Da se plamen strasti nikada ne ugasi

Kako seks održati svežim i zanimljivim?

Parovima koji su u dužoj emotivnoj vezi vremenom ponestane inspiracije i mašte za vrele avanture pod čaršavom. Uz naš kratak vodič, probudite novu strast starim trikovima
Ljubav i zavođenje
05:02h Autor:
Kako seks održati svežim i zanimljivim?
Foto: Shutterstok

Nakon nekog vremena, seks postane rutina ili se izgubite u hrpi prljavog veša, neopranog posuđa i računa za struju. Predlažemo vam nekoliko koraka koji će raspiriti strast u vašoj spavaćoj sobi. Pa, da vidimo.

1. Stres i emocionalna povezanostNe tretirajte seks kao čisto upražnjavanje telesnog zadovoljstva. On je možda sam sebi svrha kada ste solo, ali čim imate partnera pored sebe, seks preuzima sasvim novu dimenziju. Postaje način na koji poboljšavate vezu i ostvarujete emocionalnu povezanost. Neka vođenje ljubavi bude jednako romantično i uzbuđujuće: naglasite atmosferu sviećama, laganom muzikom, finom večerom i ponekom masažom. Pravi uvod u seksualne aktivnosti su bitnije od samog seksa jer će stvoriti atmosferu požude i sigurnosti.

3. Ostanite u formiPritom ne mislimo da ćete zaboraviti šta bi trebalo da radite tokom seksa, nego na vašu fizičku spremnost. Fitnes stručnjaci preporučuju kardio vežbe kao što su trčanje, vožnja bicikla ili plivanje. Poboljšaćete protok krvi i, što je najvažnije, povećaćete svoju izdržljivost.

2. Masturbirajte

Woody Allen je rekao kako je masturbacija seks s nekim koga volite. Dok mnoge osobe okreću glavu samozadovoljavanju kada su u vezi u kojoj seks dobro funkcioniše, nema potrebe odreći se ovog dela svoje seksualnosti. Masturbacija može da poboljša vaš seksualni život i učini ga zdravijim. Uključite je u predigru, istražujte šta vam se sviđa i do koje granice želite da idete. Kontrolišite svoje uzbuđenje kako biste produžili seksi igrice u spavaćoj sobi.

4. Eksperimentišite i poštujte graniceNakon nekog vremena, seks postane rutina, a ako još dodate silne obveze i decu, onda vam ne preostaje puno vremena, snage ili želje za malo akcije. Budite otvoreni za partnerove želje za eksperimentisanjem, možda se i vama svide iste skrivene želje i maštanja. Naravno, prethodno razgovarajte o onome što se mota po vašoj glavi.Odredite granice i nemojte da navaljujete. Ako jedna osoba zaista ne želi da radi nešto, silna nagovaranja i dosađivanja neće pomoći da promenite njeno mišljenje. Neka seks bude izbor, a ne obveza koju ste dužni da ispunite. Ipak, seks je povezan sa poštovanjem i ljubavlju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs