Iskreno

Zašto muškarce privlače starije žene?

Priznajte, većina nas, kada čuje za parove sa razlikom u godinama, zamišlja mlađu ženu sa starijim muškarcem. Verovatno zato što veza u kojoj je muškarac mlađi nije bila široko prihvaćena u prošlosti

Ljubav i zavođenje
20:10h Autor:
Zašto muškarce privlače starije žene?
Foto: Profimedia

Danas su ljudi otvoreniji i stvari kao što su razlike u godinama više ne igraju veliku ulogu. Možda izgleda iznenađujuće, ali mnoge muškarce zapravo privlače starije žene iz različitih razloga.

Ono što muškarca privlači na starijoj ženi od samog početka je njen jasan fokus. Ima jaku ideju o tome šta želi i fokusira svoju energiju na postizanje većih ciljeva. Dok mlađe žene i dalje istražuju svet kroz odnose i dramu, starije žene su usredsređene na poboljšanje sopstvenog života i života svojih najmilijih. Muškarci znaju da sa njom neće biti nikakvih nagađanja jer one znaju da li žele vezu ili ne.

Starije žene znaju više o životu

Starije žene imaju više iskustva u životu, izlascima i odnosima uopšte, što mu omogućava da nauči toliko novih stvari od nje. Ona nudi svoju perspektivu na nekoliko pitanja i njeno bogato životno iskustvo pomaže muškarcu da realističnije gleda na život i tera ga da sazri. Ove žene imaju sposobnost da vide muškarca na način na koji on ne može da vidi sebe. Pokazuje mu kakav je čovek i motiviše ga da postigne veće ciljeve.

Teraju ih da sagledaju stvari iz drugih perspektiva

Odnos sa starijom ženom daje im priliku za rast. Naravno, odnosi u celini nam pomažu da naučimo stvari o nama samima i ko smo, ali starija žena može da pomogne da shvate svoja osećanja na dubljem nivou. Ne moraju da se igraju igrica sa njima, ne moraju da nagađaju, samo kažu šta im je na umu i više nema pritiska. Ovo gradi jaču vezu unutar partnerstva i pomaže da se izgradi jak, zreo odnos.

Zašto mi je bitno koliko ih je bilo pre mene: Muškarci priznali koji broj ih odbija!

foto: Profimedia

One su nezavisne i pune samopouzdanja

Dok mlađe žene i dalje traže pažnju i odobravanje od javnosti, starija žena se oseća udobno u svojoj koži. Ne mora nikome da se dokazuje i ne traži odobrenje. Njeno samopouzdanje i način na koji se nosi je zadivljujuće. Starije žene uživaju u pažnji muškaraca, dok se istovremeno fokusiraju na druge važne stvari.

One su emocionalno zrelije

Starije žene imaju više životnog iskustva i prošle su mnogo više u životu. Oni znaju kako da ne preteruju i kako da kontrolišu svoje emocije i ponašanje. Ali to sigurno ne znači da su dosadne i ne znaju šta znači zabava. U većini slučajeva one su jednako razigrane i detinjaste kao mlađe dame, vole da ćaskaju i dobro se provode sa svojim partnerima.

Imaju prefinjen ukus

Neki muškarci vole osećaj smirenosti koji imaju starije žene. Mlađe žene poseduju nepromišljenu energiju koja može da bude primamljiva, ali ova osobina neće privući sve muškarce. Mnogi mladići vole sporiji i mirniji način života koji je opuštajući i smiren. Većina starijih žena preferira mirne hobije kao što su baštovanstvo, zanatstvo i slikanje, ili provode večeri na opuštajućim mestima poput džez bara, umesto da rade neke hiper-stimulativne aktivnosti.

Bile su srećno udate, a onda doživele šok: Slavne glumice čiji su muževi priznali da su homoseksualci! (FOTO)

foto: Profimedia

One su intelektualni sagovornici

Starije žene su zrele i odlične sagovornice. Njihovo životno iskustvo im omogućava da razumeju svet na dubljem nivou. Štaviše, statistike kažu da većina žena starijih od 30 godina ima diplomu. Obrazovane žene su pametne i sposobne su da održe dubok razgovor o gotovo svakoj temi: okolina, zajednica, putovanja, mediji, itd.

One su finansijski stabilne

Nije tajna da i muškarci žele finansijsku sigurnost, bez obzira koliko su mladi ili stari. Većina starijih žena ima dobro uspostavljenu karijeru, imaju novac u penzionom fondu i imaju jak osećaj finansijske odgovornosti kada plaćaju račune.

Deca više ne žive sa njima

Ovo može da zvuči surovo, ali ne želi svaki čovek odgovornost podizanja dece. Većina starijih žena ima odraslu decu koja više ne žive sa njima. To omogućava muškarcu i njegovoj starijoj partnerki da se koncentrišu jedni na druge i daju svoj maksimum partneru. Možda zvuči sebično, ali neki muškarci više vole da imaju žensku pažnju za sebe, bez potrebe da je dele sa decom.

Muškarci otvoreno priznali: Ovo su osobine dobre supruge!

foto: Profimedia

Majčinski odnos

Neki muškarci traže zrele žene zato što žele da se neko brine o njima. Ovde govorimo o mentalnoj i emocionalnoj podršci koju starija žena može da pruži svom muškarcu. Ovo se naziva i "sindrom mame" - stanje u kome muškaracu treba žena koja će da učini sve za njega, od kuvanja do slaganja odeče. Međutim, neće sve starije žene to da trpe.

Dobra je u kuvanju

Starije žene su već savladale veštinu kuvanja, mogu da naprave bilo šta od nule, i skoro uvek će biti ukusno. Mlađe dame kuvaju manje i više vole da jedu ili naručuju hranu, dok starije žene i dalje vole da kuvaju za svog čoveka. Oni takođe cene dobru, zdravu večeru zajedno sa porodicom. Domaću, toplu i ukusnu!

Stil.kurir.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs