Moja žena i majka nisu mogle očima da se gledaju, prevario sam suprugu da bi se razveo: A onda sam doživeo šok života

Ljubav
19:15h
Moja žena i majka nisu mogle očima da se gledaju, prevario sam suprugu da bi se razveo: A onda sam doživeo šok života
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Odnos između sverkve i snaje je uvek veoma zanimljiva tema, mada smo svedoci da u većini slučajeva ove dame su akteri situacija koje su daleko od idiličnih. Međutim, jedan Srbin na društvenoj mreži "Reddit" podelio je svoju nesvakidašnju priču - nakon razvoda njegova majka i bivša supruga postale su sjajne prijateljice, dok su pre toga jedna drugu nisu mogle "očima da gledaju".

Prenosimo vam njegovu ispovest u celosti:

"Razveo sam se pre 8 godina od žene sa kojom imam sina i koja me je psihicki i povremeno fizicki maltretirala godinama...na desetine puta me je ponižavala ispred društva, ispred deteta, stalno smo se svađali. Bio sam u depresiji i pio lekove za smirenje da bi mogao da spavam celu noć. Samopouzdanje mi je bilo ne na 0, nego na -100.

Razveo sam se od nje tako što sam je svesno prevario i rekao joj to u lice sladeći se time što je počela da plače i da se trese.

Pokušavala je da se pomirimo više puta, obećavajući da će da se promeni, ali ja sam odbio i razveo sam se od nje.

Moja majka je nikad nije volela i uvek mi je prebacivala za njeno ponašanje prema meni i njene ispade. Bivša žena se više puta drala i verbalno vređala moju majku.

Posle razvoda kreće totalni "obrt". Moja bivša žena i majka se čuju svaki dan!

Kafenišu preko vibera, moja majka za Božić lomi česnicu i šalje šta je izvukla za nju! Ova joj šalje slike svoje nove frizure i garderobe.

Majka je razvedena žena, koju je moj otac maltretirao, psihički nestabilna i sklona manipulisanju moje bivše.

Nekadašnja žena se ne čuje sa njenom majkom 2 puta mesečno, a sa mojom svaki dan. Majku mi je totalno okrenula protiv mene. Dešava se da ako je ne pozovem 15 dana, da mi ni poruku ne pošalje.

Kad joj prosledim novac iz inostranstva preko Western union-a odgovori kratko: "Hvala".... A sa mojom bivšom se čuje svaki dan (zato što je ona majka njenog unuka).

Ta "majka njenog unuka" ne dolazi u Srbiju godinama, našem sinu ne šalje ni 10 eura mesečno. Sve oko sina, njegovog školovanja rešavam ja. Sa njim sam podržavam ga, imao je neke psihičke krize, idem sa njim kod psihijatra, putujemo zajedno, uzmem odmor po 3 meseca pa budemo zajedno po Srbiji i putujemo.

Za svo to vreme majka ga ponekad pozove i šalju poruke međusobno.

Kada sam to prokomentarisao kod svoje majke, ona mi je odgovorila "da moja bivša zena mnogo radi i da nema gde da ostavi psa da bi došla da vidi naše dete."

Pritom, bivša ima odmor od mesec dana i plaćenu povratnu avio kartu iz inostranstva (tamo gde živi). Pukao mi je film, svašta sam rekao majci, puno sam psovao, izasao sam i rešio da prekinem svaki odnos sa njom.

Slaću joj mesečno novac za život, ali smatram da vise nemam tu sta da tražim. Rekla mi je da samo nju priznaje za snaju, da je ne zanima ni jedna moja sadašnja ili buduća veza. Mislim da je pomešala lončice ko joj je sin, a ko bivša snaja (koju nije mogla da podnese do skoro!).

Par godina je već upozoravam da mi to smeta i da ne radi to, šta mislite, šta da radim?", na kraju je je zatražio savet od korisnika "Reditta".

Ljudi su bili iznenađeni njegovom situacijom, te je za kratko vreme ispod njegove ispovesti bilo skoro 100 komentara, a neki od njih su:

- Sve si dobro uradio, ako je tako kako si objasnio. Gledaj dete, prema majci budi kulturan, ali distanciran, i guraj dalje zivot.

- Neobična situacija. Dobro si postupio. Udariš kontru majci. Prestaneš da joj salješ novac i udaljiš se. Kada vidi da si drugaciji, nego inače, možda pozitivno odreaguje, počne bolje da se ophodi prema tebi i ceni te više. No, možda na ovome i ostane.

- Dete - pripalo je tebi, tj. ti si 100% staratelj? U tom slučaju minmizovati kontakt deteta sa bivšom ženom na zakonski minimum, a sa majkom potpuno. Ne želiš da i dete okreću protiv tebe i da mu pune glavu. Bivša žena - Sto posto si u pravu za prekid kontakta. Total ignore osim što se tiče zakonskog minimuma vezanog za dete. Proveri i da li ona treba da plaća izdržavanje/alimentaciju, pošto se ti sam brineš o detetu -napisao je jedan od korisnika, a potom se osvrnuo na majku:

- Majka - ovo je najveći problem. Nažalost, kako trenutno stvari stoje ona je postala tvoj neprijatelj i aktivan igrač tvoje bivše žene. Ako se ništa ne promeni, to će tako i ostati. Znači nešto mora da se menja, koliko god to bilo teško i teško ti padalo. Zovi je češće, pričaj. Ako se ne čuješ sa njom po 15 data, ona će pričati sa onim ko je zove, i taj neko će imati veći uticaj od tebe, koliko joj god ti bio sin. Reci joj da ti smeta što je u kontaktu s tvojom bivšom, traži od nje da prekine. Ako neće, primoraj je da bira između tebe i unuka i nje. Nukalearna opcija za kraj: prekini kontakt, prestani da šalješ novac, šta god, dok sama ne izabere tebe. Ako je majci posle svega bivša snaja toliko bitna da zbog nje ostavi sina i unuka, onda šta da se radi, sama je birala.

Kakav je vaš stav? Podelite sa nama u komentarima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs