Ako se ovako ponaša, on nikad neće pomisliti na drugu: 5 znakova da vas muškarac voli najviše na svetu

Kako se može odrediti da li vas muškarac voli? Odaće se sam na osvonu ovih 5 znakova

Ljubav
11:26h Autor:
Ako se ovako ponaša, on nikad neće pomisliti na drugu: 5 znakova da vas muškarac voli najviše na svetu
Foto: Instagram / Josipa Lisac

Muška ljubav se ispoljava sasvim drugačije od ženske. Ženska ljubav je bespogovorna, emocionalna, dobra i brižna.

​Ako žena voli, ona će posveti muškaracu celu sebe, podržavaće ga, čak i ako nije vredan toga i apsolutno ne zaslužuje pažnju, biće verna - čak ne može sebe da zamisli sa nekim drugim. Ovakvu ljubav žene očekuju zauzvrat. Ali muška ljubav je drugačija. Postoji pet znakova po kojima ćete shvatiti da vas muškarac zaista voli

Ljubav, Par, Ljubavni par, sladoled
foto: Shutterstock

Prvi znak: Muškarac izražava svoja osećanja

Ako muškarac zaista oseća nešto prema vama, to će jasno pokazati i pred drugima. Predstaviće vas svima kao svoju devojku ili partnerku, i daće vam zvaničnu ulogu u njegovom životu. Neće vas predstavljati samo imenom ili kao prijateljicu.

Ovo znači da vas vidi kao nekoga s kim želi dugotrajnu vezu, ponosi se što ste zajedno i ne krije to od ljudi koji su mu važni.

Par, Ljubav, Koreja, Prijateljstvo
foto: Shutterstock

Ako vas predstavi kao prijateljicu, to je signal da će vas tako i doživljavati.

Slično tome, ako ste već pola godine zajedno, a još niste upoznali njegovu porodicu, prijatelje ili majku, ili ako on odbija da upozna vašu porodicu, velika je verovatnoća da vaša veza nema dugoročnu perspektivu.

Drugi znak: Muškarac vas podržava

Muškarac koji vas voli neće dozvoliti da tražite novac ili pomoć od njega. On će se truditi da vam pruži sve što vam je potrebno.

Podržavanje ne znači samo finansijsku pomoć. To se odnosi i na rešavanje problema i pružanje podrške. Na primer, ako tražite pomoć, a on vas odbije bez dobrog razloga, to nije muškarac za vas.

Porodica letovanje, More, Letovanje
foto: Shutterstock

Treći znak: Muškarac vas štiti

Zaštita ne mora uvek podrazumevati fizičku snagu u suočavanju sa nekim ko vam nanosi štetu.

To može biti i korisni saveti ili želja da vas zaštiti na neki način, kada vidi da bi nešto moglo biti opasno po vas.

Žene treba da priznaju da muškarci vole na različite načine, a njihova ljubav često se izražava kroz tri ključna oblika: izjava, zaštita i podrška.

Iako se neke žene možda ne slažu s ovim i veruju da muškarci više ne pružaju dovoljno, često je razlog to što od njih nije traženo da se potrude. Na početku veze važno je postaviti osnovna pravila i standarde, kako bi se veza razvijala u pravcu koji vam odgovara. Dakle, važno je jasno reći šta očekujete, šta ste spremni da tolerišete, a šta ne, ali u obliku razgovora, a ne ultimatuma.

Zaljubljeni, Par, Zaljubljeni par
foto: Shutterstock

Četvrti znak: Muškarac vas voli u najgorem izdanju

Partner je prisutan u trenutcima koji imaju posebnu težinu. Mogli biste reći da vas je vidio u vašem najgorem izdanju, čak ako je ono bilo sasvim subjektivno.

Dao vam je pritom bezuvjetnu potporu. Ovakvi slučajevi znaju nagovijestiti koliko je nekome uistinu stalo do vas. Jer, ne odustaje u situaciji koja vas opterećuje ili sami pokazujete svoju stranu koja je ranjiva, frustrirana, pod stresom... Jer, sreća se izgrađuje i sasvim je normalno pokleknuti, razočarati se i misliti kako time činite isto i odnosu. Ostankom i podrškom daje se šansa produbiti odnos, a posebno naglasiti iskrene temelje koji su nužni za napredak.

Par, Srećan par, Zaljubljeni, Brak
foto: Shutterstock

Peti znak: Muškarac koji vas voli nije posesivan

Posesivnost je složen osjećaj koji proizlazi iz nesigurnosti, straha od gubitka partnera ili iz niskog samopouzdanja. Može narušiti kvalitetu veze i dovesti do niza problema, od manjka povjerenja do ozbiljnijih sukoba. Iza nje leži potreba za potpunom kontrolom nad partnerom, ograničavajući slobode i autonomiju druge osobe. Iako se ponekad posesivnost može činiti kao izraz ljubavi ili brige, ona obično signalizira dublje emocionalne probleme i nerazriješene unutarnje konflikte.

Zaštita se odnosi na brigu o partneru, podršku i osiguravanje da se oboje osjećaju sigurno u vezi, emocionalno i fizički. To je znak zdrave povezanosti, gdje se partneri međusobno ohrabruju i podržavaju, bez pokušaja dominacije ili kontrole nad životima jedno drugoga. Takav odnos omogućava da svaka osoba zadrži svoju individualnost i autonomiju, a istovremeno gradi blisku i ispunjavajuću zajednicu temeljenju na uzajamnom poštovanju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs