Obrati pažnju

Uputstvo za žene: Kad tvoj muž prolazi kroz krizu srednjih godina, evo kako da se ponašaš!

Žene, bolje je da se pripremite na vreme, jer nema gore zveri od muške krize srednjih godina

Ljubav i zavođenje
13:27h Autor:
Uputstvo za žene: Kad tvoj muž prolazi kroz krizu srednjih godina, evo kako da se ponašaš!
Foto: Profimedia

Svaki muškarac prolazi kroz pakao zvani kriza srednjih godina. Tačnije, on je taj koji veruje da prolazi kroz pakao. Zapravo, muškarac ne prolazi kroz krugove pakla, već njihova nesrećna žena koja je kraj njih. Dok muškarac skrštenih ruku čeka da kriza prođe, njegova žena je primorana da bude strpljiva i puna razumevanja. Evo kako muškarci reaguju

Doba tuge

Muž koji je u krizi srednjih godina biće depresivno tužan i njakav... Od jutra do mraka on će samo da cvili zbog bilo kog idiotskog razloga. Kukaće jer je ponedeljak, četvrtak, jesen, u kući nema kafe, u kući ima kafe, loše vesti su na televiziji, život mu je propao i td. U toj kuknjavi mora da pobedi vaša dobra volja i pozitivno raspoloženje. Međutim, njemu će smetati vaš optimizam. Jer, kako ti možeš da budeš srećna kad je on nesrećan. Doba nerazumnog besa

Ako nije tužan, biće ljut. Reći će: "Znam da smetam svima. Znam da smetam tebi!" I vi tu ništa ne možete. Čak i da dubite na prstima, da kuvate bolje od njegove mame, da ste uvek nežne i blage, njega ćete razbesneti. U tim trenucima ćete hteti samo da ga gurnete sa terase, ali naravno, nećete to uraditi.

Doba paranoje

Muž u krizi srednjih godina pretvara se u paranoika. Biće ozbiljno uveren da su se svi oko njega urotili kako bi on ispao budala. Bilo bi lepo da se jadnik može ograničiti na generalne optužbe, ali jednog dana će ta njegova paranoja otići tako daleko da će optužiti taštu da je namerno presolila sarmu, jer zna da on ne sme da jede slano. Na vaše pitanje, zašto bi vaša majka namerno presolila jelo, on će reći: "Da me ubije. Ona me nikad nije volela!" Uhvatićete ga kako proverava vaš telefon i optužuje vas da ste namerno istrenirali mačku da piški na njegove papuče.

Doba osetljivosti

Do te mere će postati osetljiv da će se setiti svega onog što ste uradili ili rekli, a njega ste uvredili tom prilikom. Setiće se da ste 2008. pojeli voćni jogurt koji je on kupio za sebe, da ste mu ispred nosa uzeli parče čokolade (i da to namerno stalo radite). Tu, u njegovim optužbama, pred vama će se otvoriti sve dubine muške podsvetsti.

Doba neukusa

Počeće da sluša neobičnu muziku i gleda čudne filmove. Pripremite se da će to biti filmovi koji su samoubilački, žalosni i do boga teški! Umesto porodičnih filmova i detektivskih priča, gledaćete dokumentarce o podmornicama, brodovima, mrtvim komadantima...

Sociopata Dok traje kriza srednjih godina, ne izlazite u šetnju sa mužem! Ne! Smatrajte da smo vas upozorili, jer: počeće da izaziva razne skandale sa komšijama, da se obračunava sa besnim vozačima, da čangrizavo prebacuje prodavcima... Naoružajte se strpljenjem i biber sprejom, jer u 90% slučajeva ćete shvatiti da i vozač susednog automobila doživljava krizu srednjih godina. Aktivna faza

Odjednom će dobiti snagu da promeni svet. Naravno, počeće sa vama, ali do ove faze već ćete znati kako sa njim postupiti i lepo ga pošaljite u .... pa na dobro poznato mesto. U najboljem slučaju nabaviće dogu i šetati je po komšiluku ili će se spetljati sa mladom ljubavnicom, u najgorem slučaju će početi da troši vašu ušteđevinu na gluposti. Takođe će početi da izlazi u grad, kupovaće nove majice, bicikl ili motor.

Da li ćete i koliko ćete sve to da tolerišete - zavisi od vas.

Vrhunac

Pod izgovorom da je "život kratak", dobiće neko prosvetljenje i odlučiće da drastično promeni život. Reći će kako od danas ne želi više da radi u marketingu, nego kako želi da napiše knjigu. U delirijumu napustiće posao sa stalnim prihodima i krenuti da istražuje sebe i svoje mogućnosti, dok ćete vi morati da vodite brigu o finansijama. I ne pokušavajte da ga urazumite. Na kraju ćete vi biti krive.

Završnica Muškarac u krizi srednjih godina može da vas napusti. Stvarno, izistinski, da se pokupi i da ode iz kuće, od porodice. Ali, ako ste prošli sve ove faze koje su gore navedene vi ćete reći: "Daleka mu lepa kuća" i bićete srećne.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs