Godinama sa mužem nisam imala intimne odnose, pa sam saznala šta krije: Tad mi je postalo jasno da živim sa psihopatom

Za ljude oko sebe, Adam je izgledao kao dobar čovek, posvećen suprug i cenjeni zoolog koji je radio na zaštiti životinja, a istina je sasvim drugačija

Ljubav
Autor:
Godinama sa mužem nisam imala intimne odnose, pa sam saznala šta krije: Tad mi je postalo jasno da živim sa psihopatom
Foto: preentscreen/Youtube

Dr Adam Briton (53), stručnjak za krokodile iz Darvina, snimao je dokumentarce o prirodi, čak je radio sa poznatim imenima poput ser Dejvida Atenboroa, predstavljajući se kao borac za zaštitu divljih životinja.

Međutim, skrivao je strašnu tajnu- počinio je izuzetno gnusne zločine.

Njegovo pravo lice se otkrilo kada je Briton uhapšen u aprilu 2022. godine i optužen za zlostavljanje životinja nakon međunarodne policijske istrage.

Adam Briton
foto: preentscreen/Facebook

Nakon toga je osuđen na 10 godina i pet meseci zatvora zbog silovanja i mučenja 42 pasa, od kojih je najmanje 39 usmrtio.

Takođe mu je doživotno zabranjeno da ima bilo kakve veze sa psima - ali uprkos tome, uputio je uznemirujući zahtev svojoj izmučenoj supruzi, da mu pošalje knjige o psima u zatvor.

Briton je priznao krivicu po 37 tačaka optužnice, uključujući zlostavljanje životinja koje je prouzrokovalo ozbiljne povrede ili smrt, 10 tačaka za silovanje ili pokušaj silovanja pasa, četiri tačke za posedovanje ili prenos materijala o zlostavljanju dece, kao i korišćenje telekomunikacionih usluga na uvredljiv način.

Adam Buton
foto: preentscreen/Youtube

Briton je vodio konsultantsku firmu za divlje životinje sa tadašnjom suprugom Erin i bio je u društvu sa princom Harijem, dok su njegovi krokodili glumili u mnogim dokumentarcima.

„Živim u Darvinu, na severu Australije, imam pet krokodila, dva psa i suprugu, i svi zajedno vodimo posao. Da, vrlo je zabavno“, rekao je Briton tada o svom životu.

Britonova bivša supruga Erin sada je odlučila da prvi put progovori o svom bivšem mužu, rekavši u emisiji „60 minuta“ Tare Braun da se suočava sa stvarnošću da je bila udata za monstruma.

Adam Buton
foto: preentscreen/Youtube

Zatvorski zahtev pun užasa

Nazvavši ga "psihopatom", Erin je objasnila da joj je Adam poslao niz "veoma, veoma uznemirujućih" pisama iz zatvora.

U jednom trenutku, on traži knjige – uključujući "neke dobre publicističke knjige o pripitomljavanju pasa, istoriji rasa, ponašanju i povezanim naukama."

"Na primer, postoji jedna koja se zove Vuk u tvojoj dnevnoj sobi, ili na tvom kauču, ili nešto slično", objasnila je Erin da joj je napisao u pismu.

Šokirana njegovim zahtevom, priznala je da ju je to "potpuno izbacilo iz takta" i da se plašila da on želi da nastavi svoje fantazije iza rešetaka.

Verovala je da je u Britonu našla svoju srodnu dušu, nesvesna da je vodio dvostruki život.

U trenutku njegovog hapšenja, kada je policija predvođena detektivom Markom Kroninom izvršila raciju u njihovom domu u Darvinu, Erin je bila na poslovnom putu.

"Nisam imala pojma zašto niti o kakvim zločinima se radi, nisam ništa znala," rekla je Erin.

Ono što joj je advokat rekao sledećeg jutra bilo je zaista užasno.

"Rekla mi je da se radi o zločinima zlostavljanja životinja i, naravno, o bestijalnosti, to jeste nečovečnom ponašanju. A kada je rekla 'bestijalnost', moj mozak je ušao u fazu poricanja, 'ne'. Čuti takvu informaciju o svom partneru je najgora stvar koju možete čuti. Bilo je to toliko šokantno.

"I osećala sam se bolesno, nisam mogla da govorim. Nisam mogla da mislim. Moj mozak se borio da obradi i razume kako tako užasna stvar uopšte može da postoji na svetu, a potom da shvatim da je to povezano sa njim."

"Užasni zločin"

Ispostavilo se da je Brtton preko sajta Gumtre nabavio 42 psa tokom perioda od 18 meseci, pa se pretvarao da se brine o njima.

Umesto toga, detektiv Mark Kronin je rekao da je koristio različita oružja, uključujući noževe, testere, udice za ribu i "praktično sve što možete da zamislite, pa čak i ono što ne možete", da bi povređivao i ubijao pse u zločinu koji je bio "jedinstven" i strašan.

Briton je takođe snimao sate svojih zločina pomoću nekoliko kamera, a snimke je postavljao svojoj bazi obožavalaca. Skrivao je lice i koristio nadimke "Monstrum" i "Kerber." Šokirani anonimni posmatrač prijavio je Britonovo ponašanje zaštiti životinja.

Detektiv Kronin je rekao: "Uz taj email je bio i video od 15 minuta na kojem je go muškarac u šumi radio neizrecive stvari psima."

Tad je njegova bivša supruga priznala da je godinama izbegavao s njom ondnose, pa se ispostavilo i zašto.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs