Ispovest

Imam 62 godine, a muž 68: On je odlučio da se razvedemo nakon 35 godina braka! Ne mogu da verujem da je toliko poludeo!

U braku sam punih 35 godina, a sada se razvodimo.

Ljubav i zavođenje
Autor:
Imam 62 godine, a muž 68: On je odlučio da se razvedemo nakon 35 godina braka! Ne mogu da verujem da je toliko poludeo!
Foto: Shutterstock

Imam 62 godine, moj muž ima 68 godina. Mislila sam da je naš brak dobar, prosečan, ali prevarila sam se...

Za Novu godinu deca su nam donela mačku da je čuvamo i otišla na proslavu. Muž je rekao da će za praznike otići da obiđe grobove svojih roditelja i da poseti sestru u unutrašnjosti. I otišao je.

Nedelju dana kasnije - vrato se. Nakon još nedelju dana, objavio je da želi razvod. Rekao je: "Ne mogu da živim više ovako. Ima jedna osoba koja je dobra prema meni, želim da živim sa njom."

Ispostavilo se da je nedavno upoznao četrdesetogodišnju ženu preko interneta. Počeli su da se dopisuju, onda je on saznao da ona živi u istom gradu kao i njegova sestra. Iskoristio je novogodišnje praznike i otišao da se vidi sa njom. Proveo je tri dana kod nje. Po njegovim rečima - oni se vole!

Ta nova žena je udovica i izgleda kada ga je pažljivo slušala dok joj se žalio kao nikom više nije potreban, te kako ga ja očigledno ne pazim dovoljno.

Ona mu je savetovala da sve odbaci i da pređe kod nje da žive. Ima trosoban stan, vikendicu, automobil i volju da ga leči.

Uzbuđeno mi je ispričao da je ona neverovatna žena, da je vidovnjak, bavi se kineskom medicinom i da je čak izlečila i nekoliko žena u početnoj fazi raka. Slušala sam ga sa potpunom nevericom. Tražio je da se odmah, tog dana razvedemo.

Odbila sam. On je otišao kod advokata i podneo zahtev za razvod. Kao razlog za razvod je naveo kako 15 godina nismo imali bračne odnose, te kako poslednjih 6 godina imamo razdvojene račune - to, naravno, nije bila istina.

Odbila sam da mu dam razvod. Sada čekam suđenje. Mislim da moram da ga zaštitim od te žene koja očigledno želi žednog preko vode da ga prevede. Dala mu je neke alternativne lekove da pije. On kaže da se sada oseća mnogo mlađe i energičnije. Uopšte mi nije jasno zašto tako naseda na njene priče? Nikad nisam primetila da je u depresiji ili da mu nešto fali.

Već nedeljama me nagovara da potpišem razvod, kaže "godinama živimo kao cimeri".

Ali nije poenta u tome! Živiš sa nekim 35 godina, misliš da ga znaš u dušu i samo nakon 2 nedelje tvoj život se sasvim promeni. Sve što si mislio da znaš, sada je pogrešno. Stvarno ne znam da li da ga pustim da ode njoj ili da se borim za nas?

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs