Anketa

Francuzi i Italijani najveći švaleri!

Kada je reč o neverstvu u Evropi, 55 odsto muškaraca izjasnilo se da je prevarilo svoju lepšu polovinu, dok jedna u tri žene vara svog partnera
Ljubav i zavođenje
21:34h Autor:
Francuzi i Italijani najveći švaleri!
Foto: Shutterstock

Kada je u pitanju šunjanje iza pratnerovih leđa, očijukanje sa drugima i neverstvo u Evropi u tome prednjače Francuzi i Italijani, pokazala je anketa Ifop-a u kojoj se 55 odsto muškaraca izjasnilo da je prevarilo svoju lepšu polovinu, dok jedna u tri žene vara svog partnera.

Ova anketa je sprovedena samo nekoliko nedelja pošto je na videlo izašao skandal u Francuskoj, kada je predsednik Fransoa Oland ostavio svoju partnerku Valeri Trirvajler zbog glumice Žili Gaje. Ovo je pokrenulo bujicu komentara o francuskim stavovima prema vernosti.

Istraživači su pokušali da naprave vezu između vernosti i religije i došli su do dokaza da partneri manje varaju jedni druge u većini protestantskih zemalja. Samo 42 odsto Britanaca i 46 odsto Nemaca priznalo je da je imalo aferu u nekom trenutku u svom životu. OVDE pročitajte 7 svetskih dokaza zašto muškarci varaju.

"Posle buke oko afere sa Olandom i članaka u štampi o nestalnoj prirodi Francuza, ovo izgleda da potvrđuje kliše o latino muškarcima", rekao je AFP-u direktor Ifop-a Fransoa Kraus.

On je istakao da su i Oland i italijanski lider Silvio Berluskoni, koji je prošle godine osuđen za seks sa maloletnom prostitutkom, ipak predstavnici svojih zemalja, primetio je Kraus.

Po ovoj anketi neverstvo je u najvećoj meri ravnomerno raspoređeno između polova u Nemačkoj, gde je 43 odsto žena priznalo da je imalo aferu, 34 odsto u Italiji, 32 osdto u Francuskoj i 29 u Britaniji.

Ni parovi severne Evrope nisu anđeli. Oko 53 odsto Nemaca i 50 odsto Britanaca je razmenilo poljubac iza partnerovih leđa, dok je po 46 odsto Francuza, Italijana i Belgijanaca priznalo ovakvu neveru.

Međutim, i dalje su Francuzi najopušteniji, pa 35 posto njih kaže da bi prevarili parnera u budućnosti, dok se pozitivnim odgovorom na isto pitanje izjasnilo 31 odsto Nemaca i Španaca, 28 Italijana i četvrtina Britanaca.

A, kojih 7 tipova muške prevare postoje prema horoskopu, pogledajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs