Udala se za bivšeg muža najlepše Srpkinje, s njom dobio 2 dece u 76-oj: Niko se nije ponašao prema ženi kao što je on

Reditelj i scenarista Dragoslav Lazić preminuo je juče u 87. godini, a njegova ljubavna priča sa glumicom Draganom Turkalj Lazić je poput filma.

Ljubav
08:42h
Udala se za bivšeg muža najlepše Srpkinje, s njom dobio 2 dece u 76-oj: Niko se nije ponašao prema ženi kao što je on
Foto: Ata images

Dragana Turkalj Lazić, naša glumica koja se u jeku popularnosti povuka i posvetila porodici i odgajanju dece, godinama je bila u skladnom braku sa 32 godine starijim rediteljem i scenaristom Dragoslavom Lazićem, inače bivšim mužem njene koleginice Snežane Savić.

- Moja supruga Dragana, osim što je savesna majka, izuzetno je vredna i odlično organizovana žena. Sve stiže i ono što je najbitnije ima razumevanja za moj posao. Zahvaljujući njoj u našoj kući i braku sve savršeno funkcioniše. Bez obzira što je prebukirana obavezama, Dragana mene maksimalno štedi, imam vremena da spavam, da se odmorim i da radim na kompjuteru. Svakodnevno odlazim na snimanja i u montažu. Zahvaljujući mojoj supruzi nijednog trenutka nisam bio u dilemi da li deca i posao mogu da idu zajedno. Sve može kad imate ovakvu ženu pored sebe. Radost koju nam naša deca pružaju toliko je velika da nam ništa nije teško - pričao je o svojoj supruzi reditelj serije „Ljubav na seksi način“ i filmskog serijala „Sekula i njegove žene“.

Dragoslav Lazic
foto: Kurir/Aleksandar Jovanović

Naime, Dragana je rođena 1968. i odrasla je u Velikoj Plani. Oduvek je maštala da postane glumica. Osim što je ostvarila san, u pravo je kroz posao srela i svog budućeg saputnika. Dragoslava je upoznala kada se prvi put pojavila na velikom platnu u njegovom filmu Treća sreća iz 1995, a tada je imala samo 26 godina. Već tokom snimanja filma među njima su se rodila emocije, ubrzo su uplovili u vezu, a potom i u brak. Njihova ljubavna priča trajala je od 1998. i do danas nikada nije bila deo skandala.

Kasnije je učestvovala u svim projektima svog supruga kao što su: Ranjena zemlja iz 1999, Seljaci i Sve je za ljude (2001), odnosno televizijskoj seriji rađenoj po motivima ovih filmova, kao i seriji Zvezdara iz (2013). Zajedno sa suprugom, uključila se u rad na seriji Tezgaroši. Čuveni reditelj je isticao da bi svaki put opravdala njegovo poverenje kada bi joj dao glavnu ulogu.

Međutim, Draganina velika želja je bila da postane majka, a njihova borba za potomstvo trajala je više od decenije. Iako su im lekari rekli da je sa njihovim zdravstvenim stanjem sve u redu, nikako nisu uspevali prirodnim putem da dobiju potomstvo. Tek kada su otišli u Prag na veštačku oplodnju, sreća im se osmehnula i 2012. godine glumica je donela na svet blizance - Iskru i Lazara.

- Uz mog supruga, izuzetno karakternog i čvrstog muškarca, shvatila sam da ništa nije sramota. Ja sam uz njega odrastala s obzirom na to da sam ga upoznala kada sam imala 26 godina. Pošto nismo uspevali da se prirodnim putem ostvarimo u ulozi roditelja, posle bezbroj pokušaja počeli smo akciju vantelesne oplodnje. Budući da su pokušaji bili uzaludni, polako sam sve dublje padala u očaj - rekla je svojevremeno Dragana Turkalj, pa dodala:

Dragana Turkalj
foto: Kurir / Aleksandar Jovanović

- Često sam se pitala zašto sam kažnjena i čime sam zaslužila da mi se sve ovo dešava. U trenucima kada sam pomišljala da pokušaj da putem veštačke oplodnje dobijemo dete više nema smisla, Dragoslav je insistirao da nastavimo i da ne odustajemo. Boli svaki neuspeh, a moj suprug je bio svedok mojih patnji - pričala je Dragana za "Hello".

Reditelju je na prvom mestu bila sreća njegove supruge.

- Ja imam troje starije dece i poznat mi je osećaj roditeljstva. Dragana i ja smo zajedno osamnaest godina. Ona je mlađa žena, a prvenstveno je divan čovek koji zaslužuje da ima decu. Na početku smo se trudili da prirodnim putem dobijemo potomstvo. Doktori su tvrdili da je sa našim zdravljem sve u redu i da nastavimo da pokušavamo. Ali, jedostavno, nije išlo, pa smo započeli proces vantelesne oplodnje. U našoj zemlji smo prošli kroz jedan zaista težak, mukotrpan period, pogotovo za Draganu. Sreća nam se osmehnula tek kada smo otišli u Prag - govorio je.

I Snežana je jednom prilikom istakla da sa bivšim suprugom i njegovom novom porodicom ima veoma korektne odnose, a da blizance viđa na čerkinim i unukinim rođendanima.

- Moj bivši suprug je dobio decu pre nešto manje od desetak godina. U normalnim sam odnosima sa njim i njegovom novom porodicom. Viđam njegove blizance na rođendanima naše zajedničke unuke, i naše ćerke Anite. U takvim situacijama se zapravo i družimo. Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim koliko blizanci imaju tačno godina, ali su malo mlađi od naše unuke - izjavila je pre dve godine Snežana, a i ćerka Anita, koju je dobila u braku sa Dragoslavom istakla je da se sjajno slažu:

- Mi smo jako vezani, to je jedna ogromna ljubav koja nas vezuje. Dečica su preslatka, toliko su pametna i napredna deca. Veoma lepo izgledaju druženja, i moja ćerkica Nina se igra sa blizancima. Ne viđamo se baš svakog dana, ali uvek kada se okupimo, to bude izuzetno lepo - ispričala je Anita.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs