budite pametne

Ne gradite svoj život oko partnera: 5 sigurnih znakova da proverite koliko je ozbiljan

Recite šta želite, ali i šta ne želite na vreme

Ljubav i zavođenje
Autor:
Ne gradite svoj život oko partnera: 5 sigurnih znakova da proverite koliko je ozbiljan
Foto: Shutterstock

Uživajte u trenutku i ne brinite za svaku sitnicu na samom početku poznanstva sa zanimljivim tipom. Odnos treba započeti lagano, bez tvrdnji i zaključaka, a dovoljno prijatan da obe strane žele ostati u njemu. Niko ne želi pritisak i obaveze na samom startu, koliko god postajala fizička privlačnost.

On ne čita vaše misli

U odnosima sa muškarcima, mnoge žene zaboravljaju važnu stvar - ovo je osoba drugog pola. Uprkos prisutnosti zajedničkih interesa i uzajamne simpatije, vi percipirate iste stvari drugačije. Za vas, seks je početak nečeg ozbiljnog, za njega možda način da se dobro provedete, ili obrnuto. Pre nego što se uvredite zbog njegovog ponašanja ili izvučete zaključke, ne oklevajte da govorite direktno o prioritetima, naravno, bez ultimatuma i pritiska. Intuicija je dobra stvar, ali neće zameniti zdravu komunikaciju. Od milion načina da od čoveka dobijete ono što vam je potrebno, najpouzdaniji i najjednostavniji je reći šta želite.

Muškarci takođe imaju emocije

Pojam muškaraca kao oštrih, bezosećajnih i krajnje jednostavnih idola jednako je štetan stereotip kao i uverenje da su sve žene histerične, nesposobne da razmišljaju racionalno. On može takođe imati loše raspoloženje, loš dan, sumnje i strahove. U odnosima, važno je naučiti i ne prihvatati svaku reakciju partnera na vaš račun. Razvijajte empatiju, to će pomoći da se uspostavi razumevanje u paru.

Nekoliko sastanaka ne garantuje dugu vezu

Pokušajte da ne gradite kule u glavi od očekivanja i da ne maštate o tome kako biste nazvali decu nakon prvog uspešnog sastanka. To će pomoći da se izbegnu razočarenja. Uživajte u trenutku i ne brinite se za svaku sitnicu. Pored toga, visoka očekivanja izazivaju vas da što je pre moguće nametnete različite obaveze, a to ih uvek plaši. Odnosi bi trebalo početi sa lakoćom, a ne sa tvrdnjama.

Svakom je potreban lični prostor

Bez obzira koliko ste bliski, to nije razlog da kršite lične granice ljudi. Tamo gde se nalaze, morate saznati u procesu komunikacije. Obratite pažnju na signale: o kojim temama nerado govori, kako reaguje na vaša pitanja. Svi imamo različite komunikacijske potrebe. Ako vam se partner čini previše zatvorenim i izaziva nepoverenje, razgovarajte o tome i ne pokušavajte da prodrete u sve oblasti njegovog života.

Žena bez stava

U nastojanju da uživaju i zadovoljavaju partnera, žene često gube svoju ličnost. Zdrava i uljudna komunikacija se formira na samom početku poznanstva. Bez obzira koliko ste prijatni i lepi, niko nije zainteresovan za žene "beskičmenjake". Vodite računa o sebi, razvijajte se i ne gradite svoj život oko partnera.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs