Da li se slažete?

Mnogo bitnije od sudbine: Evo šta je presudno za uspeh u ljubavi!

Mada mnogi veruju u sudbinu, za ostvarenje veze najbitniji je tajming, tvrde socijalni psiholozi
Ljubav i zavođenje
22:04h
Mnogo bitnije od sudbine: Evo šta je presudno za uspeh u ljubavi!
Foto: Shutterstock

Za dobru poslovnu priliku, važno je naći se u pravo vreme na pravom mestu. Ali, isto važi i za ljubav. Mada mnogi veruju u sudbinu, za ostvarenje veze najbitniji je tajming, tvrde socijalni psiholozi koji za ovu pojavu imaju i termin: moć situacije.

To se verovatno neće svideti romantičnim dušama koje misle da bi se sa svojom srodnom dušom srele bez obzira na sve okolnosti. Ko zna koliko je osoba prošlo kroz naš život bez ikakvog traga samo zato što je tajming bio pogrešan, objašnjavaju stručnjaci.

3 najjača prioriteta u vezi: Bez njih ljubav ne opstaje!

Da bismo nekog primetili, potrebno je za početak, da budemo otvoreni za ljubav, što pada u vodu ako smo u tom trenutku u srećnoj vezi ili naprotiv, nespremni da se vežemo zbog karijere ili drugih razloga.

Čak i kada uđemo u vezu, tajming nastavlja da bude važan. Bitno je da nam se poklopi nivo zrelosti, životni ciljevi, očekivanja, pa mnogi ljudi primećuju da bi sve bilo drugačije da su se sreli u nekom drugom trenutku. To je čest slučaj sa prvim ljubavima kada smo još suviše mladi i neizgrađeni, pa se veza neslavno završi, da bi posle nekoliko godina, pa i decenija, sa istom osobom ušli u brak.

Psiholozi, ipak, upozoravaju, da se ne treba prepuštati maštarijama "šta bi bilo, kad bi bilo" jer to može upropastiti potencijal za narednu vezu.

Kako da ga napraviš ljubomornim: 10 kvarnih ženskih poteza!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs