Spasla sam muža koji je imao rak, a onda sam našla pismo u sandučetu među računima: Pročitala sam i poželela da me nema

Priča ove žene izaziva u ljudima nevericu! Naime, muž je počeo da je vara nakon što se izlečio od raka debelog creva!

Ljubav
15:01h
Spasla sam muža koji je imao rak, a onda sam našla pismo u sandučetu među računima: Pročitala sam i poželela da me nema
Foto: Shutterstock

Anđelina (43) i Nikola (45) iz Češke su 15 godina bili u braku za koji su svi pričali da je divan, dobili su i dva sina, te su se zajedničkim snagama trudili da im izgrade bolju budućnost. Njihovu sreću pre tri godine narušile su loše vesti o Nikolinom zdravstvenom stanju. Naime, otkriven mu je bio karcinom debelog creva u ranoj fazu. Nakon blagovremene reakcije i uspešne operacije, brzo je pobedio opaku bolest, uz tvrdnju lekara da je opet zdrav čovek.

Međutim, to je veoma negativno uticalo na njegovu psihu, iako se Anđelina trudila da mu bude veliki vetar u leđa, pružajući mu neizmernu podršku u tim najtežim momentima.

Ali, primetila je da poslednjih godinu dana vrlo često odsustvuje od kuće, da je razdražljiv, pojavljivali su se i neki dodatni računi koje je opravdavao nepovezanim objašnjenjima. Anđelina je sve to pripisivala da je pod strestom zbog posla i velikog broja obaveza, kao i zbog već poljuljane psihe zbog borbe sa karcinomom.

Pre tri meseca, dok je ispijala svoju prvu jutarnju kafu, poštar joj je doneo dugoočekivanu pošiljku naručene garderobe. A potom je i iz sandučeta izvukla račune, među kojima je bilo i jedno pismo samo sa njenim imenom, koverta nije bila adresirana.

Pismo
foto: Shutterstock

Zaintrigirana, Anđelina ga je polako otvorila. Unutra se nalazio kratki tekst, ispisan urednim ženskim rukopisom. Nije bilo potpisa.

"Anđelina, mislim da zaslužuješ da znaš istinu. Sa Nikolom se viđam od prošle godine. Nije hteo da ti kaže, jer nije želeo da te povredi. Nije ti veran. Završili smo jer mi je stalno obećavao da će te ostaviti i da ćemo započeti zajednički život, a onda mi je pre par dana rekao da to ne može da učini, jer te voli. I ja sam njega zavolela, a njemu sam bila, očigledno, kratkotrajna zabava. Smatram da bi trebalo da znaš istinu, ja vam nisam više pretnja", stajalo je u pismu.

Anđelina ističe da joj se srce sledilo, poželela je da je nema. Pročitala ga je nekoliko puta, nadajući se da nešto nije dobro razumela.

Nikola, njen muž s kojim je provela poslednjih petnaest godina, ljubav njenog života, bio je neveran. Sedela je nemo, dok su joj se misli rojile u glavi. Sve što je uzimala zdravo za gotovo – njihova zajednička rutina, porodični život, trenuci sreće – sada je delovalo lažno.

Samo su joj naivrala brojna pitanja. Kada je Nikola počeo da se menja? Kada su se njihovi razgovori skratili, a njegovi pogledi postali prazni? Bila je slepa ili jednostavno nije htela da vidi?

prevara, varanje
foto: Shutterstock

Nikola nije samo bio njen muž, on je bio njen oslonac, njen saputnik, a sada je saznala da je izgradio paralelan svet s nekom drugom ženom.

"Samo sam se pitala kako je mogao to da mi učini. Tako jadno me je izneverio, a bio je ceo moj svet", govorila je Anđelina.

Duboko u sebi, već je neko vreme osećala da nešto nije u redu. Njegovi izgovori da radi prekovremeno, povremeni neodgovoreni pozivi, neobjašnjivi računi – sve je to bilo tu, ali ona je uvek nalazila opravdanja zbog njegovog narušenog zdravlja.

"Držeći pismo u ruci, otišla sam do spavaće sobe. Gledala sam u naše slike s putovanja, poklone. Ti savšreni zajednički momenti sada su mi se gadili", opsiuje.

Iako je doživela šok, počela je da bude zahvalna toj nepoznatoj ženi što joj je otvorila oči, koliko god je surova istina bolela.

"Pitala sam se zašto je to uradila. Prvo sam mislila da je neka vrsta osvete, ali onda sam shvatila da joj je proradio osećaj krivice, posebno kada je Nikola i nju razočarao", smatra Anđelina.

Kada se Nikola vratio kući te večeri, ona je sedela u dnevnoj sobi. Nije plakala, nije vrištala. Samo je sedela s pismom u ruci.

Pismo, Mastilo, Kaligrafija
foto: Thinkstock

"Hladno sam ga pogledala i mirnim tonom rekla da moramo da razgovaramo, pružajući mu pismo", otkriva.

Isitče da je prebledeo u momentu, a tih nekoliko sekundi tišine delovali su kao večnost. Znao je da nema nazad. njom.

"Kako si mogao? Godinu dana? Ko je ona?", pitala sam ga glasom koji je počeo da mi drhti.

A dobila je uobičajen odgovor muškarca koji je prevario ženu.

"Nsam želeo da te povredim, zalutao sam. Znaš kroz šta sam sve prolazio. Ali... volim tebe", počeo je da se pravda.

Međutim, svaka Nikolina reč Anđelini je samo još više rušila sliku o njemu.

Žena, Devojka, Stres, Umor
foto: Shutterstock

Te noći, dok je ležala u krevetu, potpuno budna, osećala je prazninu. Nije znala šta dalje, da li da oprosti, da se bori za brak, ili da ode i okrene novu stranicu. Zbog dva sina od 11 i 13 godina, pokušala je da pređe preko svega. Ali svakim danom je to za nju bio sve veći teret.

Kada su videli da njihova majka više nije ista osoba koja se smeje, šali, igra i organizuje razna dešavanja, upravo deca su je podstakla da se ravede. Kada je od njih dobila zeleno svetlo bez razmišljanja je stavila tačku na ljubav sa Nikolom.

U njegov odnos sa naslednicima nikada se nije mešala, štaviše, trudi se da se nikako ne poremei, te i otkako se preselila sa sinovim u novi stan, vodi računa da se redovno viđaju.

"Iako sam doživela veliko razočarenje, osetila sam olakšanje kada sam prekinula tu farsu. Pokušao je 100 puta da se pomirimo, ali nisam ga gledala više istim očima. Verujem da će naići neko sa kim ću biti zaista srećna. Sada su mi na prvom mestu deca i da njih izvedem na pravi put", zakljuila je Anđelina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Ljubavnica