ne preskačite ni jedno!

KOJE MESTO ŽELIŠ DA VIDIŠ PRE NEGO ŠTO UMREŠ: Pitanja koja MORATE da postavite osobi u koju ste zaljubljeni!

Neka od ovih pitanja možda deluju previše ozbiljno, a neka na prvu loptu naivno, ali svi odgovori će vam pomoći da bolje razumete osobu u koju ste zaljubljeni.

Ljubav i zavođenje
Autor:
KOJE MESTO ŽELIŠ DA VIDIŠ PRE NEGO ŠTO UMREŠ: Pitanja koja MORATE da postavite osobi u koju ste zaljubljeni!
Foto: Shutterstock

Ako odgovora nema, dobro razmislite o sledećem koraku… I, ne zaboravite – ovo nije intervju! Pitanja postavljajte sporadično, i kada osetite da je pravi trenutak.

Šta te zaista raduje?

Svi vole da pričaju na vesele teme, naročito ako treba da izdvoje njima lično zabavne aspekte. Takođe, odgovor će vam dati uvid da li stremite ka istim stvarima.

Jel imaš životni moto?

Kada neko izdvoji ono što naročito ceni u životu, to će vama poslužiti kao smernica za to kako da dalje razvijate ljubavni odnos.

Kako izgleda tvoj idealni dan?

Osim što je tema interesantna za razgovor, otkriće da li je osoba koja vam se sviđa najviše okupirana poslom, izlascima, ili nečim trećim.

Šta radiš kada želiš da se opustiš?

Naizgled naivno pitanje pružiće uvid da li je osoba u koju ste zaljubljeni ekstrovertna ili introvertna. Uz to će vam dati ideju za zajedničke aktivnosti.

Čega se najviše plašiš?

Ukoliko bude odgovora, to znači da postoji poverenje, a ono je temelj za kvalitetan odnos. Podelite i vi vaš strah, jer ćete se na taj način više povezati.

Koje pravilo voliš da kršiš?

Pomeranje granica i rušenje tabua jeste poželjno. Ali, ako odgovor bude u koliziji sa vašim viđenjem sveta i moralnih načela, razmislite o sopstvenim granicama.

Da li postoji nešto uvrnuto što te privlači?

To može biti nešto konkretno, ili pak apstraktno. Međutim, poenta je da izvučete informaciju kako on ili ona razume pojam uvrnutog.

Šta si prvo pomislio/la o meni?

Veoma je važno da dobijete odgovor jer, osim što je prvi utisak važan, saznaćete da li persona koju simpatišete potencijalno vidi vas u ljubavnom svetlu.

Da li sada želiš da budeš u vezi?

Odgovor ne bi trebalo da ostane samo na „da” i „ne”, već da se malo elaborira na temu. Iz toga ćete jasno videti da li se uklapate u planove dotične osobe ili ne.

Ko ti je iz porodice najbliži/a?

Porodični odnosi su kompleksni, ali krucijalni za razumevanje nekoga. Oni će otkriti iz kakvog okruženja dolazi osoba koja vam se sviđa, i kako reaguje na bliskost.

Kakav je tvoj najbolji prijatelj/ica?

Ljudi najviše govore o sebi onda kada pričaju o nekom drugom. Zato će uvid u prijatelja ili prijateljicu biti pokazatelj kakve osobine neko zapravo ceni.

Šta je najlepši poklon koji si ikada dobio/la?

Pored toga što ćete i sami dobiti ideju šta biste to mogli da podarite simpatiji, otkrićete da li ona teži ka materijalnim stvarima ili ka sentimentu.

Kada novac ne bi bio problem, šta bi radio/la?

Naravno ovde se uopšte na radi o novcu, već o tome da otkrijete šta nekog suštinski interesuje, čime zapravo želi da se bavi, i šta mu je od posebnog značaja.

Koje mesto želiš da vidiš pre nego što umreš?

Jeste da zvuči dramatično, jer se pominje smrt, ali to će nekog motivisati da dodatno razmisli o odgovoru. On će ukazati da li ste podjednako avanturistički nastrojeni.

Ako bi morao/la da jedeš jedno jelo do kraja života, koje bi to bilo?

Cilj je biti nonšalantan i zabaviti se, pa će reakcija pokazati da li je neko opušten i neposredan. A ako sve bude kako treba, znaćete šta da spremite za romantičnu večeru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs