Bila fatalna Hrvatica, uvek ljubila starije: Umrla u 32. na ukletom mestu, pre nego što je izdahnula izgovorila samo ovo

Dolores Lambaša izgubila je život u trenu u saobraćajnoj nezgodi dok se sa kolegom vraćala sa predstave iz Beograda. Sletom nesrećnih okolnosti svi snovi prelepe glumice su se ugasili.

Ljubav
10:57h
Bila fatalna Hrvatica, uvek ljubila starije: Umrla u 32. na ukletom mestu, pre nego što je izdahnula izgovorila samo ovo
Foto: Printscreen Youtube / Bojan Milanović

Dolores Lambaša bila je jedna od najlepših hrvatskih glumica, nizala je sve uspešnije uloge, pokazukući sve raskošniji talentat. Njen život oduvek je intrigirao javnost. Nažalost, ugasio se na najtragičniji način 2013. i to na istom mestu na kom je poginuo i Toše Proseski. Za ovu umetnicu sve je stalno u momentu, a ljudi koji se je voleli i poznavali i danas se ne mire sa njenim odlaskom.

“Za trideset godina volela bih biti živa i zdrava. Volela bih i dalje da glumim, plovim i lovim ribu. Ma ne treba meni puno. Mene mogu povrediti samo razočaranja. Znam koliko sam spremna da učinim za ljude koji uspeju da uđu u prvi krug mog srca, ta ljubav je bezuslovna. Ali kada očekujem isto od tih ljudi, gotovo uvek se razočaram. U životu je najbolje očekivati određene stvari samo od sebe i sam sebi dokazivati sopstveni rast”, rekla je Dolores u interjuu pred samu smrt, koji novinari nisu stigli ni da objave.

Naime, mnogi su je nazivali ikonom novijeg hrvatskog filma, a najveću popularnost doživela je u filmu “Vjerujem u anđele”. Osim toga, igrala je i u brojnim serijama “Odmori se, zaslužio si”, “Zauvijek susjedi”, “Zakon ljubavi”, “Najbolje godine”, a lik Tamare u “Ruži vjetrova" bila je njena poslednja uloga.

Rođena je 29. marta 1981. godine, u Šibeniku. U rodnom gradu završila je Jezičku gimnaziju Antuna Vrančića i srednju Muzičku školu Ivana Lukačića, u kojoj je pohađala sate klavira, gitare, solo pevanja, istorije muzike i dirigovanja.[1] Potom je u Zagrebu upisala, te završila jednu godinu Studija kroatologije i istorije na Hrvatskim studijima. Upoznala se s glumom na Akademiji dramskih umetnosti.

Dolores Lambaša
foto: Printscreen/youtube

Ljubavni život kao iz serije

Lepa Dolores bila je poznata po ljubavnim pričama sa starijim muškarcima. Prvi poznati dečko lepe glumice bio je njen kolega Ivo Gregurević, sa kojim je imala veoma burnu vezu. Više puta su raskidali i mirili se, najavljivali i otkazivali venčanje, da bi nakon 5 godina njihova ljubav ipak doživela krah.

Takođe, nije odolela šarmu čuvneog hrvatskog zavodnika i njenog kolege Frana Lasića. Trudili su se da svoju romansu drže dalje od očija medija, a nakon njene smrti, Frano više nikada nije želeo da govori o svojoj bivšoj partnerki.

Njen privatan život konstantno je intrigirao javnost. Naime, Dolores je bila poznata po vezama sa starijim muškarcima, a jedan od njih bio je čuveni glumac Frano Lasić, koji posle tragedije nikada nije želeo da govori o svojoj bivšoj devojci.

Još jedan njen poznati partner bio je biznismen Josip Radeljak, sa kojim je bila u vezi 3 godine, a pred Doloresinu smrt kružile su glasine da je u vezi sa 10 godina starijim rediteljem Goranom Rukavinom.

Dolores Lambaša
foto: Printscreen/youtube

Šta se desilo kobne noći?

Te noći igrala je predstavu u našoj prestonici sa kolegom Stojanom Matavuljem, na putu za Zagreb svratili su do Stojanovog prijatelja u Iloku. Kako su tada mediji prenosili, tu su posetili i vinski podrum, a pošto su bili pod uticajem alkohola i umorni, odlučili su da iznajme sobe u jednom tamošnjem hotelu i tu prenoće.

Međutim, odjednom su promenili plan, i nakon zabave sa prijateljima krenuli put Zagreba 23. oktobra 2013, u 6:45 ujutru. Automobil je vozio je njen stariji kolega Stojan Matavulj, koji je kasnije osuđen na godinu dana zatvora jer je, uprkos gustoj magli, vozio brzinom od 130km/h, ali je zbog dobrog vladanja pušten nakon osam meseci.

Sudarisli su se sa drugim automobilom, a od d siline udarca oba vozila sletela su s puta, a mlada glumica, iako je bila vezana, izletela je kroz prozor.

Dolores Lambaša
foto: Printscreen/youtube

Prema rečima svedoka, Stojan je nakon saobraćajne nezgode klečao pored Dolores i dozivao je, ali ona više nije reagovala. Imala je povrede glave i karlice i unutrašnje krvarenje abdomena. Iako su lekari sve činili da je spasu, preminula je nekoliko sati posle operacije u bolnici u Slavonskom Brodu.

“Nisam ga prepoznao i samo sam mu rekao da sam u redu, a on mi je odgovorio da je njegova saputnica teško povređena. Tada sam video da neko leži pored, on se vratio do nje i kleknuo, dozivao je… Grozna situacija. U međuvremenu su se neka vozila zaustavila, a vrlo brzo došla je i Hitna pomoć”, prepričao je jezivu scenu nakon sudara vozač automobila sa kojim su se sudarili Dolores i Stojan.

Vest o njenoj smrti rastužila je čitav region, a posebno potresna je poruka koju joj je majka ispisala na nadgrobnoj ploči: “Ti si jedina koju ne zaboravlja zavet, testament i amin. Ja sam deo tebe, satkana od niti koje vezuju, povezuju i obvezuju”.

Dostojanstven i s puno emocija, bio je poslednji ispraćaj tragično nastradale Dolores Lambaša na gradskom groblju Kvanj u njenom rodnom Šibeniku. Brojna rodbina i kolege glumci, kao i nekolicina viđenih osoba iz javnog i političkog života, zajedno s petstotinjak prijatelja i poznanika činili su tužnu povorku do večnog mesta čuvene glumce.

Sahrani je prisustvovao i Stojan Matavulj koji je bio stigao u Šibenik direktno iz bolnice, napustivši je na sopstvenu odgovornost. Jedva je hodao, i držći se po strani, skrhan tragedijom, nije se usudio da izrazi saučešće rodbini Dolores.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs