Neverovatno

Zavirite u živote drugih ljudi: Dnevnik jedne stjuardese!

Njihov život je daleko od glamuroznog ali i dosadnog, jedna stjuardesa je odlučila da ispriča istinu o svom poslu
Zanimljivosti
17:50h Autor:
Zavirite u živote drugih ljudi: Dnevnik jedne stjuardese!
Foto: Shutterstock

Četrdesetogodišnja Mendi Smit iz Hartelpula radila je 12 godina kao stjuardesa za avio kompaniju "Virgin Atlantic“. Za taj dug period rada doživela je mnoge situacije i otvoreno u svojoj knjizi "Cabin Fever: The Sizzling Secrets of a Virgin Air Hostess“ pričao o manama i vrlinama ovog posla.

Iako ste možda mislili da je posao stjaurdese- posao iz snova, onda će vam Mendi otkriti da kao ni na jednom poslu, tako ni u ovom nije baš sve tako bajkovito kako se predstavlja.

Mendina knjiga obiluje pričama o luksuznim i ludim zabavama, upoznavanjima sa poznatim ličnostima pa čak i sa samim britanskim biznismenom Ričardom Bransonom. Međutim, pored ovoga, za Mendi, posao stjuardese nije bio samo zabavljanje u visokoj klasi društva na glamuroznim mestima.

Zapravo tokom ovog posla doživela je niz nezgodnih situacija kada su joj hranu bacali u lice, kada je morala da reaguje pribrano dok je žena u avionu doživljavala pobačaj i kada je morala da ostane mirna kada je majka jedne poznate zvezde bacila bundu u lice njenoj koleginici i pri tom joj raskrvarila nos.

"Istina jeste da smo se dosta zabavljali tokom tih godina, ali nisam sve zabeležila u knjizi jer nisam želela da ispadne da smo se samo zabavljali. Prvenstveno smo svi bili jako odgovorni i profesionalni," rekla je Mendi.

Bilo je i škakljivih situacija kada je jedna od stjurdesa uhvaćena da oralno zadovoljava jednog slavnog muzičara i odmah nakon toga je dobila otkaz.

"Jednom prilikom, čovek mi je u lice bacio parče pice koje nije bilo dovoljno dobro za njegovog sina“, kaže Mendi.

Jedna od Mendinih koleginica nastradala je kada joj je majka od jednog poznatog muzičara bacila bundu u lice rekavši joj da vodi računa o njenim stvarima. Koleginici je prokrvario nos, ali profesionalizam je morao da ostane na visokom nivou.

Kao jednu od težih situacija pamti ženu koja je u toaletu aviona doživela pobačaj. Tada su svi zaposleni morali da ostanu pribrani i pomognu ženi na najbolji način.

Možda se nekome stalna putovanja čine kao odličan način života, ali Mendi tvrdi da je to bio veliki šok za njen organizam, stalno menjanje vremenskih zona i neredovna ishrana. Takođe, Mendi napominje i neprijatnost stalnog nošenja čarapa koje sprečavaju proširenje vena.

Jednu od zabavnih situacija Mendi je opisala kada je cela ekipa odsela u luksuznom hotelu sa puno alkohola i zabave. Jedne večeri su nakon mnogo pića otišli na plažu, gde su se svi poskidali i kupali se goli. Posle ove lude noći svi su morali da se vraćaju u hotel bez odeće jer im je neko ukrao istu.

I definitivno jedne od najluđih zabava bile su one koje je organizovao ser Ričard Branson, ali o detaljima Medni nije pisala.

Danas, ova bivša stjardesa vodi miran porodični život sa suprugom Glenom i njihovom dvogodišnjom ćerkicom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs