Sonja je imala 48 godina kad je pronađena mrtva u stanu, okružena špricevima: Htela je laku smrt, a skončala jezivo

Legendarna glumica Sonja Savić umrla je kada je imala 48 godina, a pronađena je u svom stanu, okružena špricevima.

Celebrities
Sonja je imala 48 godina kad je pronađena mrtva u stanu, okružena špricevima: Htela je laku smrt, a skončala jezivo
Foto: printscreen Youtube / prvatv/ Bojan Dmitrašinović

Sonja Savić bila je jedna od najvećih zcezda Jugoslavije. Na filmu se prvi put pojavila 1977. godine i istog trenutka počela da piše istoriju filma na ovim prostorima.

Pomerala je granice u filmskoj umetnosti, bila je neopisivo lepa na neki krhak način, a umetnosti je dala sve, nije pogrešno tvrditi da je dala i previše.

U svet profesionane glume ušla je već sa 16 godina, da bi samo pet godina posle, u dobi od 21, diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Tačno za vreme za početak 80-ih, koje su postale njeno vreme.

Sonja Savić
foto: printscreen Youtube / prvatv/ Bojan Dmitrašinović

I dok je na filmu briljirala, u životu je tonula sve dublje i niko nije mogao da joj pomogne. Jednom prilikom je izjavila da se odrekla privatnog života kako bi se posvetila umetnosti, a već krajem osamdesetih počele su da kruže priče da je Sonja Savić ovisna o heorinu.

Jednom prilikom je otvoreno rekla i da su joj ljudi zamerali što razmišlja o smrti.

Sonja Savić
foto: Printscreen Jutjub/Ognjen Tutić

"A verujte mi moj ideal je zaista kratka i vesela smrt. Ne umreti u ropcu. Nije nimalo težak taj poslednji trenutak. Meni je života dovde. Imam 42 godine, nisam ostvarila familiju, nisam ostvarila nastavak loze svojoj familiji. Zbog kodeksa časti", rekla je Sonja.

Preminula je u 48-oj godini 2008. u svom stanu u Kursulinoj ulici, okružena špricevima, kako su opisale komšije. Javost je šokirala informacija da u domu nije imala nameštaj, već samo prljavi dušek.

1 / 7 Foto: printscreen Youtube / prvatv/ Bojan Dmitrašinović

Lekari su mogli da konstatuju smrt, a prema zvaničnim podacima nakon obdukcije preminula je usled prevelike doze nedozvoljenih supsatnci.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Sonja Savić