Buran ljubavni život najlepšeg čoveka na planeti: 1. žena mu bila 20 godina starija, a zbog 2. završio kod psihijatra

Očajnička borba glumca Patrika Dempsija za pravu ljubav, proglašen je za 'najseksepilnijeg muškarca na svetu' a u ljubavnom životu prošao pakao

Ljubav
Buran ljubavni život najlepšeg čoveka na planeti: 1. žena mu bila 20 godina starija, a zbog 2. završio kod psihijatra
Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Zahvaljujući svom blistavom osmehu, svetlucavim očima i šarmantnoj ličnosti, Patrik Dempsi je jedan od najpoznatijih holivudskih srcelomaca već više od tri decenije. Glumac je čak prošle godine i proglašen za najseksipilnijeg muškarca na svetu.

Međutim već 24 godine oženjen je frizerkom po imenu Džilijan - prkoseći prokletstvu poznatih u Holivudu zbog koje se toliko slavnih parova raspada pod pritiskom ogromne slave i iskušenja koja mogu doći s tako velikom slavom.

Patrik Dempsi
foto: Reuters

I dok su zvezda serije Grejs Anatomi i njegova supruga, koji zajedno imaju troje dece, izdržali test vremena, zamalo su postali žrtva holivudskog prokletstva 2015. godine, kada su objavili da se razvode. U to vreme, Patrik je skoro sve svoje budne sate provodio fokusiran na svoju rastućuu karijeru, koja je, nažalost, ostavljala vrlo malo vremena za njegov lični život.

Pošto je njegov brak bio na ivici kolapsa, Patrik je odlučio da se odmakne od reflektora i napusti veoma popularnu medicinsku dramu. I dok je ovaj potez ostavio milione razočaranih što njihov omiljeni lik više neće biti u seriji, to je takođe rezultiralo time da su se mnogi divili Patrikovoj posvećenosti njegovoj porodici - i na kraju spasili njegovu vezu sa Džilijan.

Od tada, Patrik je bio veoma otvoren o tome kako ga je kratka razdvojenost naučila da 'daje prioritet' i provodi 'kvalitetno vreme' sa suprugom i troje dece u odnosu na posao.

Ali pre nego što su on i Džilijan rekli sudbonosno DA 1999. godine, Patrik je zapravo prošao kroz izuzetno prljav razvod.

Naime on je uplovio u bračnu zajednicu sa svojom 48-godišnjom menadžerkom kada je imao samo 21 godinu, a kada su se rastali, sedam godina kasnije, bivša ga je optužila za fizičko zlostavljanje, da bi kasnije povukla optužbe i priznala da su sve „lažne ."

U sudskim dokumentima, Roki je tvrdila da ju je Patrik jednom napao dok su bili na snimanju njegovog filma, "Ne možeš mi kupiti ljubav", za koji je ona tvrdila da ju je ostavio sa artritisom.

„Dok smo bili na snimanju njegovog filma "Ne možeš mi kupiti ljubav", on me je pretukao jer je tvrdio da je „želeo da vidi kako je to prebiti ženu“, rekla je ona, pa dodala.

„Fizičko zlostavljanje je uključivalo to da mi je Patrik slomio prst kada je izjurio iz kombija i zatvorio vrata preko mog prsta. Sada patim od artritisa u ruci koju mi je povredio."

Takođe je navela da je tokom braka sa Patrikom morala da poseti psihijatra i da je bila primorana da napusti karijeru kako bi se usredsredila na pomoć glumcu da se "oslobodi droge i alkohola".

„Tokom braka počela sam redovno da posećujem psihijatra“, nastavila je. "Dali su mi antidepresive i druge lekove na recept kako bi mi pomogli da funkcionišem."

film, Patrik Dempsi
foto: Profimedia

Ipak godinama kasnije, kada su sudski dokumenti prvi put objavljeni, Roki je svoje optužbe protiv Patrika nazvala „lažnim“. U žaru razvoda, ponekad ljudi kažu stvari koje inače ne bi“, rekla je ona u izjavi tada.

„Ali izjave o fizičkom i psihičkom zlostavljanju, kao i o alkoholizmu i upotrebi droga su lažne.“

Patrik je o svom prvom braku govorio samo u nekoliko navrata, i označio ju je kao „smešnu“ i „noćnu moru“.

„Bilo je smešno“, jednom je rekao. „Frojdovska noćna mora koja je javno poznata. Recimo da sam bio malo izgubljen. Trebala mi je disciplina, ali sam to nekako prerastao."

Takođe je za ABC izjavio. „Mislim da mi je trebala majka. Bilo je mnogo negativnih stvari koje još uvek otklanjam iz tog perioda. Imala je sina godinu dana starijeg od mene."

Priznati reditelj i dugogodišnji glumčev prijatelj Hari Viner čak je jednom priznao: „Odnos je bio destruktivan, za njega i njegovu karijeru. Bio je izmanipulisan."

Roki je preminula od raka grla i pluća 2014. godine u 74. godini.

Patrik Dempsi
foto: MPP / Starface / Profimedia

A ubrzo nakon razvoda, Patrik je upoznao Džilijan dok je ona radila kao frizerka, tako što je posetio njen salon. U to vreme, on je već bio jedna od najvećih zvezda na svetu, a Džilijan je za People priznala da je bila potpuno zapanjena kada je on ušao da se ošiša.

"Bila sam šokirana. Ali u isto vreme, bila sam srećna jer je bio tako sladak", rekla je o svojoj reakciji na susret sa filmskom zvezdom.

Nakon toga, Džilijan je postala Patrikov frizer, ali su počeli da se zabavljaju tek tri godine kasnije.

„Uvek je flertovala“, rekao je Patrik, dok je Džilijan insistirala: „To nije istina“.

Na kraju je Patrik odlučio da pozove Džilijan na sastanak i ona je rekla da. Odveo ju je svojoj kući gde joj je skuvao ukusno jelo od testenine - i to ju je oduševilo.

U roku od tri meseca od prvog sastanka, živeli su zajedno, a dve godine kasnije usledilo je venčanje. Postali su muž i žena u julu 1999. u kući njegove porodice u Mejnu, a potom su dočekali svoje prvo dete, ćerku po imenu Talula, 2002. godine i zatim dečake blizance, Darbi i Salivana, 2007.

Nakon što je postao tata, Patrik je otkrio kako su se njegovi prioriteti promenili.

„Očinstvo je najvažnija stvar. Sve ostalo je šala. Sada, zarađivati novac znači da obezbedim svoju decu“, rekao je.

„To što si otac čini te da pogledaš sebe. Pogledate svoj brak i kažeš: "Kako da poboljšam ovo? Kako da nastavim da rastem i stvorim stabilno okruženje za svoju decu?"

Ali kako je Patrikova karijera nastavila da cveta, njegov lični život je počeo da se ruši.

Elen Pompeo, Patrik Dempsi
foto: Profimedia

Godine 2005. Patrik je dobio ulogu dr Dereka Šeparda u veoma popularnoj medicinskoj drami Grejs Anatomi sa Elen Pompeo. Glumio je u seriji 11 sezona, ali ogromna slava i zauzet raspored snimanja počeli su da opterećuju njegovu vezu.

Na pitanje šta je bilo najteže u braku, priznao je: „Kada se ne povezujete. Vaš partner izlazi na vrata kada vi ulazite, a vi nemate priliku da komunicirate tog dana. To je najgore."

Posle 16 godina braka, par je šokirao svet kada su objavili da se rastaju. „Pažljivim razmatranjem i uzajamnim poštovanjem odlučili smo da okončamo naš brak“, rekli su tada u zajedničkoj izjavi. „Naša primarna briga ostaje dobrobit naše dece.“

Ali Patrik nije bio spreman da 'pusti' Džilijan. Zatim je doneo šokantnu odluku da napusti hit seriju, napravio je veliki korak van reflektora i počeo da radi na popravljanju svog braka.

„Naš brak nije bio nešto što sam bio spreman da napustim“, rekao je kasnije za People. „Nisam imao osećaj da smo obavili sav posao. Oboje smo želeli da radimo taj posao."

Njih dvoje su potom započeli bračno savetovanje, za koje je rekao da je bio 'veoma važan' korak ka spasavanju njihove romanse, a 2016. su objavili da ostaju zajedno.

Patrik Dempsi
foto: FJMG / Spread Pictures / Profimedia

„Svako ima svoj put“, rekao je tada. „Džil i ja smo odlučili da je vreme da poradimo na našim problemima i poboljšamo se. Želeli smo da budemo uzori našoj deci kao, OK, ako imate razlike, možete ih rešiti. Možete da radite samo jednu po jednu stvar i to dobro. Naučio sam da postavljam prioritete. Nisam bio spreman da odustanem od nje, a nije ni ona. Oboje smo želeli da se borimo za to. Moraš da se držiš toga. Morate komunicirati, ostati otvoreni i ne biti lenji. I ne odustati. I naravno puno seksa!"

Od tada, Patrik i Džilijan su postali jaki, i stalno "brbljaju" jedno o drugom na društvenim mrežama i u intervjuima.

I dok se zvezda vratila glumi ubrzo nakon što su se pomirili 2016. godine, on je naučio značaj toga da uvek osigura da provodi 'kvalitetno vreme' sa svojom porodicom.

Na pitanje šta je dovelo do toga da njegova veza funkcioniše u 2018, rekao je: „Kvalitetno druženje. Sa troje dece, svi trče okolo pokušavajući da ih odvedu na sportske događaje ili školske aktivnosti, pripremaju ih za koledž ili sve to – ali parovi moraju da smisle način da bi dobili veče za izlaske. O tome se radi. Rastimo zajedno kao par, pojedinačno i kao porodica. Što ste stariji, sve više shvatate koliko malo vremena imate i želite da ga maksimalno iskoristite."

Par takođe pruža veliku podršku jedno drugom u karijeri, a Džilijan, koja je u međuvremenu osnovala svoju liniju lepote, često je uz Patrika na događajima na crvenom tepihu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs