Kako je nezasiti intimni apetit gotovo uništio karijeru Grejs Keli? Svet je bio zgrožen kad su isplivale sve perverzije

Grejs Keli je zaista imala neke skandale koji su izazivali čuđenje

Ljubav
09:06h Autor:
Kako je nezasiti intimni apetit gotovo uništio karijeru Grejs Keli? Svet je bio zgrožen kad su isplivale sve perverzije
Foto: NZ / AFP / Profimedia

Priča se da je Grejs Keli, ledena kraljica, imala prilično vatren ljubavni život. Zbog svoje kraljevske titule, skandali Grejs Keli su u velikoj meri bili zataškani i zaboravljeni, a Grejs Keli je zaista imala neke skandale koji su izazivali čuđenje. Tih 1950-ih, Keli je zavodila mnoge svoje kolege glumce, koji su često bili oženjeni i mnogo, mnogo stariji od nje. Ovo ponašanje se često povezuje sa odnosom Keli i njenog oca, koji je navodno rekao da ne očekuje da će postati ništa više od domaćice i da je njeno glumačko umeće ocenio kao "malo bolja od uličarke".

Nakon što se udala za princa Renijea III od Monaka, glasine o ljubavnim aferama

Keli su, kako se čini, nestale iz kulturnog pamćenja, jer je sada pamte po klasi. Naravno, postati princeza nije bio mali podvig za Keli, jer je njena porodica morala da plati miraz od dva miliona dolara. Biti princeza nije jeftino.

Grejs Keli
foto: Profimedia

Uprkos činjenici da se Keli pojavila samo u 11 igranih filmova između 1951. i 1956. godine, njena zaostavština ostaje jedna od najtrajnijih među svim glumicama starog Holivuda. Međutim, ta zaostavština ne pruža mnogo uvida u ambicioznu, oportunističku, pomalo buntovnu romantičarku - ta Grejs Keli je mnogo zanimljivija, iako je to ista Grejs Keli koja je skoro uništila svoju karijeru.

Tokom snimanja filma 'Tačno u podne' imala je aferu sa svojim kolegom

Grejs Keli je dobila svoju prvu veliku filmsku ulogu u filmu "Tačno u podne" iz 1952. Tokom snimanja, imala je svoju prvu veliku aferu sa kolegom. Na snimanju filma "Tačno u podne," Keli je imala aferu sa Gerijem Kuperom, koji je bio oženjen i 28 godina stariji od nje. Ovo - njegova bračna veza i razlika u godinama - postao je uobičajen motiv u aferama Keli.

Kuper je rekao: "Izgledala je kao hladna i nedostupna s muškarcem dok joj ne skinete pantalone, tada bi eksplodirala."

Grejs Keli
foto: Profimedia

Imala je aferu sa Klarkom Gejblom u Africi

Keli je glumila u filmu "Mogambo" uz Avu Gardner i Klarka Gejbla. Činilo se da je afera između Keli i Gejbla bila suđena od samog početka, jer je Keli rekla: "Mogambo je imao tri stvari koje su me zanimale: Džon Ford, Klark Gejbl i put u Afriku s plaćenim troškovima. Da je Mogambo sniman u Arizoni, ne bih ga prihvatila."

Kada su se Keli i Gejbl konačno zbližili, vest o aferi stigla je do majke Keli, koja je doletela da bude pratnja svojoj mladoj ćerki u Africi. Pratnja možda nije bila potrebna, jer je Gejbl navodno ostavio Keli kad je postala previše posesivna.

Kad su je kasnije pitali o aferi, Keli je poznato rekla: "Šta drugo da radite kad ste sami u šatoru u Africi s Klarkom Gejblom?"

Grejs Keli
foto: Profimedia

Smuvala se s Bingom Krozbijem, koji je onda naišao na nju i Marlona Branda

Keli je glumila uz Binga Krozbija u filmu "Seoska devojka" iz 1954. godine, za koji je osvojila Oskara, i u filmu "Visoko društvo" iz 1956. godine, koji je bio njen poslednji film. Keli je navodno imala aferu sa Krozbijem dok su snimali "Seoska devojka." Veče kada je Keli osvojila Oskara za svoju ulogu u filmu, Krozbi je navodno došao u njenu hotelsku sobu očekujući da provede noć s njom, samo da bi našao Marlona Branda, koji je te noći pobedio Krozbija za Oskara, u njenom krevetu.

Veoma je neverovatno - iako ne potpuno nemoguće - da su se Krozbi i Keli ponovo smuvali kada su se ponovo sreli u "Visokom društvu." Tokom snimanja, Keli je bila verena za princa Renijea III od Monaka. Keli je čak nosila svoj verenički prsten od 10.47-karata u filmu, jer je i njen lik bio veren.

Njena afera sa Rejom Milandom skoro je uništila brak

Dok su snimali film "Ubijte u M za ubistvo" iz 1954. godine, afere Keli su konačno počele da je sustižu. Upustila se u aferu sa svojim oženjenim kolegom Rejom Milandom, koji je bio u braku više od 20 godina. Kada je njegova žena saznala da se viđa sa Keli, izbacila ga je iz kuće.

Čak se pričalo da je Miland planirao da ostavi svoju ženu zbog Keli. To jest, dok nije shvatio koliko bi ga razvod koštao. Miland je na kraju ostao u braku sa svojom ženom sve do svoje smrti 1986. godine.

Grejs Keli
foto: Profimedia

Nakon afere sa Milandom, novine su je prozvale razaračicom brakova

Afera Keli sa Milandom skoro je koštala njene karijere. Poznata kolumnistkinja tračeva, Heda Hoper, pisala je o aferi i prozvala Keli nimfomankom. To je bilo uobičajeno za Hoper, koja se posvetila uništavanju karijere bilo koga s kim se moralno nije slagala, uključujući bilo koga ko se nije identifikovao kao heteroseksualac.

Biti prozvana razaračem brakova skoro je uništilo karijeru Keli. Bile su to pedesete, vreme kada se Amerika vratila svojim puritanskim, gotovo viktorijanskim korenima. Ovo nije bilo vreme kada su glumice mogle biti bilo šta drugo osim uzorne dame. Kada je Ingrid Bergman ostavila svog muža zbog italijanskog režisera Roberta Roselinija, bila je praktično izopštena iz tradicionalnog Holivuda. Ed Salivan je stavio Bergman na crnu listu svoje emisije, a vlada Sjedinjenih Država je doslovno nazvala Bergman "instrumentom zla." Nekako, Keli je izbegla sličnu osudu.

Princ Renije III nije bio jedini kraljević s kojim je bila u vezi

Nakon što se udala za princa Renijea III, Keli je postala princeza u stvarnom životu, ali princ nije bio jedini kraljević s kojim je Keli izlazila. Pedesetih godina, Keli je nakratko izlazila s plejbojem princem Alijem Kanom, vođom Nizari muslimana, koji joj je poklonio zlatnu narukvicu s umecima od smaragda. Princ Ali Kan je navodno ženama s kojima je izlazio poklanjao kutiju za cigarete s jednim smaragdom u njoj, a ženama s kojima je spavao smaragdnu narukvicu.

Princ Ali Kan je kasnije oženio Ritu Hejvort, još jednu zvezdu starog Holivuda koja je postala princeza. Keli je takođe izlazila sa Šahom Irana. Pričalo se da je šah obasipao Keli nakitom, uključujući zlatni neseser s kopčom na kojoj se nalazi 32 dijamanta.

Grejs Keli
foto: Profimedia

Šuška se da je prekinula trudnoću, da je čekala dete sa Olegom Kasinijem

Pre nego što je postala princeza, Keli je bila verena sa poznatim modnim dizajnerom Olegom Kasinijem, koji je zaslužan za prepoznatljiv izgled Džeki Kenedi. Kasinij i Keli su bili vereni, ali Kelini roditelji nisu odobravali tu vezu zbog Kasinijevih ruskih korena i njegovih prethodnih razvoda. Pošto je Keli žudela za roditeljskim odobrenjem, raskinula je veridbu. Čak su kružile glasine da je Keli bila trudna sa Kasinijevim detetom, ali da je prekinula trudnoću.

Keli je kasnije postala deo kraljevske porodice Monaka. Neki kažu da se udala kako bi zadobila očevo odobrenje.

Priča se da se obukla kao medicinska sestra za bolesnog Džona Kenedija

S obzirom na njihove reputacije, naravno da su Grejs Keli i Džon F. Kenedi imali vezu. Njihovi očevi, obojica milioneri irsko-američkog porekla, bili su prijatelji, tako da su se Keli i Kenedi družili čak i pre nego što su postali poznati. Početkom '50-ih, Keli i Kenedi su bili u tako intenzivnoj romansi da su čak razgovarali o braku; međutim, Kenedijev otac je zaustavio sve razgovore o braku jer nije želeo da neka glumica ometa političku karijeru njegovog sina.

Godine 1954, Kenedi, tada već oženjen Džeki, oporavljao se od operacije kičme. Da bi oraspoložila svog muža, Džeki - potpuno nesvesna njihove prethodne veze - zamolila je Keli da poseti Kenedija u bolnici. Keli je došla obučena kao medicinska sestra. Prema rečima jednog kolumniste za tračeve, pružila je oralni seks oporavljajućem Kenediju. Ova priča čini Monroin performans „Srećan rođendan“ prilično nevino.

Grejs Keli
foto: Profimedia

Imala je aferu sa Vilijamom Holdenom, koji je želeo da ostavi svoju ženu zbog nje

Keli je glumila zajedno sa Vilijamom Holdenom 1954. u filmovima The Country Girl i The Bridges at Toko-Ri. Navodno je imala aferu sa Holdenom, koji je tada bio oženjen. Dok su tabloidi izveštavali o Kelinim aferama, ona je ostala diskretna i davala izjave poput: „Kao neudata žena, smatrana sam opasnošću.“

Činjenica da je javnost smatrala Keli oličenjem čednosti, uprkos njenom očigledno burnom privatnom životu, bila je tema komentara mnogih holivudskih glumica. Zvezda nijemog filma Klara Bou je rekla: „Grejs Keli će ipak proći nekažnjeno zbog brojnih ljubavnika. Znate zašto? Jer prokleta javnost nikad neće poverovati u to!“

Za Za Gabor, koja je tokom života imala devet muževa, rekla je za Keli: „Imala je više momaka u mesec dana nego ja u čitavom životu. Spavala bi sa svakim ko joj se u tom trenutku svideo.“

Priča se da je imala dugogodišnju aferu sa Keri Grantom

Priča se da je Keli imala aferu sa svojim partnerom iz filma To Catch a Thief, Kerijem Grantom. Ova navodna veza je trajala nekoliko godina, možda čak i dok je Keli bila udata za princa Renijea. Međutim, to nikada nije bilo potvrđeno.

Bilo kako bilo, potvrđeno je da je Keli bila Grantova omiljena glumica. U jednom intervjuu, Grant je rekao: „Uz svo dužno poštovanje prema Ingrid Bergman, mnogo sam više voleo Grejs. Imala je smirenost.“

Grejs Keli
foto: Profimedia

Grant je dva puta glumio zajedno sa Bergmanovom u filmovima Notorious (1946) i Indiscreet (1958). Grant je nastavio: „Ingrid, Odri, Debora Ker su bile sjajne, sjajne glumice, ali Grejs je bila potpuno opuštena. Najneobičnija glumica ikada.“

Rekla je da je izgubila nevinost igrajući hokej na travi i postala princeza

Pre nego što se udala za princa Renijea, Keli je navodno tvrdila da je nevina, objašnjavajući da je izgubila nevinost igrajući hokej na travi u srednjoj školi.

I tako je postala princeza Grejs od Monaka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs