ispovest

Imao je paralelnu vezu dve godine, a onda se klupko ovako odmotalo: To je bilo nasilje nad mojim umom i telom!


Obe su živele u istom gradu, a još je gore što su i njegovi roditelji i prijatelji znali da je u vezi sa dve žene

Ljubav i zavođenje
15:23h Autor:
Imao je paralelnu vezu dve godine, a onda se klupko ovako odmotalo: To je bilo nasilje nad mojim umom i telom!
Foto: Shutterstock

Britanka Ketrin Garod (38) provela je tri i po godine sa svojim izabranikom uverena da je njena srodna duša, ne sluteći da će biti uvučena u zamku laži.

Njih dvoje su se upoznali preko stranice za upoznavanje Plenty of Fish i kako kaže bio je jako zainteresovan za ozbiljnu vezu.

Poziv nepoznate žene

Ali veza se nakon toga odvijala po istom, ustaljenom obrascu. Čim bi se Ketrin malo jače zagrejala i vezala za njega on bi se povlačio i hladio. Obećavao joj je brda i doline, ali ništa od toga zapravo ne bi ispunio.

Čak su 6 meseci razgledavali kuće da započnu zajednički život, ali na kraju nisu uzeli ni jednu jer je svakoj kući pronašao neku manu.

Manipulacija se nastavljala i Ketrin je nekoliko puta pokušavala da raskine, ali u tim trenicima bi on ponovo postajao drag, pažljiv, pun ljubavi govoreći da "ne može da zamisli život bez nje".

Ispovest zaljubljene devojke koju je izjedao crv sumnje: Možda ga život sa mnom uništava!

Takvo ponašanje je trajalo sve dok je u septembru nije pozvala nepoznata žena. Tada se istina otkrila!

Koja je prva, a koja druga žena? Ispostavilo se da njen dragi već više od dve godine živi dvostruki život s drugom ženom i to u istom gradu. Njegova prevara je raskrinkana zbog iste čestitke koju je poslao i jednoj i drugoj.

Klupko se odmotao. Žena koja ju je pozvala je na njegovom telefonu pronašla poruku u kojoj se dopisivao sa Ketrin.

Sutradan je pronašla prepisku i na Fejsbuku:

"Kad je saznala za mene, mislila je da sam mu ja ljubavnica, neko s kim ima aferu" ispričala je Ketrin za Metro.co.uk.

"Ali kad je pregledala moj profil, shvatila je da smo nas dvoje već dugo zajedno. Tad mi je poslala sliku čestitke u kojoj joj govori koliko je voli. Želela je da me uveri da nije znala za mene. Sad je ona verovala da sam ja "prva" devojka, a ona ljubavnica, ali rekla sam joj da ne mislim tako. "Mislim da nas je obe potpuno zaj****" rekla sam.

Majstor dirljivih poruka

"Bio je odličan u pisanju takvih iskrenih čestitki. Pisao ih je za godišnjice, rođendane i Božić. Kad je Ketrin videla onu koju je poslao drugoj devojci, shvatila je da je od reči do reči ista kao ona kakvu je sama primila dok je bio "na službenom putu".

Shvatila je da kad bi bio na godišnjem s njom, drugoj je isto tako govorio da je na poslovnom putu.

"Draga" (ime po potrebi), stajalo je u poslatoj razglednici, "jako ćeš mi nedostajati i ne mogu dočekati ogroman zagrljaj i poljupce kad se vratim. Možda sam na drugom kraju sveta, ali misliću na tebe sve vreme i bićeš u mojim snovima."

Za manje od sat vremena otkako su razgovarale telefonom obe su se uputile u kuću njegovih roditelja gde ih je čekalo još veće iznenađenje. I njegova porodica i prijatelji znali su sve o njegovom dvostrukom životu.

Ketrin je ispričala:

"Ne znam jesu li znali sve vreme, ali znali su i nisu to rekli nijednoj od nas.

Neko vreme nisam videla njegove roditelje. Ja živim na 45 minuta vožnje od njih, a ona iza ugla. Očigledno je ona postala ta koja provodi većinu vremena s njegovima i njegovim prijateljima. Ali ne razumem kako je to moralno, uvek sam mislila da su pristojni ljudi.

Svaki je potez bio proračunat

Obe su bile u šoku, razgovarale su satima slažući komadiće lažne priče u kojoj su živele.

"Shvatile smo da je svaki njegov potez bio proračunat, svaka emocija lažna, a ono za što smo verovale da je ljubav bila je samo njegova potreba da upravlja našim životom."

"Obe smo bile prestravljene. Vratile smo se u naše prazne domove, prolazile sobama, razmišljale je li šta pomaklo. Bila sam uverena da je bio ovde, imala noćne more. Bila sam teskobna - moja cela stvarnost je nestala. Shvatila sam da je to bilo nasilje nad mojim umom i mojim telom. Spavati s nekim ko nije čovek za kojeg se predstavlja, to je fizičko nasilje."

Dvostruki život - porodično nasilje?

"Nisam znala ko je, glumio je nekog drugog i to je grozno. Počnete da preispitujete ceo život jer ništa nije bilo stvarno. Ketrin je svog bivšeg prijavila policiji.

Odgovor je bio da se dvostruki život ne može zakonski smatrati prisilnom kontrolom. Zakonski nemoćna, Ketrin veruje da ima još žrtava poput nje pa je pokrenula web stranicu ‘He Controlled Both of Us’, (On nas obe kontoliše" na koji se žrtve mogu javiti i ostati anonimne ako žele.

Pratite njegovo ponašanje: Mesto na kojem običan flert postaje prevara!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs