Konačno smo se složili

Slanje poruka je prevara

Čak 80 odsto žena četovanje vidi kao neverstvo, ali ne zaostaju ni muškarci od kojih 56 odsto smatra da su slanje poruka ili onlajn flert prevara
Ljubav i zavođenje
14:30h
Slanje poruka je prevara

Nekoliko američkih sajtova za onlajn upoznavanje sprovelo je istraživanje na oko tri hiljade samaca starih između 18 i 60 godina i ono je pokazalo da većina ljudi smatra da je slanje SMS ili četovanje s drugom osobom, takođe prevara.

Čak 77 odsto žena i emotivnu vezu s drugom osobom smatra neverstvom u odnosu na 55 odsto muškaraca. Takođe, oko 80 odsto žena i 56 odsto muškaraca slanje SMS poruka ili onlajn flert smatraju prevarom.

Šta je tačno prevara za muškarce i žene? Studija je otkrila da 100 odsto ženskih ispitanika ljubljenje partnera s drugom osobom smatra prevarom, dok na isti način razmišlja 86 odsto muškaraca.

Uprkos razlikama u definisanju prevare 2/3 ispitanika razmislilo bi da li bi se venčali s osobom koja im je bila neverna. Samo 4 odsto njih kaže kako bi definitivno ušli u brak s osobom koja ih je prevarila.

Naučnici tvrde da je najvažnija komunikacija i iskrenost među partnerima kako bismo uopšte sprečili da do prevare dođe. Takođe, ne treba zanemariti da iako jedan partner ne smatra SMS poruke prevarom, može povrediti osobu sa kojom je u vezi, uneti nepoverenje i napraviti istu štetu sa ili bez fizičkog kontakta.

Koliko je varanje putem poruka postalo interesantno, dokazuju i brojne aplikacije napravljane posebno za neverne partnere, među kojima jedna nosi ime Tajgera Vudsa. Neke od tih aplikacija imaju za zadatak da brišu poruke nakon nekog vremena, sakrivaju određene brojeve šiframa, iako neki korisnici tvrde da se radi samo o SMS zabavi, ne o fizičkom kontaktu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs