Izbegnite nepotreban stres

Muška pamet: 5 stvari koje vredi iskoristiti

Smirenost i strpljenje, bolje organizovano vreme provedeno u kupovini, manje priče, redovno opuštanje, kao i umetnost čuvanja tajne stvari su koje žene mogu naučiti od muškaraca
Ljubav i zavođenje
08:40h Autor:
Muška pamet: 5 stvari koje vredi iskoristiti
Foto: Shutterstock

Iako sve zavisi od individualnih osobina ličnosti, postoje određene stvari koje se konvencionalno povezuju sa ženama, kada je reč o njihovom opštem ponašanju. Ovde nije reč o “ratu” između dva pola, ali definitivno postoje neke stvari koje možemo naučiti od muškaraca. Evo i koje su to.

StrpljenjePonekad ovaj problem i nije tako velik, ali generalno imamo tendenciju da od muve napravimo slona. Situacije u kojima stvari ne idu onako kako smo planirali treba prihvatati sa smirenoću i strpljenjem. Većina žena, kada se nađe u takvoj situaciji, pravi opštu “frku” te svi oko njih znaju da nešto nije u redu. Potrebno je da se smirite i budete strpljive, jer ćete na taj način izbeći nepotreban stres.

Vreme provedeno u kupoviniVećina žena ima dobar ukus i žele mudro da potroše novac. Međutim, one imaju i tendenciju da odbace ceo svet oko sebe u svom pohodu u kupovinu. Ovo ne znači da bi trebalo kupovinu da obavite u roku od pet minuta, ali isto tako, nemojte trošiti ni dva sata za nešto što se može uraditi za sat, nekada čak i manje.

OpuštanjeVećina žena ne zna da se opusti. Bez obzira da li radite ili ne, obavezno odvojte vreme za sebe. Dobra knjiga, kafa sa prijateljicama ili uživanje u muzici – sve je do vas i vaših afiniteta. Sređivanje kuće, pranje suđa ili paglanje mogu da sačekaju - neće propasti svet. Izdvojte vreme za sebe i uživajte. Ova navika će vam pomoći da se rešite stresa i anksioznosti.

Manje pričeVolimo da pričamo i tačka. Ipak, kada je reč o telefonskim pozivima, ne bi trebalo da trošimo toliko vremena, energije i novca na njih. Dešava se da provedemo i do sat vremena telefonirajući, a to nije dobro. Uvek je bolje naći se sa prijateljicom i pričati lice u lice. Puno je zabavnije, a i jeftinije.

Čuvanje tajneVećina žena ne može da sačuva tajnu. Jednostavno, kada su u pitanju tajne, one samo “izlete”. Ipak, potrebno je napraviti razliku između toga šta se sme, a šta, ni pod kojim uslovima, ne biste smele da obelodanite širokim narodnim masama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs