Ljubav kroz matemetiku

Kako se zaljubljujemo?

Ne osporavamo da je ljubav najdivnija emocija na svetu, ali njen tok i ključni momenti u vezi nisu toliko posebni koliko se zaljubljenima čini, barem kada se posmatra sa statističke strane
Ljubav i zavođenje
11:06h
Kako se zaljubljujemo?
Foto: Shutterstcok

Svaka veza je drugačija i kreće se bržim ili sporijim tempom. Ne postoje dve iste veze, ali postoji statistika, koja nam daje zanimljive uvide u tok i razvoj uspešnih veza.

Parovi se najčešće upoznaju na nekom okupljanju, poput venčanja, porodičnih proslava, čak 36 posto. Tokom studija se zaljube i ostanu zajedno njih 15 posto, dok je posao kao mesto započinjanja veze na 3. mestu sa 13 odsto.

Duplo veće su šanse da čoveka svog života sretnete u baru, nego da živite srećno sa srednjoškolskim dečkom. Takođe, ne računajte na simpatične komšije, sa kojima imate manje šanse za vezu nego ako se upoznate preko Tvitera ili Fejsbuka.

Nakon što se dvoje upoznaju, kaže statistika, potrebno je nedelju dana do prvog poljubca, a dve do prvog seksa. Upoznavanje prijatelja i porodice dolazi nakon 6 nedelja, a izgovaranje magičnih reči “volim te” nedelju dana kasnije.

Prosečnom paru je potrebno oko 30 nedelja da započne zajednički život od dana upoznavanja, a čak 65 odsto parova se odluči na život udvoje pre braka. Na veridbu u proseku čekaju 2,3 godine, a venčanje sledi nakon 3 i po.

Stvari kreću nadole nakon 6-te godine, kada većina parova prestane da ima seksualne odnose, ali ipak se odluče na kupovine zajedničkog doma, 9 i po godina nakon upoznavanja.

Devojke vole loše dečake, ali daleko više vole one dobre, kao i one koji su pomalo dobri, pomalo buntovnici bez razloga. Muškarci vole moderne devojke sa karijerom, a veće šanse ima devojka prosečnog izgleda od one koja izgleda kao “avion”. Oba pola su se složila da su ličnost i pojava najvažniji na prvom sastanku, a slede humor, pa tek onda obrazovanje i karijera.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs