i našoj. Kroz te probleme prođemo kao kroz sve druge - uz trud, kompromise i razgovor.

Preotela ga od žene i otkrila kako je uspela: Bila sam ljubavnica, sada sam mu supruga!

Jednom je moj muž imao partnerku koja mi je sušta suprotnost, fizički, intelektualno, pa čak i politički (ja volontiram u društvu za zaštitu životinja, a ona se bavi lovom, ubija životinje i dere im kožu). Pre nego što sam je upoznala, nisam se dobro osećala, ali one sekunde u kojoj smo jedna drugoj pružile ruku, sve mi je bilo jasno. Videla sam njihovu interakciju, ona je probudila u njemu jednu posve drugu stranu.

Jedan od mojih partnera je potpuno submisivan, a nalazimo se već nekoliko godina i veza nam je uglavnom seksualna. Imamo fantastičnu dinamiku, a moja uloga je dominantna. To je za mene jako zabavno, omogućuje mi da budem nešto što inače nisam u toj meri. U tim vezama postoje razne sitnice koje i on i ja ne dobijamo kroz brak, ne zato jer nismo dovoljni jedno drugom, već zato što jedan čovek ne može sve da ti da. Istražujemo svoje hireve i fetiše, ali održavamo i svoju ljubav."

Živi u braku sa petoricom braće: Pored ovoliko muževa, ne bojim se gladi! (FOTO, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs