Efikasno i efektivno rešenje

Realnim stepenicama do cilja: 3 proverena načina do uspeha!

Kada se osvrnete na godine u nazad ili, pak, dan u nazad i shvatite da ste uspeli da dostignete postavljeni cilj, osećaj je vredan svakog uloženog napora i truda
Lifestyle
00:56h Autor:
Realnim stepenicama do cilja: 3 proverena načina do uspeha!
Foto: Shutterstock

Svakom je potreban cilj. Bilo kakav cilj - mali, veliki, dugoročni, svakodnevni. Besciljno koračanje kroz život najgora je opcija.

Ono što ispunjava srce i vraća osmeh na lice jeste posedovanje i ispunjenje plana. Kada se osvrnete na godine u nazad ili, pak, dan u nazad i shvatite da ste uspeli da dostignete postavljeni cilj, osećaj je vredan svakog uloženog napora i truda.

U nastavku slede tri efektivna i efikasna načina da ispunite svaki zacrtani cilj pred sobom.

OVDE pročitajte 25 smernica za sreću Paola Koelja!

1. Zapišite svoj cilj na papir i postavite ga na neko vidno mesto

Bilo koji da je vaš san, jako je bitno da ga uvek imate na umu. Neverovatno je koliko čovek može da zanemari svoje najiskrenije snove kada mu nisu konstantno na vidiku. Koliko god vam blesavo zvučalo, zapisivanje cilja na papir i postavljanje na mesto na kojem će nam stalno biti pred očima, zaista pomaže! Ako dan počinjete za kompjuterom, svoj cilj napišite na papir i zalepite na kompjuter.

Bez njih se može i mora - OVDE saznajte kojih pet stavki narušavaju vašu sreću i zdravlje!

2. "Razbijte" svoj veliki cilj na više manjih

Sve je stvar dobre organizacije. Do cilja se ide postepeno, realnim stepenicama. Dakle, ne uzimajte prevelike "zalogaje", već svoj krajnji cilj rastavite na više manjih. I, ne zaboravite da svoj plan vremenski ograničite, kako se ne biste bespotrebno "rastegli".

OVDE pročitajte dnevnik jedne stjuardese - zavirite u njen život!

3. Budite odgovorni

Kako biste naterali sebe da sa što većom odgovornoćšu i predanošću prionete na zadatak, kad god možete, recite ga naglas. Na primer, ako neopisivo želite da kupite kuče jednog dana, recite to svojim kolegama na poslu, jer će vas oni bez sumnje s vremena na vreme upitati za da li ste ga kupili, što će vas automatski podsećati na vaš cilj.

Koji je životni moto svakog horoskopskog znaka, saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs