GRANICE MORAJU DA POSTOJE

Četiri stvari koje mogu uništiti i najčvršću vezu: Postavite granice, u suprotnom ćete ostati pregaženi!

"Mera je kraljica svega"

Ljubav i zavođenje
Autor:
Četiri stvari koje mogu uništiti i najčvršću vezu: Postavite granice, u suprotnom ćete ostati pregaženi!
Foto: Shutterstock

Ako nikada ne povlačite granice i partneru udovoljavate u apsolutno svemu, lako bi se moglo dogoditi da vaša dobrota i velikodušnost budu iskorištene i da vi ostanete pregaženi. Držite do njega/nje, ali i do sebe.

Neke od stvari koje ozbiljno mogu da poremete, pa čak i da unište i najčvršću vezu na prvi pogled izgledaju kao nešto što je pozitivno. Problem je - kako naći pravu meru.

1. Previše zajedničkih interesa

Divno je kada vi i vaš dragi ili draga imate mnoštvo toga u čemu možete zajedno uživati, ali mnogo je zdravije kada u nekim aktivnostima uživate iz prostog razloga što ste u njegovom društvu. Ako se svako druženje s jednim od vas svodi na druženje sa oboje, i ako vas dvoje uvek dolazite u kompletu, to vremenom može naškoditi vašoj vezi. Svako u vezi treba sopstveno vreme, jednako kao i kvalitetno zajedničko.

2. Puštanje da se seks jednostavno dogodi

U prvim danima veze seks je aktivnost koja se spontano događa kad god se ukaže prilika, no kako vreme prolazi i događa se život, na repertoar dolaze brojne druge obaveze između kojih je teško pronaći vreme u kome bi se seks jednostavno spontano dogodio. Važno je da naučite da funkcionišete zajedno, imate okvirni plan, kako obaveza, tako i uživanja i da se tog plana držite.

3. Zadržavanje problema za sebe

Držite li često u sebi sve što vas tišti, samo kako ne biste ispali 'drama queen', vremenom ćete dospeti u situaciju da ćete vi biti nesrećni zbog gomile malih i velikih problema koji vas muče, vaš partner neće imati pojma o tome i oboje ćete biti na gubitku. Partner je neko s kim bi trebalo da možete da razgovarate o svemu, bez obzira koliko vam besmisleno, blesavo ili strašno zvučalo. Ako nije tako, onda imate pogrešnog partnera.

4. Preterano udovoljavanje

Odlično je što želite da budete uz svog partnera, podržavate ga, opraštate mu sitne ludorije i udovoljavate mu u svemu što mu donosi osmeh na lice. Ali, ako nikada ne ustanovite granice i partneru udovoljavate u apsolutno svemu, lako bi se moglo dogoditi da vaša dobrota i velikodušnost budu iskorišćene i da vi ostanete pregaženi. Držite do njega/nje, ali i do sebe.

(Stil.kurir.rs/Vijesti.me)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs