LJUBAV ZA CEO ŽIVOT

Kad nekoga volite učinićete i nemoguće: Majklu Foksu i Trejsi ni opaka bolest nije mogla da pomrsi konce!

U vreme kada su se upoznali i započeli romansu Majkl Foks je već bio velika filmska zvezda

Ljubav i zavođenje
Autor:
Kad nekoga volite učinićete i nemoguće: Majklu Foksu i Trejsi ni opaka bolest nije mogla da pomrsi konce!
Foto: Profimedia

Majkl Džej Foks (58) je postao jako popularan čim je zakoračio u svet glume. Nakon filma "Povratak u budućnost", 1985. godine njegova karijera je bila na vrhincu.

"Porodične veze" su doprinele tome da nedeljno prima preko 20.000 hiljada pisama. Serija je bila vrlo uspešna, ali su producenti mislili da njegovom liku nedostaje devojka, pa su za tu ulogu testirali preko 300 glumica. Njemu je za oko zapala Trejsi Polan, za koju je rekao da misli da bi bila idealna u toj ulozi.

I jedno i drugo su imali tada po 21 godinu i u to vreme Trejsi je bila u vezi sa drugim glumcem. Nedugo nakon početka saradnje počele su da kruže glasine da se između njih dešava nešto više.

Nećete verovati kako su se ovi slavni parovi upoznali: Da li je moguće imati srećan brak sa ovakvim početkom? (FOTO)

Na glasine Majkl je odgovarao: "Nisam toliko arogantan da poverujem da to može stvarno i da se dogodi."

Nakon završetka serije svako je krenuo svojim putem, ali godinu dana kasnije ponovo im se ukrštaju putevi na snimanju novog filma. Ovog puta glasine o njihovoj romansi su se ispostavile kao istina.

Od tada traje ljubav koja je jača od svih prepreka i nevolja. 1988. su se vančali, karijere su im išle uzlaznom putanjom, a očekivali su i prvo dete.

"Kad upoznate osobu sa kojom želite da provedete ostatak života, shvatite da ste za nju spremni da date i svoj život. To je ljubav", kažao je Majkl.

Zaljubili su se u osnovnoj školi, ali im se putevi razišli: 33 godine kasnije sudbina je umešala prste! (FOTO)

Sve se činilo da ništa neće narušiti njihovu sreću i da će u ovoj bajci uživati do poslednjeg dana, ali 1991. počinju prvi problemi.

Majkl je počeo da oseća podrhtavanje u malom prstu koje se kasnije proširilo i na celu ruku, da bi mu 6 meseci kasnije bila dijagnostifikovana Parkinsonova bolest.

Prvi susret sa ovom opakom bolešću ih je ostavio u šoku. Glumac se priseća da je osećao veliki strah od budućnosti. "Plašio sam se, ali sam morao Trejsi da postavim pitanje: Da li si prestala da me voliš sad kada sam bolestan".

"Od pomisli na njen odgovor sam se ceo ježio."

Umesto kraja ljubavi od koje je strepeo, ovaj težak period ih je još više zbližio. Oni su dobili još troje dece i njihova ljubav nije prestala da cveta do dana današnjeg.

Zbog nje je uradio nezamislivo: Ovo je najlepša prosidba koju ste ikada videli! (VIDEO)

"Moja žena je jednostavno sjajna osoba. Zahvalan sam joj jer je prekinula moje rane pokušaje da se nosim sa bolešću na neproduktivne načine, alkoholom i ljutnjom."

Foks se u početku bojao zbog dijagnoze, ali danas, s 57 godina, odbija da dopusti da ga bolest sprečava u uživanju u životu.

Čak je napustio i glumački život i više pažnje posvetio porodici. "Porodica nije samo važna stvar. Ona nam je sve. Očinstvo i ljubav supruge su mu pomogli da lakše prihvati realnost i naučim da živi sa tegobama."

"Sve se u životu menja i zato cenite ono što je dobro i što imate danas, ali budite spremni za ono što sledi.

Džentlmensko pravilo iz davne 1901. godine: Evo koliko žena treba da bude mlađa od muškarca da bi veza bila savršena!

On se trudi da podigne svest o ovoj bolesti i pomogne mnogima šitom sveta da lakše prebrode sve teške trenutke.

Na pitanje koliko joj suprug znači, Trejsi je jednom prilikom rekla: "On je jedan od najplemenitijih ljudi koje znam, a uz sve to je i veoma sladak. Čini mi se da sam dobila na lutriji".

Njihova priča čini da poverujemo u ljubav koja ne zna za granice i ruši sve prepreke pred sobom. Na kraju ljubav i podrška su najvažnije stvari.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs