Zanimljivo

Najnovije istraživanje: Spasite brak gledanjem romantičnih filmova

Gledanje i diskutovanje o ljubavnim filmovima s partnerom može da snizi stopu razvoda sa 24 na 11 odsto u toku prve tri godine braka, zaključili su američki istraživači
Ljubav i zavođenje
04:26h Autor:
Najnovije istraživanje: Spasite brak gledanjem romantičnih filmova
Foto: Shutterstock

Gledanje romantičnih filmova podjednako efikasno smanjuje procenat razvoda među mladim parovima koliko i stručne, bračne terapije, rezultat je najnovijeg američkog istraživanja.

Studija Ronalda Rodža, profesora psihologije na Ročester Univerzitetu u Njujorku i Tomasa Bredberija, direktora Instituta za odnose na Univerzitetu Kalifornija u Los Anđelesu, pokazala je da gledanje i diskutovanje o ljubavnim filmovima s partnerom može da snizi stopu razvoda sa 24 na 11 odsto u toku prve tri godine braka.

Ova jednostavna vežba, koja je ujedno i zabavna, omogućava parovima da prevaziđu probleme u braku, ističe se u studiji dvojice naučnika kojom je bilo obuhvaćeno 174 bračnih parova. Gledanje parova u filmovima, poput "Ljubavna priča", "Ko se boji Virdžinije Vulf", "Devojka koju sam voleo" ili "Vreme nežnosti", može da pomogne supružnicima da koriguju svoje ponašanje i učvrste svoju vezu, navode istraživači čiji je rad objavljen u časopisu Journal of Consulting and Clinical Psychology.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs