Obratite pažnju

Zašto muškarci ostavljaju žene koje vole?

Imate vezu iz snova s muškarcem koji vas obožava. Sve je savršeno. Odjednom, kao grom iz vedra neba, on vam kaže da je nesrećan i već je jednom nogom na vratima. Gde je nestala sva ta silna ljubav?
Ljubav i zavođenje
17:16h
Zašto muškarci ostavljaju žene koje vole?

Istina je sledeća - muškarci su skloni bežanju od odnosa koji bi mogao biti idiličan sa sjajnom ženom koju je pronašao. I to čine iz tri razloga koji se mogu izbeći.

Napisala pismo nesuđenoj ljubavi: Reči koje diraju dušu!

1. Previše emocijaVeza s muškarcem može prouzrokovati vrlo intenzivne emocije. Pitanje je – da li želite da se sve te emocije nakupljaju u vama dok ne eksplodiraju na poludestruktivan način?Muškarci nemaju emotivne veštine i ne znaju da se snađu u takvim situacijama, pa počinju da se udaljavaju kada vaša osećanja postanu intenzivnija. Ako ste s takvim muškarcem, morate znati da on nema emotivno težište koje bi ga "umirilo" i zadržalo uz vas, čak i kada osećanja postaju jača i intenzivnija.Zreo muškarac treba da pruža potporu i stabilnost u odnosu. Ipak, dogodi se da ni zreo muškarac ne može da se nosi s činjenicom da je "emotivno preplavljen". Počinje da oseća teskobu, i naposletku se povlači i beži.Ako naučite da komunicirate o osetljivim temama, a da izbegnete da svog partnera preplavite emocijama odnos će se popraviti. Dakle, težite da ojačate svoju racionalnu stranu, kako ne biste i sami bili emotivno ''preplavljeni'' i isto prenosili na vašeg partnera.

Ovo se prvenstveno odnosi na trenutke svađa i razmirica. Pokušajte da sve svedete na jedan razumniji nivo, kako ga ne biste uplašili količinom emotivnog koje iz vas može ''izleteti''. Da, ženama to je uglavnom teži posao, ali pokušajte, ne samo zarad njega, već i sebe, da date šansu razumu, ma koliko da volite srcem.

2. Misli da pokušavate da ga prom

enite

Ako ne dobijate u vezi ono što želite, uobičajeno je da postanete frustrirani i prestanete da razgovarate na način koji je pun ljubavi i razumevanja. U tom trenutku u razgovore se uvuku zahtevi, molbe i ono "trebalo bi da". Kada se žena ne oseća poštovanom u vezi, promena tona čini se kao dobar način da muškarcu skrene pažnju.

Ovde je bitno napomenuti da se način na koji žene i muškarci razmišljaju puno razlikuje, i to više nije mit, već realnost. Stoga, muškarci su skloni da dosta toga što se nama čini ispravnim tumače na suprotan način. U slučaju vaših molbi i zahteva, on može da se oseti napadnutim i okrivljenim. Ukoliko nasluti da osuđujete njegove mane i nedostatke, nikad se neće otvoriti i saslušati šta imate da mu kažete. Povući će se u sebe još više.

Ne postavljajte situaciju tako da zahtevate da on bude bolji, već ga navedite da sam to zaključi i poradi na tome. Zaboravite na zvocanje. Zaboravite na držanje lekcija. Oni to jednostavno vide drugačije od vas. Miran razgovor uz čvrste argumente za vaš stav, ali i spremnost da saslušate njegov, jedini su put ka uspehu.

Ne želite da izgubite muškarca? 8 stvari koje treba odmah da mu priznate!

3. Strahuje da će izgubiti slobodu

Sve navedeno, i emocije, i vaši zahtevi, mogu ga naterati da se oseti kao da ga je neko pribio uz zid. Da, znamo vi ne radite ništa loše, i sve je to iz ljubavi, ali ponovićemo, oni tako ne razmišljaju. Stoga, pustite ga da ima svoj deo dana, nedelje, meseca, u kojem će raditi sve ono što je bilo deo njegove rutine dok nije upoznao vas. Ovde svakako ne podrazumevamo flert sa drugim devojkama, ili nešto još gore, već njegove večeri uz sport, pivo i drugare, i sve varijacije na tu temu.

Ne zahtevajte da bude uz vas svakog momenta. Na kraju krajeva, to ni vama nije potrebno. Pustite da se uželi. Ništa ne privlači tako dobro kao odbijanje, zar ne?

Ako se usredsredite na ideju kako muškarci ostvaljaju žene koje im odgovaraju bez posebnog razloga, može vam se svaki odnos činiti beznadežnim i uzaludnim. Ne dopustite da taj strah u vama prevlada.Naučite da komunicirate s partnerom na način da mu pokažete koliko je srećan, ispunjen i koliko vas voli. Hvalite se i cenite međusobno, umesto da kritikujete jedno drugo. Iznenadićete se koliko će vam ljubavi i zahvalnosti pružiti zauzvrat

Neka emocionalni odnos bude pozitivan tako da partner bude svestan onoga što dobija s vama i uz vas, umesto da misli da će "dobiti" vas, a izgubiti slobodu.

Kako da ga napravite ljubomornim: 10 kvarnih ženskih poteza!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs