Čitava Hrvatska bruji o dr Aleksandru i njegovom dečku Ivanu: "Da li je doktor pričao o gej ljubavi dok je imao ženu?"

Priča doktora Aleksandra o njegovoj gej ljubavi prema Ivanu podigla je Hrvatsku na noge

Ljubav
Autor:
Čitava Hrvatska bruji o dr Aleksandru i njegovom dečku Ivanu: "Da li je doktor pričao o gej ljubavi dok je imao ženu?"
Foto: Printscreen/Facebook

Čitava Hrvatska bruji o "muškoj ljubavi" između poznatog doktora Aleksandar(39) i devet godina mlađeg Ivana.

Kada je priča o njima izašla u medije, svi su imali svoj stav o ljubavi između dva gej muškarca.

Naime, Aleksandar Kibela je objavio knjigu "Imati muda" u kojoj je opisao kako je izgledalo kada je shvatio da je gej i to u kasnoj dobi.

Osječki doktor i naučnik progovorio je o homoseksualnim sklonostima koje je osetio kada je upoznao profesora istorije i nemačkog jezika Ivana Ptičara.

Aleksandar I Ivan
foto: Printscreen/Facebook

Ovu knjigu je napisao kako bi je posvetio svojoj ćerki Nori, kako bi ona shvatila njegovu odluku da život okrene u drugom pravcu.

Pisao ju je godinu dana, katkad i za noćnih dežurstva u KBC-u Osijek, a sam je smislio i naslov knjige.

"Želeo sam da moj stil bude jednostavan i pitak, mestimično šaljiv i sarkastičan, a u skladu s tim sam odabrao otkačen i poluvulgaran naslov. Pisanje sam doživeo kao suočavanje s nekim nedaćama i izazovima i hteo poručiti da je važno s njima se hrabro uhvatiti u koštac. Naravno da pojam ‘imati muda‘ ne podrazumijeva da osoba nema strahove, jer i ja sam ih imao mnogo. No treba ih savladati, imati muda s njima se suočiti i doneti odluke za vlastitu dobrobit. Pritom se one ne moraju nužno uklapati u očekivanja sredine i biti u skladu s onim što društvo očekuje od pojedinca," rekao je Aleksandar.

Aleksandar I Ivan
foto: Printscreen/Facebook

A o ljubavi sa Ivanom ovako je ispričao:

"Ja sam njega upoznao onako neobavezno, na radnom mestu. Tu se dogodila ta neka prvobitna komunikacija. Ja dotad nisam imao gej iskustava, ili sam to suprimirao ili nisam osvestio jer su me i žene isto privlačile. Možda je u toj prvoj fazi to meni bilo pomalo sve jezivo, ali kad smo se, isto tako iz nekakve znatiželje, odlučili poljubiti da ja primetim sviđa li mi se... Meni se to svidelo, a ostatak je istorija. Moja kći je tad imala 4 godine, bila je jako mala. Bilo kakav razvod je izazovan i težak za dete. Da je bilo teško, bilo je. Talasi šoka koji su se proširili kroz ovo naše konzervativno društvo," rekao je Aleksandar.

"Naš greh je što smo mi dvojica muškaraca koji se vole. Kome smo mi naškodili? Nikome. Vidi se da postoji još jako puno mržnje, bilo je dece koja su gađala kamenjem, detonirala petardu na prozor... Ljubav je dobra, ne sme nikad biti srama zato što neko nekoga voli" - dodao je Aleksandar.

Nakon priloga na televiziji, društvene mreže su "eksplodirale", a komentari su mahom negativni:

"Ovde je trebalo biti upozorenje gore u uglu da se ograniči br. godina gledatelja uz napomenu da se prikazuje nastran i neprirodan sadržaj."

"Živimo u društvu gde svi normalni ljudi dobiju prefiks staromodni, a svi nenormalni, čudni i oni sa dijagnozom su moderni i in."

"Lično nemam ništa protiv ovih ljudi. Samo mislim da ne bi trebalo sa ovakvim pričama zarađivati javni prostor."

"Nemam ni ja ništa protiv dok ne izlaze s pričom iz svoja 4 zida. Ali čemu ovo? Zanima me da li je kardiolog gostovao i iznosio svoju priču dok je bio u braku sa ženom?"

"Neka voli ko koga ili što hoće, ali ovo nametanje nekih ljubavi, zbog navodne ugroženosti, ustvari ugrožava one koji ne paradiraju svojom intimom".

(Stil/Slobodna Dalmacija)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs