SVE ŠTO STE STAVILI NA "SPISAK" JE POGREŠNO: Evo kako da saznate da li je neko zaista LJUBAV VAŠEG ŽIVOTA!

Saznajte kako da prepoznate svoju srodnu dušu...

Ljubav i zavođenje
Autor:
SVE ŠTO STE STAVILI NA "SPISAK" JE POGREŠNO: Evo kako da saznate da li je neko zaista LJUBAV VAŠEG ŽIVOTA!
Foto: Shutterstock

Odrasli ste sa uverenjem da ćete prosto znati kada je to – to. Kad upoznate svoju srodnu dušu, ljubav svog života, nešto će zasvetleti u vama, spoznaja će biti duboka i nećete sumnjati. To je samo još jedna romantična iluzija, koja vam uništava šanse da ostvarite zdrav odnos sa kompatibilnim partnerom, a koja podržava ideju da ljubav spasava i sve rešava.

Vi znate da to nije baš tako, zar ne? Znate da ništa u životu, a naročito u ljubavi, nije prav put, bez krivina, slepih ulica, padova u prazno… Ali postoji li način da zaista utvrdite da li je neko ljubav vašeg života, pre nego što potrošite ceo život, da biste se uverili? Postoji, ali se ne tiče onoga što očekujete od tog odgovora, pa vam se možda neće ni dopasti. Jer, ne radi se o drugoj osobi, nego o vma.

par, ljubavni par, ljubav
foto: Shutterstock

Osoba sa kojom imate najviše hemije – nije ta. Niti ona koja vam je srodna duša. Niti ona koja ispunjava skoro sve zahteve sa vaše ček-liste poželjnih osobina. Nije ni onaj ko je bio tu za vas. Ni onaj sa kojim ste imali najbolji seks. Niti onaj sa kojim ste proveli godine. Svaka od ovih osoba mogla je da bude ljubav vašeg života, ali ako niste pronašli sa njom ono jedno, najvažnije, onda nije.

Jednostavno je – ljubav vašeg života je ona osoba pored koje ste najbolji. Pored koje rastete, razvijate se, osvešćujete svoje potencijale i širite svoje kapacitete, koja vas inspiriše i ohrabrujete da budete ono što jeste i što treba da budete. To je hemija iznad hemije – i ona je obostrana. Vi utičete jedno na drugo, tako da podižete nivo svesti, produbljujete značenje pojma iskrenosti, podstičete jedno drugo da se otvarate, istražujete, radite na sebi. I to je ono što pravi razliku između tog i svih ostalih odnosa. I to je ona razlika koju hemija ne donosi.

ljubav, veza, partneri
foto: Shutterstock

Dakle, ljubav vašeg života je osoba sa kojom vam je najugodnije, jer pored nje se osećate kao sami sa sobom. Nije važno ko je ta osoba, već kako se vi osećate pored nje.

A osećate se prihvaćeno i voljeno zbog onog što jeste. Kada se osećate voljeno na ovom nivou, prosto se pretvarate u najbolju moguću verziju sebe. I to je ono što nekog čini ljubavlju vašeg života, ništa manje od toga.

Lako je sa hemijom – ako je to vaša mera, imaćete hiljadu srodnih duša u životu. Mnogi ljudi su privlačni na površini, a vrlo malo njih je sposobno da vas prihvata i voli takvima kakvi jeste. Vrlo malo njih ima tu moć da vas inspiriše da budete najbolja verzija sebe.

Ljubav vašeg života nije osoba u koju ulažete svoje vreme, energiju i resurse, ona vas ne troši i ne iscrpljuje i ne zahteva ništa – osim da svoje vreme, energiju i resurse uložite u sopstveni život. Ta osoba ima svoj život, ona korača pored vas, ali ide svojim putem i pored nje se osećate slobodno da radite sve o čemu ste sanjali i da budete ono što ste oduvek hteli.

I to je ono što srodnu dušu razlikuje od ostalih – umesto da ulažete u vezu, izgleda vam sasvim prirodno da počnete da ulažete u sebe.

Da biste bili u srećnoj vezi, morate da upoznate sebe. Morate da se suočite sa svojim nesvesnim uverenjima i uslovljenostima, strahovima i predrasudama. Morate da se iscelite, da se oslobodite onoga što vas sputava. Da budete nova osoba, a opet, da budete više „ja“ nego ikada ranije. To je svrha bliskih odnosa u našim životima, da nam pomognu da izrastemo u ono što već jesmo.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs